Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 7. 2011,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jaka Štromajer

Ponedeljek, 25. 7. 2011, 10.12

8 let

Štromajer odprl sezono z golom (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Medtem ko večina slovenskih reprezentantov brusi klubsko formo na pripravljalnih srečanjih, so nekateri legionarji že ujeli prvenstveni ritem. Na Hrvaškem je z zadetkom debitiral Denis Grbič.

Romunija S prvenstvom so konec minulega tedna začeli tudi Romuni. Pandurii Targu Jiu je v uvodnem krogu v nedeljo remiziral pri moštvu Ceahlaul (1:1). Izenačujoči zadetek za goste je v 49. minuti s prekrasnim strelom z roba kazenskega prostora dosegel Jaka Štromajer. Gorenjec, ki je odigral vso tekmo, je s tem napovedal imenitno sezono. V drugem krogu se bo doma pomeril z Brasovom. Branilec naslova Otelul Galati, ki ima zagotovljen nastop v ligi prvakov, je v ponedeljek priznal premoč Petrolulu iz Ploiestija. Nejc Skubic ni kandidiral za srečanje.

Hrvaška Konec minulega tedna je v dresu Istre 1961 v hrvaškem prvenstvu debitiral Denis Grbič. Dolgoletni nogometaš velenjskega Rudarja se je na začetku profesionalne kariere že mudil v Splitu, kjer pa na preizkušnji ni prepričal vodstva Hajduka. Na Hrvaško se je vseeno vrnil, saj je pred kratkim sklenil pogodbo z Istro 1961, prvoligaškim klubom iz Pulja. V uvodnem krogu je izgubil na gostovanju v Karlovcu. Istra je prešla v vodstvo v 42. minuti, ko je v polno zadel prav 25-letni Slovenec. Gostje so vodili vse do zaključka srečanja, nato pa je Karlovac preobrnil rezultat. Zmagoviti zadetek je padel v drugi minuti sodnikovega podaljška.

Avstrija V avstrijskem prvenstvu igrata dva slovenska legionarja. Wacker Innsbruck je v nedeljo doma izgubil s Salzburgom. Miran Burgič je odigral vso tekmo, a je ostala mreža gostov iz Mozartovega mesta nedotaknjena. Kapfenberg je gostoval pri Admiri in osvojil točko. Pirančan Matej Mavrič zaradi poškodbe ni stopil na igrišče, ''sokoli'' pa so osvojili prvo točko v tej sezoni.

Nemčija V ''slovenskem'' obračunu drugega kroga druge nemške lige je krajšo potegnil Goran Šukalo. Koprčan je v dresu Duisburga odigral vso tekmo, a so ''zebre'' na domačem štadionu ostale praznih rok. Energie Cottbus je bil boljši z 2:1, Rok Kronaveter pa zaradi poškodbe ni kandidiral za srečanje. Bochum je že v petek doma tesno z 1:0 odpravil FSV Frankfurt. Zlatko Dedič tudi tokrat ni kandidiral za tekmo. Manjkal je že minuli ponedeljek, ko je Bochum v uvodnem srečanju v sezoni 2010/11 izgubil pri Fortuni v Düsseldorfu (0:2). Karlsruher je v soboto priznal premoč Münchnu 1860. Na Allianz Areni se je zbralo 26.500 gledalcev, Klemen Lavrič pa se je v napadu gostov trudil vseh 90 minut. Na koncu so točke ostale doma (2:1).

V nemški tretji ligi je bil dejaven mladi reprezentant Kevin Kampl. Nekdanji nogometaš Bayerja iz Leverkusna je pomagal soigralcem do gostujoče zmage v Darmstadtu (1:0). V uvodnem tretjeligaškem preizkusu je odigral vso tekmo.

Rusija Lokomotiv Moskva je v nedeljo v 17. krogu ruskega prvenstva zlahka ugnal Akmar Perm (4:0). V začetni postavi se je znašel tudi slovenski reprezentant Branko Ilič, ki je v tej sezoni zbral že osem nastopov. Krilja Sovjetov Nejca Pečnika je v ponedeljek izgubil pri vodilnem klubu - moskovskem CSKA - z 1:2. Korošec je odigral vso tekmo.

Ukrajina Karpaty Lviv je bil na Donbass Areni na pragu presečenja. Prvi polčas z branilci naslova je dobil z 1:0, nato pa so ukrajinski prvaki v drugem delu dosegli dva zadetka in preobrnili na 2:1. Gostje so nastopili brez slovenskega branilca Gregorja Balažica, ki še čaka na prvi nastop v tej sezoni. Krivbas je v tretjem krogu dočakal drugo zmago. V gosteh pri Iličivecu je zmagal s 3:1, tudi s pomočjo Darijana Matiča, ki je odigral vso tekmo in prispeval podajo za drugi zadetek v 76. minuti. V zaključku prvega polčasa je Ljubljančan prejel še rumeni karton.

Madžarska Ferencvaros je v nedeljo doma remiziral z Diosgyörjem (1:1). Marko Ranilovič je branil vso tekmo. Njegov rojak in stanovski kolega Safet Jahič v petek ni dočakal priložnosti na tekmi med ZTE in Debrecenom. Nekdanji vratar Velenjčanov je poraz soigralcev (0:2) spremljal s klopi za rezervne igralce. Jahič je v Zalaegerszegu edini Slovenec, saj sta klub po koncu pretekle sezone zapustila Matej Miljatovič in Leon Panikvar.

Ne spreglejte