Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 2. 2018,
15.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Natisni članek

Chelsea Bešiktaš UEFA liga prvakov Bayern München Lionel Messi Lionel Messi Barcelona

Torek, 20. 2. 2018, 15.30

1 leto

Pred torkovima tekmama lige prvakov

Messija se drži modro prekletstvo, Bayern v norem naletu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19
Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Danes bosta prednosti domačega igrišča na prvi tekmi osmine finala lige prvakov deležna Chelsea in Bayern. Pred šestimi leti sta se pomerila v finalu, kjer so se evropske lovorike razveselili Londončani. Na poti do naslova so v polfinalu izločili Barcelono. Žreb je poskrbel, da se bodo s Katalonci, pri katerih se Lionel Messi spopada z zanj nevsakdanjim negativnim nizom, pomerili tudi letos.

Za poslastico večera bosta na Stamford Bridgeu, kjer je leta 2014 v ligi prvakov gostoval tudi Maribor, poskrbela Chelsea in Barcelona. To bo že njun 13. dvoboj v Evropi, Katalonci pa imajo na gostovanja v Londonu mešane spomine. Zlasti Lionel Messi, prvi zvezdnik in strelec Barcelone, ki se je z modrimi pomeril osemkrat, a ni niti enkrat zatresel mreže aktualnega angleškega prvaka.

Chelsea (Ang) – Barcelona (Špa)

Verjetni začetni postavi:
Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Cahill (Rüdiger); Moses, Kanté, Fàbregas, Alonso; Hazard, Pedro; Morata (Willian)
Manjkajo: Barkley, David Luiz, Bakayoko

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Paulinho, Rakitić; Iniesta, Messi, Suárez
Manjkata: Semedo, Vermaelen

Conte zaradi Barcelone slabo spal

Antonio Conte bo skušal zadati Barceloni velik udarec. | Foto: Reuters Antonio Conte bo skušal zadati Barceloni velik udarec. Foto: Reuters O tem, kdo je favorit, ima Antonio Conte izdelano mnenje. Italijanski strateg, ki se mu je po nekaterih spodrsljajih v tej sezoni že nekajkrat resno majal stolček, sporoča, da je zanj Barcelona velik favorit.

"V to tekmo vstopamo kot avtsajderji. Morali bomo zaigrati zelo pazljivo, a se bomo hkrati trudili, da bi igrali svoj slog nogometa. Vemo, da Barcelona rada vodi igro. Obožuje visoko posest žoge. Moramo biti pripravljeni na to, da bomo trpeli, ko ne bomo imeli žoge v svojih nogah. Moramo ostati čvrsti in zbrani. Če bomo hoteli zmagati, bomo morali odigrati popolno tekmo," je na novinarski konferenci pred najverjetneje najpomembnejšo tekmo sezone zaupal nekdanji italijanski selektor.

Z žrebom osmine finala lige prvakov, ki je njegovim varovancem dodelil enega najtežjih tekmecev, ni bil zadovoljen. Priznal je, da mu je ta podatek večkrat kratil spanec.

Liga prvakov Torek 2018 | Foto: Marjan Žlogar Foto: Marjan Žlogar

Posebna izkušnja za Pedra

Pedro Rodriguez se bo pomeril s klubom, s katerim je osvajal lovorike kot po tekočem traku. | Foto: Guliverimage/Getty Images Pedro Rodriguez se bo pomeril s klubom, s katerim je osvajal lovorike kot po tekočem traku. Foto: Guliverimage/Getty Images Njegov španski stanovski kolega Ernesto Valverde z Barcelono v Evropi ne pozna poraza. Podobno velja tudi za špansko prvenstvo. Edini poraz je doživel le v španskem pokalnem tekmovanju. "Chelsea ima poseben slog igre, tako kot večina angleških klubov. Moramo si vcepiti v glavo, da igramo proti aktualnemu angleškemu prvaku."

Posebej motiviran bo španski reprezentant Pedro, ki se je pred časom vrsto let dokazoval pri Barceloni, kjer pa je imel le redko zagotovljeno mesto v začetni enajsterici. "Chelsea je bil vedno grozen tekmec. Čvrst, močen v obrambi … Barcelona tega dvoboja zagotovo ne bo vzela lahko," je prepričan napadalec, ki prihaja s Kanarskih otokov.  

Njegov soigralec Eden Hazard je prepričan, da lahko Chelsea izloči katalonskega velikana. "Če hočeš biti med najboljšimi, moraš igrati dobro na največjih tekmah. Pred nami je velika tekma," je napovedal belgijski zvezdnik.

"To bo tekma, na kateri bomo lahko uživali. Hazard je eden najpomembnejših igralcev Chelseaja, a se moramo zavedati, da ni Chelsea le Hazard. Ga pa moramo ustaviti," je poudaril Hrvat Ivan Rakitić.

Ivan Rakitić zelo spoštuje belgijskega zvezdnika Edena Hazarda. Zaveda se tudi, da ima Chelsea z medsebojnih srečanj boljše razmerje od Barcelone. | Foto: Reuters Ivan Rakitić zelo spoštuje belgijskega zvezdnika Edena Hazarda. Zaveda se tudi, da ima Chelsea z medsebojnih srečanj boljše razmerje od Barcelone. Foto: Reuters

Na dvoboju, kjer bi lahko pomembno vlogo igrala zadnja zvezna igralca N'Golo Konte in Sergio Busquets, ki na svojem igralnem položaju spadata med najboljše na svetu, bo pravico delil Turek Cuneyt Cakir.

Bayern München (Nem) – Bešiktaš (Tur)

Verjetni začetni postavi:
Bayern: Ulreich; Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba; Vidal, Müller, James; Coman, Robben, Lewandowski
Manjka: Neuer

Bešiktaš: Fabri; Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Adriano; Hutchinson, Medel, Quaresma, Talisca, Babel; Vágner Love
Manjkajo: Kavlak, Atınç, Gökhan Töre, Tošić

Nemški prvak Bayern bo naredil vse, da zaigrati v četrtfinalu lige prvakov že sedmič zapored. Ples kroglic je poskrbel, da se bo pomeril z Bešiktašem, ki je blestel v skupinskem delu in se prvič v zgodovini prebil med 16 najboljših.

Bešiktaš bo igral napadalno

Jupp Heynckes obožuje osvajanje lovorik z Bayernom. | Foto: Reuters Jupp Heynckes obožuje osvajanje lovorik z Bayernom. Foto: Reuters Če so Bavarci v jesenskem delu še kazali znake slabosti, so po odhodu Carla Ancelottija zaigrali bolj prepričljivo. Dobili so zadnjih 13 tekem, kar je podatek, ki ne bo preveč všeč turškim prvakom. Izbranci Juppa Heynckesa, s katerim je Bayern pred petimi leti postal evropski prvak, so v izvrstni formi.

"Bešiktaš je ekipa, ki zna igrati dober nogomet. Zame ni presenečenje, da se je prebil v osmino finala. V skupinskem delu so zmagali na vseh treh gostovanjih (3:1 v Portu, 2:1 v Leipzigu in 2:1 pri Monacu, op. p.). Ne bodo se zaprli, ampak igrali napadalno. Če jim bomo to pustili. To je ključno," je napovedal izkušeni Nemec, ki bo vodil Bayern do konca sezone.

Trener Bešiktaša Senol Günes ima o Bayernu zelo visoko mnenje. "Bayern je poln odličnih igralcev. Z njimi bi lahko sestavil dve enajsterici. Zelo bi bilo dobrodošlo, če bi dosegli zadetek v gosteh," si želi Turek. Bešiktaš bo imel v Münchnu glasno navijaško podporo.  

Ne spreglejte