Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 2. 2018,
21.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

Natisni članek

Chelsea UEFA liga prvakov Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Ponedeljek, 19. 2. 2018, 21.30

1 leto

Strelski post Lionela Messija

Eden najbolj neverjetnih postov Messija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81
Lionel Messi Chelsea | Foto Reuters

Foto: Reuters

V torek bosta za nogometni spektakel poskrbela Chelsea in Barcelona. Katalonci so v osmini finala lige prvakov izraziti favoriti, prvega zvezdnika Lionela Messija pa čaka nevsakdanji izziv, saj na dozdajšnjih osmih tekmah proti Chelseaju ni zatresel mreže niti enkrat. Jutri se mu obeta nova priložnost.

Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi slovi po tem, da je lačen zadetkov. Zelo redko so mu zalomi. V dresu Barcelone se je pomeril proti 82 klubom in se kar proti 70 vpisal med strelce. Na njegovo žalost pa med redkimi klubi, katerim Messi, lastnik izjemnih strelskih podvigov in rekordov, sploh še ni zatresel mreže, izstopa prav Chelsea.

Trikrat je zatresel okvir vrat

Proti modrim ni mogel zadeti niti z bele točke. | Foto: Reuters Proti modrim ni mogel zadeti niti z bele točke. Foto: Reuters Torkov tekmec v osmini finala lige prvakov je najtrši oreh. Najboljši nogometaš Barcelone se je proti modrim v Evropi pomeril že osemkrat. Na nekaterih tekmah so se veselili Katalonci, na drugih Angleži, na prav nobeni pa ni zadetka dosegel Messi! To je podatek, ki meji na neverjetnost, saj je čarovnik iz Rosaria zaznamoval zadnje desetletje prav s svojim pogostim doseganjem zadetkov, s katerim si je prislužil številna priznanja.

To je tudi podatek, ki pred uvodnim srečanjem osmine finala lige prvakov izžareva dodaten optimizem v vrstah privržencev Chelseaja. Messi proti Chelseaju ne more in ne more zadeti v polno. Na osmih tekmah je proti modri obrambi odigral že 655 minut in na vrata Barcelone sprožil 29 strelov. Ni pomagalo, še vedno čaka na strelski prvenec. Trikrat je bil zelo blizu zadetku, a je žoga zadela okvir vrat. Enkrat tudi z bele točke.

S praznimi naboji streljal le proti 12 klubom

Bo v torek slabe volje na štadionu Stamford Bridge? | Foto: Reuters Bo v torek slabe volje na štadionu Stamford Bridge? Foto: Reuters Tako kapetan argentinske reprezentance čaka na zgodovinski trenutek, ko bo lahko na seznamu klubov, katerim je zatresel mrežo, z vidnim olajšanjem obkljukal še ime Chelseaja. V torek bo gostoval na štadionu Stamford Bridge in poskušal končati zelo dolg post.

Messi je v karieri s praznimi naboji streljal le proti 12 klubom. Šestkrat je bilo govora o tekmecih, s katerimi se je pomeril le enkrat, dvakrat je ostal brez gola proti Benfici, Liverpoolu in Xerezu (nekdanji prvoligaš, ki igra v četrtem kakovostnem španskem razredu), trikrat proti milanskemu Interju, štirikrat proti ruskemu Rubinu iz Kazana, osemkrat pa proti aktualnemu angleškemu prvaku Chelseaju. Modri so poglavje zase v karieri Messija, dokazan strah in trepet vseh branilcev na svetu, in njegova največja uganka.

Messi je v tej sezoni z 20 zadetki prvi strelec španskega prvenstva. | Foto: Reuters Messi je v tej sezoni z 20 zadetki prvi strelec španskega prvenstva. Foto: Reuters

Argentinec se proti Londončanom ni vpisal med strelce niti v sezoni 2011/12, v kateri je dosegel rekordnih 73 zadetkov. V polfinalu se je dvakrat pomeril s Chelseajem, strelska rubrika pa je ob njegovem imenu ostala prazna. V Evropi je več minut odigral le še proti Milanu (720 minut), proti kateremu pa je redno dosegal zadetke. Navijače Barcelone je proti rdeče-črnim razveselil kar osemkrat! Proti modrim, čeprav se sliši nenavadno, še čaka na prvega.

Ne spreglejte