Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
6. 6. 2017,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Miha Zajc slovenska nogometna reprezentanca Empoli

Torek, 6. 6. 2017, 16.00

6 let, 6 mesecev

Miha Zajc

Tega črnega scenarija si nihče ni želel

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Miha Zajc | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska nogometna izbrana vrsta se že pet dni pripravlja na zadnji kvalifikacijski obračun za svetovno prvenstvo pred poletnimi počitnicami. V Stožicah bo v soboto (18.00) gostila Malto, ki je na vseh dozdajšnjih petih tekmah ostala praznih rok.

"Malta je na papirju res najlažji nasprotnik v tej skupini, a v modernem nogometu lahkih nasprotnikov ni. Če nisi pravi, lahko hitro naletiš na mino. Ne nazadnje se je Malta kot odličen tekmec pokazal na naši prvi medsebojni tekmi, ko se nam je dobro postavila po robu. Cilj je hitro zadeti in potem bo lažje," meni nekdanji nogometaš Olimpije Miha Zajc, ki je v zimskem prestopnem roku odšel v Italijo.


Pred tekmo z Malto: 


Zajc: Slovenija še vedno verjame

Bo Šempetrčan v soboto začel v prvi postavi? | Foto: Vid Ponikvar Bo Šempetrčan v soboto začel v prvi postavi? Foto: Vid Ponikvar Glede na to, da na tokratni akciji ni poškodovanega Kevina Kampla in kaznovanega Valterja Birse, bi se lahko mladi Primorec znašel celo v prvi postavi.

"O tem ne razmišljam, odločitev bo selektorjeva. Sam se bom poskusil izkazati na treningih, na najboljši način bom poskušal pomagati reprezentanci, na koncu pa ne bo pomembno, ali bo to na klopi ali na igrišču," dodaja 22-letni Zajc, ki kljub porazu na zadnji tekmi proti Škotski verjame, da ima Slovenija vse možnosti, da se bo na koncu kvalifikacij uvrstila na svetovno prvenstvu.

"Zato smo tukaj. Mislim, da prav vsi še vedno verjamemo v to. Slabe tekme so sestavni del nogometa, a smo recimo proti Angliji in Slovaški pokazali, da se lahko kosamo z vsemi," je pred nadaljevanjem optimističen Zajc.

Bo Slovenija premagala Malto?

  • Da.
    80,97 %
    566 glasov
  • Ne.
    19,03 %
    133 glasov
Oddanih 699 glasov

Življenje pri Empoliju

Empoli bo v prihodnji sezoni igral v serie B. | Foto: empolicalcio.net Empoli bo v prihodnji sezoni igral v serie B. Foto: empolicalcio.net

Zajc se je v zimskem prestopnem roku iz Olimpije preselil v italijanski Empoli, s katerim je na koncu tudi nekoliko nesrečno izpadel iz najmočnejše italijanske lige.

"V zadnjega pol leta sem doživel veliko sprememb. Zgodil se je prvi prestop v tujino in čeprav nisem veliko igral, odločitve ne obžalujem. Škoda, da nismo obstali, glede tega sem res razočaran, a zgodilo se je, kar se je."

O majhni minutaži

"Trener se je v boj za obstanek podal z bolj izkušenimi možmi, z igralci, ki jim je najbolj zaupal in jih je že od prej poznal. Sam sem čakal na priložnost na klopi in ob koncu sem dobil tudi nekaj več priložnosti. Mislim, da sem jo dobro izkoristil in dokazal, da lahko igram v serie A. Tudi nogometno sem napredoval. Na koncu je lahko trenerju žal, da ni več računal name, saj bi lahko na igrišču bolj pomagal ekipi. Prav nič mu nisem zameril, saj sem bil novinec, on pa se je odločil, kot se je, in stavil na napačnega konja. Na koncu je še vedno stal za svojimi besedami, za kar mu lahko dam le roko, in to je treba ceniti."

V serie A je na petih tekmah zbral 103 minute igralnega časa ter dosegel zadetek in podajo. | Foto: Getty Images V serie A je na petih tekmah zbral 103 minute igralnega časa ter dosegel zadetek in podajo. Foto: Getty Images O izpadu iz lige

"Prvi načrt je bil obstati v ligi, kar nam ni uspelo. Bomo videli, kako se bo odločil klub, ali se bo takoj usmeril k vrnitvi ali bo igralce prodal. Ne vem niti, ali trener ostaja ali ne, o tem je za zdaj še prekmalu govoriti. V prihodnjih 14 dneh bo več jasnega, tudi o tem, kakšne načrte imajo z mano. Vedel sem, da obstaja tveganje, da izpademo, a tega si prav nihče ni želel. V bistvu je bil to najbolj črn scenarij, ki se je lahko zgodil."

Ne spreglejte