Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
21. 3. 2017,
13.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Miral Samardžić Aljaž Struna kvalifikacije za SP 2018 škotska nogometna reprezentanca Roman Bezjak Benjamin Verbič Kevin Kampl Jan Oblak Jan Oblak Srečko Katanec NNC Brdo Brdo pri Kranju slovenska nogometna reprezentanca Josip Iličić

Torek, 21. 3. 2017, 13.05

6 let, 6 mesecev

Priprave slovenske nogometne reprezentance (torek)

Iličić nizal kroge, Oblak in Kampl v fitnesu #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Slovenska nogometna reprezentanca | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Če je selektor Srečko Katanec v ponedeljek na uvodnem treningu vodil le 12 nogometašev, je bila dan pozneje zasedba že bolj številčna. Manjkali so le nekateri poglavitni člani. Jan Oblak in Kevin Kampl sta se namesto na igrišču znojila ob fitnes napravah, Josip Iličić pa se je posvetil le tekaškemu delu treninga in na Brdu pri Kranju nizal kroge. Soigralcem bi se lahko pridružil že v sredo.

Operacija Škotska je v torek na pomožno igrišče v Nacionalnem nogometnem centru Brdo zvabila 20 nogometašev, ki jih je Srečko Katanec uvrstil na seznam kandidatov za kvalifikacijsko srečanje v Glasgowu.

Utrinki s torkovega treninga:

''Včeraj naj je treniralo 12, danes pa bo že pravi trening. S celotno ekipo,'' je pred treningom zaupal Aljaž Struna, ki je zaradi kartonov izpustil zadnjo kvalifikacijsko tekmo v letu 2016.

Namesto na igrišču v telovadnici

Kevin Kampl (desno) se bo podobno kot Jan Oblak, Benjamin Verbič in Roman Bezjak pridružil soigralcem na treningu v sredo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kevin Kampl (desno) se bo podobno kot Jan Oblak, Benjamin Verbič in Roman Bezjak pridružil soigralcem na treningu v sredo. Foto: Žiga Zupan/Sportida Na torkovem treningu zasedba vendarle še ni bila popolna. Manjkali so štirje pomembni členi slovenske izbrane vrste, prvi vratar Jan Oblak, povratnik Kevin Kampl, Benjamin Verbič in Roman Bezjak.

Nekdanja soigralca pri celjskem klubu sta se na prizorišče treninga pripeljala skupaj s črnim terenskim vozilom, nato pa se namesto na igrišče odpravila v telovadnico, kjer sta delala z utežmi in fitnes napravami. Tam sta naletela tudi na zadnja slovenska udeleženca lige prvakov.

Škofjeločan Oblak ostaja v igri za evropski naslov, ki se mu je lani nesrečno izmuznil proti Realu. V osmini finala je izločil rojaka Kampla (Bayer Leverkusen), selektor Katanec pa je Slovencema, ki igrata vidno vlogo tudi v mednarodnem nogometu, namenil dodaten dan počitka. Soigralcem se bosta na treningu pridružila v sredo, ko naj bi bil pripravljen tudi Josip Iličić.

Slovenska izbrana vrsta je v kvalifikacijah za SP 2018 še neporažena. V štirih nastopih je osvojila osem točk. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Slovenska izbrana vrsta je v kvalifikacijah za SP 2018 še neporažena. V štirih nastopih je osvojila osem točk. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaš Fiorentine, ki je v jesenskem delu kvalifikacij navduševal z odličnimi predstavami in kar tremi podajami za zadetek, je po lažji poškodbi gležnja treniral ločeno od skupine. Poškodba ni resnejša, tako da bo zagotovo kandidiral za nedeljsko tekmo na Škotskem. To zagotavlja tudi zdravniška služba slovenske izbrane vrste.

Belec in Koprivec pogrešala Oblaka

Kranjčan je v torek v idiličnem okolju, igrišče v gorenjski pripravljalni oazi je bilo obsijano s soncem, nizal kroge. Občasno je pogledoval proti soigralcem, ki so se na sosednjem igrišču ogrevali pod vodstvom selektorjevega pomočnika Aleša Čeha. Trener vratarjev Nihad Pejković je na treningu vodil le dva izbranca. Vid Belec in Jan Koprivec sta danes še pogrešala Oblaka, od srede naprej pa se bo vratarska sekcija na tekmo s Škotsko družno pripravljala v popolni tričlanski postavi.

NNC Brdo je najboljše nogometaše, kar jih po mnenju Srečka Katanca premore Slovenija, pričakalo v idilični podobi. | Foto: Žiga Zupan/Sportida NNC Brdo je najboljše nogometaše, kar jih po mnenju Srečka Katanca premore Slovenija, pričakalo v idilični podobi. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po 15 minutah, ko je trening dobival vedno bolj resen obris, smo se morali predstavniki sedme sile posloviti. Selektor Katanec noče ničesar prepustiti naključju, zato so treningi na Brdu pri Kranju odprti za javnost le uvodnih 15 minut. Igralci so zavzeto spoštovali navodila nadrejenih. Zlasti tisti, ki v svojih klubih ne računajo na redno tekmovalno formo.

Neporavnani računi Samardžića s Škoti

Med njimi je tudi branilec Miral Samardžić, ki skupaj s kapetanom Boštjanom Cesarjem predstavlja osrednji dvojec slovenske zadnje vrste. ''V klubu ne igram redno. Vseeno sem v zadnjih dveh mesecih odigral sedem tekem. Treningi so naporni, tako da fizično ne bi smel biti na dnu. Kar pa se tiče psihične priprave, se da še kaj popraviti,'' sporoča Jeseničan, ki ima s Škoti nekaj neporavnanih računov.

Miral Samardžić skupaj s kapetanom Boštjanom Cesarjem sestavlja udarni obrambni dvojec izbrane vrste. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Miral Samardžić skupaj s kapetanom Boštjanom Cesarjem sestavlja udarni obrambni dvojec izbrane vrste. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ko je bil član Maribora, je praviloma preskakoval škotske klubske ovire v evropskih tekmovanjih, zataknilo pa se je z Rijeko. Izpadel je proti Aberdeenu in spoznal, kako neugoden zna biti škotski slog nogometa. V nedeljo je prepričan, da jih bo selektor Katanec dobro pripravil na vse zanke, ki jih čakajo na prepolnem Hampden Parku. Tam bi morala Slovenija nastopiti z najmočnejšo postavo, tudi z Iličićem.

Seznam Slovenije za tekmo s Škotsko:
Vratarji: Vid Belec (Carpi, Italija), Jan Koprivec (Anorthosis Famagusta, Ciper), Jan Oblak (Atletico Madrid, Španija)
Branilci: Boštjan Cesar (Chievo, Italija), Bojan Jokić (Ufa, Rusija), Boban Jović (Bursaspor, Turčija), Luka Krajnc (Frosinone, Italija), Miha Mevlja (Rostov, Rusija), Miral Samardžić (Akhisar Belediyespor, Turčija), Aljaž Struna (Palermo, Italija), Andraž Struna (Hearts, Škotska), Matija Širok (Domžale)
Zvezni igralci: Valter Birsa (Chievo, Italija), Matic Črnic (Rijeka, Hrvaška), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen, Nemčija), Rene Krhin (Granada, Španija), Jasmin Kurtić (Atalanta, Italija), Žan Majer (Domžale), Nik Omladič (Eintracht Braunschweig, Nemčija), Benjamin Verbič (Köbenhavn, Danska), Miha Zajc (Empoli, Italija)
Napadalci: Robert Berić (St. Etienne, Francija), Roman Bezjak (Rijeka, Hrvaška), Josip Iličić (Fiorentina, Italija), Milivoje Novaković (Maribor)
S kom se bo pomerila Slovenija do konca kvalifikacij za SP 2018?

26. marec 2017: Škotska – Slovenija
10. junij 2017Slovenija – Malta
1. september 2017: Slovaška – Slovenija
4. september 2017Slovenija – Litva
5. oktober 2017: Anglija – Slovenija
8. oktober 2017Slovenija – Škotska 
Ne spreglejte