Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 4. 2023,
23.55

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

Natisni članek

Vinicius Junior Robert Lewandowski Jan Oblak Jan Oblak FC Barcelona Real Madrid Atletico Madrid špansko prvenstvo La Liga

Četrtek, 27. 4. 2023, 23.55

12 mesecev

Špansko prvenstvo, 31. krog

Atletico izkoristil spodrsljaj Reala, Barcelona ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

Atletico Madrid | Atletico Madrid je s 3:1 premagal Mallorco in se drugemu Realu približal na dve točki. | Foto Guliverimage

Atletico Madrid je s 3:1 premagal Mallorco in se drugemu Realu približal na dve točki.

Foto: Guliverimage

Nogometaši madridskega Atletica so v 33. krogu španskega prvenstva brez pomoči vratarja Jana Oblaka s 3:1 premagali Mallorco in se drugemu Realu približali na zgolj dve točki. Beli balet je v torek presenetljivo z 2:4 klonil na gostovanju pri Gironi, za katero je vse štiri zadetke dosegel argentinski nogometaš Valentin Castellanos - Taty. Spodrsljaja Reala pa ni izkoristila vodilna Barcelona, pri Rayu Vallecanu je izgubila z 1:2, tako da njena prednost pred Realom ostaja 11 točk.

Jan Oblak Atletico Madrid
Sportal Barcelona končala niz neporaženosti Oblakovih v španskem prvenstvu

Špansko prvenstvo, 31. krog:

Sreda, 26. april:

V španski la ligi se tekme 31. kroga igrajo med torkom in četrtkom. Prvi od velikanov je na zelenico stopil Real Madrid, ki je nepričakovano pokleknil v Gironi in dosegel svoj šesti poraz v tej sezoni. Girona je sicer eno od prijetnejših presenečenj sezone. Lansko prvenstvo so končali na šestem mestu v segundi, a se v la ligo uvrstili prek dodatnih kvalifikacij. Povratnik v prvo ligo je namreč v srednjem delu lestvice, da je neugoden tekmec, pa je Realu dokazal že jeseni, ko sta se ekipi razšli z remijem (1:1). Pred tem so se nazadnje pomerili pred štirimi leti in zmagala je Girona, ki je bila boljša tudi tokrat.

Valentin Castellanos -Taty je k zmagi nad madridskim Realom prispeval štiri gole. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Valentin Castellanos -Taty je k zmagi nad madridskim Realom prispeval štiri gole. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pred domačimi navijači je zablestel Argentinec Valentin Castellanos - Taty, ki je že v 12. minuti z glavo zadel za vodstvo gostiteljev. Isti nogometaš je bil uspešen tudi 12 minut pozneje in poskrbel za val navdušenja med domačimi navijači. Gostje so si nato po začetnem šoku le nekoliko opomogli, v 34. minuti je na 1:2 po podaji Marca Asensia znižal Vinicius Junior.

Nogometaši Reala so se v Madrid vrnili brez novih točk. | Foto: Reuters Nogometaši Reala so se v Madrid vrnili brez novih točk. Foto: Reuters A takoj na začetku drugega polčasa je po le nekaj sekundah igre sledila nova kazen za Real. Še tretjič na srečanju se je med strelce vpisal Castellanos. Štiriindvajsetletni argentinski napadalec pa se tu ni ustavil, v 63. minuti je znova zadel z glavo in dosegel svoj četrti zadetek na obračunu ter svoje moštvo popeljal v vodstvo s 4:1. Za goste je nato zadetek upanja v 85. minuti po asistenci Viniciusa Juniorja dosegel Lucas Vazquez, Real je nato še pritiskal na vrata Girone, a neuspešno in zmaga je ostala doma.

Spodrsljaj Reala je v sredo na domači zelenici izkoristil Atletico Madrid, ki po zmagi s 3:1 nad Mallorco za Realom zaostaja le dve točki. Jana Oblaka ob zmagi ni bilo v postavi. Atletico se je v 20. minuti znašel v zaostanku, goste je v vodstvo popeljal Matija Nastasić. Ob koncu prvega polčasa je izenačil Rodrigo de Paul, v začetku drugega je Alvaro Morata zadel za vodstvo, Yannick Carrasco pa v 77. minuti postavil končnih 3:1.

Vodilna Barcelona je v sredo zvečer na gostovanju pri Rayu Vallecanu izgubila. Domači so v 53. minuti z drugim golom Alvara Garcie povedli z 2:0, edini gol za Katalonce pa je v 83. minuti dosegel z 18 goli najboljši strelec tekmovanja Robert Lewandowski. Prednost Barcelone pred Realom ostaja 11 točk.

Špansko prvenstvo, 31. krog:

Torek, 25. april:

Sreda, 26. april:

Četrtek, 27. april:

Najboljši strelci:

18  Lewandowski (Barcelona),
14 – Benzema (Real Madrid), 
13 – Ünal (Getafe),
12 – Aspas (Celta Vigo), Iglesias (Betis), Joselu (Espanyol), Muriqi (Mallorca), 
11 – Castellanos (Girona), Griezmann (Atletico Madrid),
10 – Morata (Atletico), Sörloth (Real Sociedad), Vinicius Jr. (Real Madrid),  
9 – Braithwaite (Real Sociedad), Veiga (Celta Vigo), 
8  Asensio (Real Madrid), En Nesyri (Sevilla), Palazon (Rayo Vallecano), Sancet (Bilbao), Williams (Bilbao)
...

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak ne skriva razočaranja: Tako boli, da je sploh ne gledam
Ne spreglejte