Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
22. 6. 2018,
11.56

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

1

Natisni članek

FIFA SP 2018 Lionel Messi Lionel Messi Diego Simeone Argentina Jorge Sampaoli

Petek, 22. 6. 2018, 11.56

5 let, 10 mesecev

Diego Simeone povedal, kaj si misli o anemični Argentini

Trener Jana Oblaka brez olepšav nad Messija

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

1

Diego Simeone | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po argentinski katastrofi v Nižnem Novgorodu se je oglasil tudi trener Atletica in nekdanji kapetan gavčev Diego Simeone, ki se ni držal nazaj. "Ekipa je napačna, vse je narobe," je bentil El Cholo, ki po porazu proti Hrvaški s kar 0:3 ni mogel verjeti svojim očem.

Argentina se je skušala po slabi predstavi v prvem krogu svetovnega prvenstva proti Islandiji, ko je le remizirala (1:1), svojim navijačem odkupiti z dobro predstavo proti Hrvaški. A gavči so na čelu z za mnoge najboljšim nogometašem vseh časov Lionelom Messijem povsem pogoreli in izgubili s kar 3:0. Imajo le eno točko, v petek po tekmi med Islandijo in Nigerijo pa bo jasno, kaj se mora zgoditi v zadnjem, tretjem krogu, če želijo Argentinci še napredovati iz skupine.

"Katastrofa", "Sramota", "Caballerova grozljivka", "Je bil Messi sploh na tekmi?" so le nekateri naslovi jeznega argentinskega tiska, svoje pa je dodal nekdanji kapetan Argentine Diego Simeone, ki je za belo-modre zbral več kot sto nastopov.

Sportal Argentinci raztrgali selektorja, Messija in soigralce

"To je stanje reprezentance v zadnjih štirih letih"

"Kar se dogaja zdaj, se ni zgodilo danes. To je stanje ekipe v zadnjih štirih letih. Vlada anarhija, ekipa ni pravilno vodena, ni pravega vodstva. Ekipa je izgubljena in tava v temi," ni izbiral besed v intervjuju za argentinski časopis Clarin trener Atletica, ki je nekaj besed ostrih namenil tudi vratarju in selektorju.

"Vedno govorimo, da so najpomembnejši igralci. A oni so le 60 odstotkov vsega, ne 90. Preostalo mora pokriti selektor. In na koncu je veliko bolje, če imaš nekoliko slabše igralce kot pa slabega selektorja," je pokritiziral selektorja Jorgeja Sampaolija.

Lionel Messi
Sportal Drama v taboru Argentine, zvezdniki naj bi se po polomu s Hrvaško uprli selektorju

Lionela Messija v Rusiji praktično še nismo videli brcati. Zgrešil je enajstmetrovko, proti Hrvaški ga skoraj ni bilo videti na igrišču, kaj sledi? | Foto: Reuters Lionela Messija v Rusiji praktično še nismo videli brcati. Zgrešil je enajstmetrovko, proti Hrvaški ga skoraj ni bilo videti na igrišču, kaj sledi? Foto: Reuters

"Messi je odličen, a ..."

Na koncu je beseda nanesla tudi na nevidnega Messija, ki ga po zgrešeni enajstmetrovki proti Islandiji tudi proti Hrvaški ni bilo videti. Ne samo, da ni bil nevaren za hrvaška vrata, zvezdnik Argentine je pozabil tudi teči.

"Lionel Messi je odličen, tukaj ni dileme. A ljudje se ne zavedajo, da je tako zelo dober, ker je v klubu obkrožen z vrhunskimi igralci. In če bi mi kdo zastavil vprašanje, ali bi v povprečni ekipi raje imel Messija ali Ronalda, ne bi dolgo razmišljal," je sklenil 48-letni El Cholo, ki ga objokani argentinski narod že prosi, naj se usede na klop gavčev.

Ima Diego Simeone prav glede Lea Messija?

  • Da.
    83,76 %
    655 glasov
  • Ne.
    16,24 %
    127 glasov
Oddanih 782 glasov
Lionel Messi
Sportal Po polomu Argentinci trepetajo zaradi Messija, selektor ga brani
Hrvaška Argentina
Sportal Nor večer: hrvaški plaz zasul Argentino in Messija #video
Ne spreglejte