Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
18. 10. 2011,
7.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Triglav

Torek, 18. 10. 2011, 7.58

7 let, 12 mesecev

Šubic odstopil, prenove štadiona ne bo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko je predsednik NK Triglav Miran Šubic izvedel, da v mestni blagajni ni dovolj denarja za napovedano prenovo štadiona, je podal odstopno izjavo. Po vsega tednu dni predsednikovanja.

Nogometaši Triglava so po nedeljskem domačem porazu z Muro 05 še utrdili nehvaležen položaj na zadnjem mestu. Srečala sta se edina kluba v 1. SNL, ki se na nogometnih objektih ne moreta pohvaliti z umetno razsvetljavo, hkrati pa si tudi ne moreta privoščiti tekme v nočnih terminih. Podžupanja Kranja je še nedavno zatrjevala, da se bo stara tribuna na kranjskem objektu porušila oktobra, nato pa se bo izgradila nova, pod katero se bo našlo dovolj prostora tudi za atletski štadion. Poleg nogometašev so novih pridobitev najbolj potrebni prav predstavniki kraljice športov, njihovo razočaranje pa je bilo vidno tudi pred srečanjem z Muro, ko so na tribunah razvili transparent s pomenljivim napisom: ''Hočemo novo tribuno'', na zelenici pa predstavili še daljši napis: ''Že tretji mandat je Mohor župan, atleti pa še kar pozimi treniramo v Ljubljani.''

Razočaranju, ker se napovedana prenova štadiona še ni začela, sodeč po občinskih načrtih pa je vsaj v bližnji prihodnost niti ne bo, so se pridružili še nogometaši. Pred tekmo so sporočili: ''Župan, v naši kopalnici so podgane.'' Slačilnice na kranjskem štadionu so že davno v posmeh zahtevam modernega nogometa. Garderobe so plesnive in brez ogrevanja, a je doslej prevladala trma. Ko pa je kranjska občina priznala, da v načrtih za naslednje leto zaradi pomanjkanja sredstev ni prenove štadiona, je film počil tudi športnikom, ki so z objektom neposredno povezani. Že po slabem tednu dni predsednikovanja pa se je od odgovornega mesta poslovil Miran Šubic. ''Ničesar mi ni žal, verjamem v Triglav in v slovenski nogomet, zaupam ljudem v klubu, da bodo delali še bolje. Ne odhajam ne zagrenjen, ne maščevalen, ne užaljen. Poglavitni razlog je zame samo eden: v tem okolju in s temi ljudmi nimam nič skupnega. Ker pa to moje osebno prepričanje ne gre v korak z interesom kluba, ki bo v tem okolju preživel ali pa umrl, je prav, da odidem zdaj, ko to lahko storim sam, s svojo voljo. Nihče me ni prisilil, nihče spodbudil. Človeški ponos pa mi ne dovoljuje več, da bi brisal kljuke z vrat Mestne občine Kranj ali pri direktorjih podjetij, kjer bi prosjačil za to, da bo nogomet preživel,'' sporoča Šubic, ki je bil za novega predsednika izvoljen 10. oktobra, vodstvo kluba pa po podani odstopni izjavi (nepreklicni) obvestil, da bo tekoče posle opravljal še do 1. novembra.

Kranjski klub se je tako znašel v novih težavah. Po skromnih pogojih na štadionu in zadnjem mestu na lestvici bo kranjsko barko razočaran zapustil še nekdanji direktor in predsednik.

Ne spreglejte