Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 11. 2021,
11.42

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

COVID-19 Jon Gorenc Stanković Sturm Graz

Nedelja, 7. 11. 2021, 11.42

2 leti, 5 mesecev

avstrijsko moštvo odpovedalo tekmo in trenine v prihodnjih dneh

Težave s covid-19 v klubu slovenskega legionarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Jon Gorenc Stanković | Sturm, za katerega igra Jon Gorenc Stanković, se spopada z več okužbami. | Foto Guliverimage

Sturm, za katerega igra Jon Gorenc Stanković, se spopada z več okužbami.

Foto: Guliverimage

Avstrijski nogometni klub Sturm slovenskega reprezentanta Jona Gorenca Stankovića bi danes popoldne moral igrati tekmo avstrijskega prvenstva z Altachom, a je ta zaradi več okužb v graški ekipi prestavljena. Sturm je že v soboto na družbenih omrežjih potrdil, da imajo v ekipi več okužb s covidom-19, danes pa je padla odločitev o prestavljeni tekmi.

"Na podlagi več pozitivnih testov smo se zaradi zdravstvenih razlogov odločili, da prestavimo tekmo. Nadomestni datum bo znan v najkrajšem možnem času," je prestavitev tekme, ki se je napovedovala že v soboto, danes potrdilo vodstvo avstrijskega prvenstva, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Yeboah ostaja v karanteni v San Sebastianu

Sturm, ki bi se ob 14.30 moral pomerili z Altachom, je v soboto sporočil, da je bilo na antigenskem testu pozitivnih več igralcev in trenerjev. Že v četrtek, ko se je Sturm na evropski tekmi meril z Real Sociedadom, je bil pozitiven Kelvin Yeboah, ki je od takrat v desetdnevni karanteni v hotelu v San Sebastianu.

Real Sociedad Sturm Graz
Sportal Sturm brez slovenske pomoči do velike točke, Zajčevi slavili v Belgiji

Prihodnjih sedem dni brez treningov

Ekipa je potem brez Yeboaha v petek iz Baskije odletela proti Friedrichshafnu, vsi njihovi petkovi PCR-testi v Vorarlbergu pa so bili negativni, je poročala APA.

"Zdaj bomo posamično odšli domov v samoizolacijo in se še naprej testirali. Trener je za naslednjih sedem dni že odpovedal vse treninge, upamo pa, da bomo to prebrodili brez večjih težav," je za klubsko spletno stran dejal vršilec dolžnosti športnega direktorja kluba Andreas Schicker.

Avstrijci so v četrtek remizirali z Real Sociedadom. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Avstrijci so v četrtek remizirali z Real Sociedadom. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Slovenija Slovaška
Sportal Kek noče mešati jabolk in hrušk, s Slovenijo želi na Euro 2024

Bo legionar prišel na reprezentančni zbor?

Posledično se postavlja tudi vprašanje o prihodu Gorenca Stankovića na reprezentančni zbor - Slovenijo namreč 11. in 14. novembra čakata zadnji dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2022, kamor pa slovenska reprezentanca ne bo potovala.

To je sicer šele druga prestavljena tekma avstrijskega prvenstva od ponovne vrnitve na igrišča spomladi 2020. Lani novembra bi se morali srečati ekipi Wolfsberga in Sturma, a sta moštvi zaradi številnih okužb pri Wolfsbergu dvoboj odigrali januarja letos.

Ne spreglejte