Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 1. 2008,
17.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 22. 1. 2008, 17.09

8 let

Šuler: Gent namesto Napolija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Belgijski prvoligaški klub Gent je po Zlatanu Ljubijankiču privabil v svoje vrste še enega slovenskega nogometaša. Triletno pogodbo je podpisal donedavni branilec HiT Gorice Marko Šuler.

Nekdanji član mlade slovenske nogometne izbrane vrste je v ponedeljek vendarle dočakal uradno ponudbo Genta, kateri je sledila ''zelena luč'' s strani štirikratnega slovenskega prvaka. Športni direktor Karlo Peršolja je uskladil še zadnje podrobnosti okrog prestopa še ne 25-letnega Korošca, ki je pričel nogometno pot v Slovenj Gradcu, se nato za kratek čas podal v Avstrijo (SAK in Kärnten), pred triletnim obdobjem v Novi Gorici pa se je preizkusil še v vrstah Dravograda. ''Niti sam ne vem, kolikšna je odškodnina, so mi pa pri klubu šli na roko, tako da se moram vsem pri HiT Gorici iskreno zahvaliti, ker so upoštevali moje želje. Veselim se odhoda v Gent, ki se mi je nasmihal že kar nekaj časa. To je pravi klub v pravi ligi. Predstavlja pravi vmesni korak, da stopim v karieri še stopničko višje. Moje ambicije so, da bi v prihodnosti nastopil za soliden klub iz ene izmed petih najmočnejših lig v Evropi,'' je povedal za Sportal Marko Šuler, ki se bo v četrtek oziroma najkasneje v petek podal v Gent in se priključil tamkajšnjemu članskemu moštvu.

Skupna zgodovina z Ljubijankičem

Pri Gentu bo ponovno delil skupno slačilnico z Zlatanom Ljubijankičem, nekdanjim soigralcem v mladi reprezentanci. Z ''Zlajotom'' sta bila ''neskončne'' boje na slovenskih zelenicah, zdaj pa se bosta prvič v karieri borila za cilje istega kluba.

''Imava kar skupno zgodovino. Sva tudi dobra prijatelja, skupaj pa sva igrala že v mnogih mladih kategorijah. Ker smo v Novi Gorici pričeli s pripravami dokaj pozno, v Belgiji pa že poteka prvenstvo, bom skušal hitro nadoknaditi zamujeno. Pričakujem, da bo minilo še nekaj časa, da ulovim njihov ritem. Verjetno bom imel pravico nastopa čez 14 dni, tako da bo potrebno na začetku pokazati nekaj potrpljenja. Sem se pa odločil za Gent, ker v klubu resno računajo name, izkazana pa je bila tudi želja, da bi dobil priložnost za igro,'' razmišlja donedavni branilec ''vrtnic'', ki se je že pred letom mudil v Belgiji, a sta nato pri Gentu odstopila tako športni direktor kot trener ter je vse skupaj padlo v vodo, nato pa je bila želja ''indijancev'' (maskota Genta, op. p.) po prihodu slovenskega nogometaša obnovljena šest mesecev kasneje, ko si je Šuler na kratkem obisku ogledal klubske prostore.

Odrekel se je ponudbam

Ponudba Genta ni bila edina v zimskem prestopnem roku. ''Odrekel sem se močnim klubom iz Serie A in Nizozemske. Pri tem mislim na Napoli, Groningen, AZ Alkmaar, Triestino in Bologno. Verjamem, da je potrebno narediti postopen korak. Če bi odšel takoj v italijansko prvo ligo, bi bil morda ali posojen ali pa bi sedel na klopi. Gent je pokazal pravo zanimanje, je med prvimi petimi klubi v Belgiji, tako da sem storil pravi korak,'' je priznal še drugi slovenski legionar v vrstah Genta, ki se je pred šestimi meseci spogledoval tudi z možnostjo odhoda v Izrael, a ga je uspel trener Darko Milanič prepričati o nadaljevanju kariere v Novi Gorici. Pri Gentu si še ni izbral igralne številke, bo pa kandidiral za igralno mesto osrednjega ''štoperja'' (v poštev prideta obe strani), pa tudi desnega zunanjega branilca.

Ne spreglejte