Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
27. 8. 2017,
23.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

3

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Igor Bišćan večni derbi Stožice

Nedelja, 27. 8. 2017, 23.19

6 let, 7 mesecev

Odzivi trenerjev po remiju med Olimpijo in Mariborom

Bišćan prvič, odkar je v Ljubljani, občutil pravo podporo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

3

Igor Bišćan | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"To je bil trd dvoboj brez izrazitih priložnosti. Vsak si je zaslužil točko," je po prvem večnem slovenskem derbiju, ki ga je izkusil na trenerskem stolčku Olimpije, dejal Igor Bišćan. Njegov stanovski kolega Darko Milanič, ki ima več izkušenj z največjo tekmo, kar jih premore 1. SNL, je objokoval nekaj zapravljenih priložnosti.

Dvoboj, ki ga je Igor Bišćan nestrpno pričakoval, saj se je želel prepričati, koliko njegovi varovanci zmorejo proti udeležencu evropske lige prvakov, se je končal brez zadetkov. Več kot 13 tisoč gledalcev je v Stožicah pričakovalo spektakel, a ostalo prikrajšanih za nogometne užitke.

Spektakel v Stožicah ni ponudil zadetka. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Spektakel v Stožicah ni ponudil zadetka. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "To je bil trd dvoboj brez izrazitih priložnosti. Vsak si je zaslužil točko," je v zanj značilnem zadržanem in mirnem tonu dejal Zagrebčan.

S tihim glasom je priznal, da je bil pred prvim velikim derbijem v Sloveniji pozitivno vznemirjen. "Igrali smo disciplinirano in trdo. Škoda za navijače, da se je tekma končala s takšnim remijem, a fantje so dali vse od sebe. Tudi takšni so lahko derbiji, bi se pa navijačem zahvalil za podporo. Prvič, odkar sem tu, sem občutil pravo podporo," je bil navdušen nad zvočno kuliso v Stožicah.

Po tekmi mu ni bilo žal za taktične odločitve, ki so bile krive za bolj zaprto igro in čakanje na tekmečeve napake. Bolj ga je v slabo voljo spravila poškodba Abbasa Issaha, ki je moral predčasno zapustiti igro. "Škoda, da se je poškodoval. V igro sem nameraval postaviti Vombergarja, ob katerem bi bil Issah še bolj nevaren, a je moral zaradi zdravstvenih težav iz igre."

Eleke resnično zapušča Olimpijo
Olimpija je potrdila, da je Blessing Chibuike Eleke pred prestopom k izraelskemu prvoligašu Ashdodu. Ni še dosežen končni dogovor, pogodba pa bi bila lahko sklenjena že v prihodnjih dneh.

Mariborčani izgubili dve točki, ne pa Olimpija

Če je Bišćan mnenja, da sta si večna tekmeca zaslužila razdelitev točk, je Darko Milanič menil drugače. Na novinarski konferenci po srečanju je sijal od zadovoljstva.

Darko Milanič je bil po derbiju zadovoljen. Za njim in ekipo Maribora je sijajen teden. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Darko Milanič je bil po derbiju zadovoljen. Za njim in ekipo Maribora je sijajen teden. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Izredno sem zadovoljen z našo igro, s tem, kako smo se odzvali fizično in psihično. Odigrali smo še eno težko tekmo v nizu, fantje si zaslužijo pohvale. Mislim, da smo mi tisti, ki smo izgubili dve točki. Zapravili smo dve lepi priložnosti," je imel najbrž v mislih priložnosti Martina Kramariča in Valona Ahmedija na začetku drugega polčasa.

Vesel je, da so fantje po tako velikem evropskem uspehu znali preusmeriti energijo na večni derbi. Državno prvenstvo ostaja prvi cilj mariborskega kluba. Projekt 15, kot so vijolice začrtale pot do 15. državnega naslova, je pomembnejši od lige prvakov.

V taboru Maribora so bili zato veseli, da so z remijem zadržali stik z vodilno Olimpijo, ki je boljša od vijolic le zaradi boljše razlike v zadetkih. Milanič je prepričan, da bosta o naslovu prvaka odločala le dva kluba, njegovi izbranci in Olimpija, zato opozarja na pomembnost prav vsakega srečanja v Prvi ligi Telekom Slovenije. Zdaj sledi reprezentančni premor.

Ne spreglejte