Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
26. 7. 2014,
16.00

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tim Matavž Augsburg Rennes Gerd Müller

Sobota, 26. 7. 2014, 16.00

4 leta, 12 mesecev

Tim Matavž po stopinjah Gerda Müllerja (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski napadalec Tim Matavž je v petek odločil tekmo med Augsburgom in Rennesom. Da bo simbolika še večja, je krstni zadetek za Bavarce dosegel na štadionu, ki nosi ime po Gerdu Müllerju.

Po večmesečnem počitku zaradi operacije desnega kolena, neizpeljanem prestopu k Rubinu iz Kazana in neigranju v dresu PSV Tim Matavž v teh dneh doživlja drugo pomlad. Zdravje je odlično, v svoje vrste ga je privabil ambiciozni Augsburg, ki je v prejšnji sezoni v bundesligi zasedel solidno osmo mesto, v petek pa se je že prvič pojavil na seznamu strelcev. Da bo zadovoljstvo še večje, je odločil zmagovalca na zahtevnem prijateljskem dvoboju z Rennesom.

Francoski tekmec je izgubil z 1:2 ter se prepričal, da se v nogah 25-letnega Primorca še skrivajo strelski dinamit, spretnost in goreča želja po zadetku. Matavž je v zelenem dresu – podobnega je nosil že v obdobju, ki ga je prebil pri Groningenu – odločil zmagovalca. Osnovne barve Augsburga so rdeče-bele, s temi pa je imel Tim opravka v Eindhovnu.

Z desne strani ga je v 89. minuti domiselno zaposlil Erik Thommy, slovenski reprezentant pa se ni obotavljal, ampak z dovolj natančnim strelom, ki je na poti do mreže ošvrknil tekmečevo nogo, premagal vratarja Rennesa.

Srečanje je odločil na štadionu Gerd Müller

S tem je nekdanji napadalec novogoriških vrtnic nakazal, da bi lahko v tej sezoni hitro pozabil na razočaranje, ki ga je spravljalo v slabo voljo zaradi neigranja v Eindhovnu. Tokrat je na igrišču prebil 33 minut.

Matavž si bo prvi zadetek v dresu Augsburga zagotovo zapomnil za vse življenje, zanimivo pa je, da ga je dosegel ravno v Nördlingenu. To je bavarsko mestece, ki ima okrog 25 tisoč prebivalcev, najbolj pa je ponosno na Gerda Müllerja, nepozabnega nemškega strelca.

Nekdanji junak elfa in Bayerna je bil pred štirimi desetletji strah in trepet branilcev, zadetke je dosegal tako pogosto, da je postal pravi stroj za tresenje mrež.

Štadion v Nördlingenu, kjer igra nižjeligaški klub, se je leta 2008 preimenoval v štadion Gerd Müller. Vse zaradi častnega meščana, enega najboljših golgeterjev vseh časov, ki je zaradi odvisnosti od alkohola v življenju izkusil marsikatero grenko izkušnjo, v zadnjih letih pa ga je pod svoje varno okrilje vzel Bayern ter poskrbel, da se je vrnil k nogometnim navadam in prenašanju izkušenj na mlade.

Ne spreglejte