Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 2. 2012,
8.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale NK Mura

Sreda, 15. 2. 2012, 8.58

7 let, 12 mesecev

Poker Olimpije v Krškem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jesenski podprvak HiT Gorica je v Umagu priznal premoč srbskemu prvoligašu iz Kule, Olimpija je v gosteh nadigrala Krško, Mura 05 je izgubila s Čehovim GAK-om, Domžale pa remizirale z Rijeko.

Novogoričani so bili v Umagu v podrejenem položaju, nogometaši Hajduka iz Kule pa so odločili srečanje v svojo korist že v uvodni četrtini, ko sta bila dosežena oba zadetka. Vratar Vasja Simčič je rešil ''vrtnice'' še višjega poraza, zatresel se je tudi okvir njegovih vrat. Poleg njega so v uvodni enajsterici zaigrali še Buzeti, Zarifović, Mijatović, A. Jogan, Vetrih, Kovačevič, Arčon, Martinovič, Vicente in Plut, z rezervne klopi pa so vstopili Štrukelj, Širok, Popovič in Žigon. Naslednja prijateljska tekma Novogoričanov bo v soboto, ko bo ob 14.30 v domačem Športnem parku gostoval Maribor.

Nogometaši Olimpije so v torek gostovali v Krškem in istoimenski drugoligaški klub premagali s 4:1. To je bila druga pripravljalna tekma ''zmajev'' po vrnitvi iz Španije. Po sobotnem porazu z Interblockom (2:3) so noge že ''bolje stekle'' in mrežo Krčanov zatresli štirikrat. V prvem polčasu je v polno zadel Milan Anđelković, v nadaljevanju pa so zadeli Boban Jović (po podaji povratnika Nika Omladiča), Davor Škerjanc (po predložku Erika Salkića) in Blaž Božič (strel z razdalje). V prvem polčasu so ''zeleno-bele'' barve branili Džafić, Jović, Kašnik, Sretenović, Anđelković, Ivelja, Ranić, Radujko, Vršič, Bešić in Djermanović, v drugem pa je strateg Bojan Prašnikar podal priložnost še 12 igralcem. Nastopili so še Šeliga, Omladič, Lovrečič, Salkić, Valenčič, Škerjanc, Vučkić, Božič, Kovačević, Lidjan, Fink in Zorc. Ciklus pripravljalnih tekem bo Olimpija nadaljevala v sredo, ko bo odpotovala v Rovinj in se pomerila s sarajevskim Željezničarjem. Slednji je pred dnevi ostal brez legendarne strehe nad leseno tribuno na štadionu Grbavica, ki je popustila pred težo snega.

Nogometaši Mure 05 so v napetem pričakovanju sestanka z vodstvom kluba in italijanskimi investitorji (s torka je predstavljen na četrtek) na pomožnem igrišču z umetno travnato podlago v Fazaneriji izgubili z graškim GAK-om. Vodilni avstrijski tretjeligaš, vodi ga nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance Aleš Čeh, je bil boljši z 2:1, zmagoviti zadetek pa je padel v zadnji minuti. Pri gostih je zaradi poškodbe manjkal nekdanji ''Muraš'' Danijel Brezić. Prvi so prišli do vodstva izbranci Anteja Šimundže. Dobro sodelovanje napadalskega dvojca Eterović - Fajić je z zadetkom kronal slednji. Fajić se je vpisal med strelce še enkrat, a je bil zadetek zaradi nedovoljenega položaja razveljavljen. Mura je nastopila v postavi Luk, Kous, Maruško, Travner, E. Janža, Dodlek, Rep, Horvat, Lotrič, Eterović in Fajić, v nadaljevanju pa so vstopili še Draković, Bohar, Kouter, Kramar, Filipović, Gruškovnjak in kapetan Cipot, ki ga je viroza minuli teden preselila v posteljo.

V Umagu so bili v torek poleg ''vrtnic'' dejavni tudi Domžalčani. Na mestnem štadionu so remizirali z Rijeko. Pri hrvaškem prvoligašu je v drugem polčasu zaigral tudi mladi slovenski reprezentant Uroš Palibrk, Domžalčani pa so nastopili brez poškodovanega Luke Elsnerja, ki mu je ''Koprčan'' Danijel Marčeta pred dnevi na tekmi v Istri zlomil nos. Domžalčani so prvi polčas na srečanju s hrvaškim prvoligašem dobili z 1:0. ''V prvem polčasu smo igrali odločno. Veliko je bilo teka, kombinatorike, prečka, gol in še pet ali šest lepih priložnosti. Drugi polčas pa popolno nasprotje. Nekateri se bodo morali malce zamisliti nad svojo igro. V opravičilo je morda le to, da so igrali štirje igralci, ki imajo težave z zdravjem. Radovanović, Ihbeisheh, Kovjenić in Krcić so že med odmorom želeli zamenjavo, saj so imeli težave z dihali, žrelom ... Vseh naenkrat nisem mogel zamenjati, saj bi moral popolnoma premešati položaje igralcev. Narediti moramo temeljito analizo in iti naprej,'' je po dvoboju za klubsko stran povedal Darko Birjukov. V Umagu so zaigrali Vidmar, Hanžič, Skubic, Grbić, Ihbeisheh, Korun, Kovjenić, Drevenšek, Gerić, Radovanović in Krcić, v nadaljevanju pa še Balkovec, Rems, Dobrovoljc, Zabret in Osmanaj. Domžalčani se v sredo vračajo domov, v soboto pa jih čaka prijateljska tekma s trboveljskim Rudarjem.

Ne spreglejte