Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
2. 3. 2012,
13.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 2. 3. 2012, 13.40

8 let

Težav ne manjka, optimizma prav tako ne

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novogoričani so eno izmed najbolj prijetnih presenečenj prvega dela prvenstva. Kar so storili jeseni, bodo skušali nadaljevati spomladi. Do poletja tudi z Andrejem Komcem.

V pripravljalnem obdobju se nogometaši trenutno drugouvrščenega slovenskega prvoligaša niso najbolj izkazali. V enajstih tekmah so zmagali le trikrat, dvakrat remizirali in kar šestkrat izgubili. Najboljši strelec je bil spet Vito Plut, ki je zadel petkrat. Dvakrat se je med strelce vpisal Dalibor Stojanovič, devet nogometašev je doseglo en gol (Kris n Alen Jogan, Goran Galešić, Vidente, Sandi Arčon, Aris Zarifovič, Welle Ndiaye, Dejan Žigon in Amadej Vetrih). Bolj kot to je trenerja Novogoričanov zmotila poškodbe nekaterih pomembnih članov začetne enajsterice, še najbolj Nejca Mevlje, ki v tej sezoni ne bo več igral. Zanimivo, staknil jo je v prometni nesreči. Pred nadaljevanjem prvenstva je moteče tudi to, da Galešić ni podpisal nove pogodbe in vprašanje je, kako se bodo odločili v vodstvu kluba. Bo zaradi tega postavljen na stranski tir? Bomo videli. Če bo, bo Novogoričanom zagotovo manjkal.

Pri Hit Gorici sicer v zimskem prestopnem roku niso kaj dosti trgovali. Prišel je le nekdanji reprezentant Andrej Komac, nihče pa ni odšel. ''V boju za najvišja mesta sem si želel še kakšne okrepitve, a žal se ni izšlo. Nič. Zdaj je, kar je. Verjamem, da lahko tudi s takšno ekipo dosežemo cilje,'' pravi trener Miran Srebrnič (to je povedal še pred petkom, ko je vodstvo kluba sklenilo dogovor s Komcem), ki ni najbolj zadovoljen z opravljenim v pripravljalnem obdobju. ''Nismo opravili vsega, kar smo načrtovali. A tako pač je. Morali smo se prilagoditi razmeram, ki vladajo v nogometu pri nas. Tudi rezultati pripravljalnih tekem niso bili najboljši, a to ne pomeni nič. Bomo videli kako bo zdaj, ko gre zares. V prvem delu prvenstva smo igrali dobro in si priborili visoko drugo mesto, kar je bilo za mnoge manjše presenečenje. Ekipa, ki jo imam na voljo, je kakovostna. Verjamem v moje fante. Prepričan sem, da bomo tudi spomladi mešali štrene najboljšim,'' je še povedal legendarni nekdanji novogoriški nogometaš.

Priložnost nekaterim mlajšim

Cilj Novogoričanov je uvrstitev v Evropo, kar pred nadaljevanjem prvenstva poudarja tudi športni direktor kluba. ''Cilj je Evropa, a točke se bodo štele na koncu. Naredili bomo vse, da obdržimo drugo mesto, ki je odličen dosežek. A šli bomo iz tekme v tekmo. Začetek bo zelo pomemben. Slovenska liga je zelo izenačena, nekatere ekipe so se okrepile, vsaka tekma bo zelo zahtevna. Pripravljeni smo na izziv,'' sporoča Uroš Dovžak in dodaja: ''Imamo kar nekaj poškodb, odsotnih je pet, šest pomembnih nogometašev. Kljub vsem težavam sem prepričan, da ekipa prvenstvo pričakuje dobro pripravljena. Naše moštvo je sestavljeno iz 22 igralcev in treh vratarjev. V vse imamo veliko zaupanje. Zdaj bodo priložnost dobili nekateri, ki so v preteklosti igrali manj. Prišel je njihov čas. Nedvomno imajo kakovost, a bomo morali imeti z njimi tudi nekaj potrpljenja. Potrebujejo izkušnje. V vsakem primeru pa imajo veliko znanja in upam, da ga bodo pokazali tudi na igrišču ter upravičili zaupanje, še sporoča Dovžak. Novogoričani bodo sicer s prvenstvom nadaljevali v soboto, ko bodo pred domačimi navijači pričakali Celje.

Ne spreglejte