Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 2. 2022,
21.08

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

4

Natisni članek

špansko prvenstvo La Liga Levante Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 16. 2. 2022, 21.08

2 leti, 2 meseca

Špansko prvenstvo, 21. krog (zaostala tekma)

Debakel Oblakovega Atletica proti najslabšemu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

4

Jan Oblak | Jan Oblak je še drugič zapored ostal doma brez točk proti Levanteju. | Foto Guliverimage

Jan Oblak je še drugič zapored ostal doma brez točk proti Levanteju.

Foto: Guliverimage

Nogometaši Atletica so v zaostali tekmi 21. kroga španskega prvenstva po dramatični končnici doma izgubili (0:1) proti zadnjeuvrščenemu Levanteju, ki je Jana Oblaka in druščino na Wanda Metropolitanu šokiral že lani. Simeonejeva četa je s tem zapravila priložnost, da bi se prebila na četrto mesto in prehitela Barcelono.

Atletico Madrid : Levante 0:1 (0:0)
Melero 54.
Jan Oblak (Atletico) je branil vso tekmo in zbral štiri obrambe.

Nogometaši Atletica so v dvoboj z zadnjeuvrščenim Levantejem, ki je v tej sezoni v la ligi zmagal le enkrat, vstopili kot favoriti, a si v začetnem delu srečanja niso pripravili omembe vredne priložnosti. Po 20 minutah so močneje zapretili gostje iz Valencie. Najprej je Jana Oblaka po strelu z glavo prisilil k obrambi napadalec Roger Marti. To je bil prvi strel v okvir vrat na tekmi, le minuto pozneje pa je po hudi napaki Joseja Marie Gimeneza sam proti kapetanu slovenske reprezentance stekel Jorge de Frutos. Ponudila se mu je 100-odstotna priložnost, a se je Oblak izkazal, z nogo mojstrsko ubranil strel in preprečil zgodnje vodstvo Levanteja.

Kako je Oblak ubranil strel de Frutosu:

Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Atletico je razočaral navijače, saj v uvodnih 45 minutah ni niti enkrat streljal v okvir vrat gostov, še slabše pa se mu je godilo v nadaljevanju, ko so gostje prišli do zmagovitega zadetka.

Veselje nogometašev Levanteja po zadetku Gonzala Melera | Foto: Reuters Veselje nogometašev Levanteja po zadetku Gonzala Melera Foto: Reuters

V 54. minuti je sledil šok. Oblaka, ki tako tudi sedmič zapored ni ohranil mreže nedotaknjene, je z natančnim strelom v bližnji kot vrat premagal Gonzalo Melero. Za gostitelje je resda tri minute pozneje posijal žarek upanja, ko je sodnik pokazal na belo točko, a je po ogledu VAR razveljavil odločitev zaradi nedovoljenega položaja Marcosa Llorenteja.

Rdeče-beli so se na vse pretege trudili, da bi izenačili, a se jim načrt ni izpolnil. Čeprav je na drugi strani stala ekipa, ki je v tej sezoni prikovana na dno razpredelnice, so imeli ogromne težave v napadu. Prvi in edini strel v okvir vrat na dvoboju so dočakali šele v sodnikovem podaljšku, ta je ponudil zelo dramatično dogajanje. Najprej je Argentinec Angel Correa s prečudovitimi škarjicami v šesti minuti sodnikovega podaljška zatresel mrežo gostov, a je veselje španskih prvakov trajalo le nekaj sekund. Zadetek je bil zaradi prekrška Joseja Marie Gimeneza v začetku akcije razveljavljen.

Razočaranje nogometašev Atletica po nenačrtovanem porazu, ki bi jih lahko drago stal. | Foto: Reuters Razočaranje nogometašev Atletica po nenačrtovanem porazu, ki bi jih lahko drago stal. Foto: Reuters

V nasprotnem napadu je rezervist Levanteja Mickael Malsa poskušal presenetiti Oblaka s strelom z razdalje, skoraj s sredine igrišča. Le nekaj centimetrov ga je delilo od evrogola, ki bi še kako odmeval. Škofjeločana je rešila prečka, ostalo je pri tesnem vodstvu gostov, nato pa je sledil še zadnji napad na srečanju. Oblak je odhitel v napad in dočakal celo priložnost, da po strelu z glavo ogrozi vrata Levanteja. Žogo je postal mimo vrat, gostje iz Valencie pa so le nekaj sekund pozneje proslavljali dragoceno zmago, šele drugo v tej sezoni. Še drugič zapored so osvojili stadion Wanda Metropolitano in spravili Atletico v hude težave, saj ostajajo na petem mestu, ki ne vodi v ligo prvakov.  

Atletico Manchester United
Sportal Švedski najstnik premagal Oblaka, sreča pustila na cedilu Atletico

Oblak je v la ligi, kjer je skoraj že ostal brez možnosti za rekordno osvojitev šestega priznanja zamora, nazadnje mrežo nedotaknjeno ohranil 2. januarja.

Levante postaja "črna mačka" Atletica

Tako se je Jorge de Frutos veselil zadetka, doseženega s skoraj polovice igrišča, ko je zatresel prazno mrežo Atletica. | Foto: Reuters Tako se je Jorge de Frutos veselil zadetka, doseženega s skoraj polovice igrišča, ko je zatresel prazno mrežo Atletica. Foto: Reuters Klub iz Valencie je bil tudi v prejšnji sezoni črna mačka Simeonejeve čete, saj jo je kot edini v la ligi premagal na Wanda Metropolitanu. Zgodilo se je pred skoraj natanko letom dni. Levante je 20. februarja 2021 v Madridu zmagal z 2:0 in nevarno ogrozil šampionske sanje Atletica. To je bila nenavadna tekma, na kateri je Atletico streljal proti vratom gostov kar 28-krat. Vratar Levanteja je zbral 10 obramb, Oblakova mreža pa se je v izdihljajih srečanja zatresla celo po strelu Jorgeja de Frutosa skoraj s sredine igrišča.

V zadnjem napadu Atletica je namreč sodeloval tudi Oblak. Do žoge so se dokopali gostje, vrata Škofjeločana so ostala prazna, de Frutos pa je poskrbel za zadetek z ogromne razdalje. Zanimivo je, da sta se takrat Atletico in Levante pomerila dvakrat v istem tednu, tri dni pred tem sta se v Valencii razšla z 1:1. Za Levante je zadel makedonski reprezentant Enis Bardhi, ki ga je dvakrat premagal (obakrat z bele točke) tudi v tej sezoni, ko se je tekma v Valencii končala z 2:2. Oblakovo mrežo je zatresel tudi v reprezentančnem dresu, pred tremi leti na dvoboju v Stožicah.

Špansko prvenstvo, 21. krog (zaostala tekma):

Sreda, 16. februar:
Atletico Madrid : Levante 0:1 (0:0)
Melero 54.
Jan Oblak (Atletico) je branil vso tekmo in zbral štiri obrambe.

Lestvica strelcev:

17 – Benzema (Real Madrid),
13 – de Tomas (Espanyol), 
12 – Joselu (Alaves), Juanmi (Betis), Vinicius Junior (Real Madrid),
11 – Aspas (Celta), Unal (Getafe),
10 – Correa (Atletico Madrid),
9 – Guedes (Valencia),
8 –  Depay (Barcelona), Moreno (Villarreal), Oyarzabal (Real Sociedad), Suarez (Atletico Madrid), 
...

Ne spreglejte