Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
27. 3. 2008,
9.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 27. 3. 2008, 9.06

8 let

Šuler: Sodnik bi me lahko izključil

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po zmagi nad Madžarsko na sredini prijateljski tekmi v Zalaegerszegu smo se pogovarjali s tremi slovenskimi nogometaši, ki skrbijo predvsem za obrambne naloge.

V zadnji vrsti je zaradi težav Boštjana Cesarja od prve minute zaigral branilec Genta Marko Šuler, ki je debitiral v slovenski izbrani vrsti. ''Lahko smo zadovoljni. Zmagali smo in ohranili mrežo nedotaknjeno, kar pomeni, da si obramba zasluži pohvale. Seveda je lahko vselej bolje, česar se dobro zavedamo. V reprezentanci so me odlično sprejeli in zelo sem vesel, da sem del te ekipe. Ujeli smo se dobro, saj večino fantov poznam še iz časov, ko smo igrali za mlado vrsto, zato s privajanjem na ekipo nisem imel težav. Vsi štirje branilci, ki smo tokrat začeli tekmo, smo bili člani izbrane vrste, ki se je pod vodstvom Branka Zupana skorajda uvrstila na evropsko prvenstvo do 21 let,'' je novinarjem po tekmi razlagal 25-letni nogometaš, ki bi bil skorajda tragičen junak tekme. V drugem polčasu je na robu kazenskega prostora Slovenije storil prekršek nad nasprotnikovim napadalcem in malo je manjkalo, da bi sodnik pokazal na belo točko. ''Res je. S Samirjem Handanovičem se nisva sporazumela. Sprva sem mislil, da bo šel on na žogo, a se to ni zgodilo, zato sem moral popravljati napako in naredil prekršek. Moram priznati, da bi lahko sodnik pokazal tudi na belo točko. Pričakoval sem, da bom dobil rumeni ali celo rdeči karton. K sreči se to ni zgodilo in lahko sem si oddahnil,'' je povedal nekdanji član HiT Gorice, ki je v Belgijo prestopil pred kratkim.

Potrebnega bo še veliko dela

Veliko več izkušenj z igranjem v reprezentanci ima Bojan Jokič, ki je v Zalaegerszegu že 18. oblekel dres slovenske članske vrste. ''Po dolgem času smo premagali reprezentanco, ki ne sodi v spodnji kakovostni razred evropskega nogometa. Res je, da so Madžari igrali slabo, a se zmagi ne gleda v zobe. Veseli smo, da smo zmagali v gosteh. Ta tekma nam bo dala potrebno samozavest pred nadaljnjimi preizkušnjami. V obrambi smo igrali dobro, o čemer priča nedotaknjena mreža našega vratarja. Bili smo agresivni, kar je obrodilo sadove. Bo pa potrebnega še veliko dela, da pridemo na želeno raven,'' je povedal 21-letni član francoskega Sochauxa.

Izteklo se je dobro

Pred diktafon smo povabili tudi Mitjo Mörca. ''Ni bilo lahko igrati, saj je bilo igrišče zelo slabo. Kljub temu smo se borili in pokazali napredek. Najbolj pomembno je, da smo zmagali in začeli hoditi po poti, ki nas lahko pripelje tja, kamor si želimo. Zmaga je zelo pomembna za samozavest,'' je povedal branilec, ki je imel pred tekmo nemalo težav s trebušno gripo. ''Ni mi bilo lahko, a k sreči sem do tekme dobro okreval in sem lahko nastopil. Lahko sem igral brez problema, je pa jasno, da sem izgubil kar nekaj moči v pripravah na tekmo. Toda izteklo se je dobro,'' je dodal Prekmurec in pohvalil sodelovanje s soigralci v obrambi.

Ne spreglejte