Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 1. 2020,
18.30

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

3

Natisni članek

špansko prvenstvo Real Madrid Barcelona Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 5. 1. 2020, 18.30

4 leta, 3 mesece

Špansko prvenstvo, 19. krog

Jan Oblak s čudežno obrambo obnorel svet, Real ujel Barcelono #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

3

Jan Oblak | Jan Oblak je v leto 2020 vstopil z izjemno predstavo proti Levanteju. | Foto Reuters

Jan Oblak je v leto 2020 vstopil z izjemno predstavo proti Levanteju.

Foto: Reuters

Po božično-novoletnih praznikih je v španskem prvenstvu spet završalo. V soboto so se predstavili vsi štirje največji španski klubi, ki bodo zaigrali tudi v osmini finala lige prvakov. Real Madrid je v gosteh ugnal Getafe (3:0), Atletico Madrid je z veliko pomočjo Jana Oblaka doma odpravil Levante (2:1), vodilna Barcelona pa je v mestnem obračunu pri Espanyolu v zadnjih minutah ostala brez zmage. Beli baletniki so se točkovno izenačili s Katalonci, tretjeuvrščeni Atletico za vodilnim dvojcem zaostaja pet točk.

Jan Oblak
Sportal Jana Oblaka v Španiji zasuli s pohvalami, a ostaja skromen #video

Na uvodnem dvoboju Atletica v letu 2020 sta se med 13. in 18. minuto mreži zatresli kar trikrat. Enkrat je moral po žogo v svojo mrežo tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. V 16. minuti ga je z mojstrskim strelom premagal Roger Marti, a je veselje gostov iz Valencie trajalo le dve minute, saj je Felipe kmalu popeljal rdeče-bele znova v vodstvo.

Jan Oblak
Sportal Še en dokaz, da je Slovenija elita

V nadaljevanju dvoboja se rezultat ni več spreminjal. Atletico si je priigral nekaj resnih priložnosti, dve pa sta se ponudili tudi gostom, a se je vselej izkazal Škofjeločan. Mojstrsko je ubranil dva strela Enisa Bardhija, najprej v 83. minuti, nato še v tretji minuti sodnkovega podaljška, in poskrbel za navdušenje domačih privržencev. 

Izjemno posredovanje Jana Oblaka v 93. minuti:

Po dvoboju je slovenski vratar stopil pred mikrofon in na vprašanje, kako je ubranil zadnji strel, skromno pojasnil: ''Obramba? Nič, to je bil le refleks. Na srečo sem z njegovo pomočjo ustavil žogo.''

Kdo je odločil zmagovalca?

Real visoko odpravil Getafe

Veselje Luke Modrića, ko je na gostovanju pri Getafeju postavil končni rezultat 3:0. | Foto: Reuters Veselje Luke Modrića, ko je na gostovanju pri Getafeju postavil končni rezultat 3:0. Foto: Reuters Beli baletniki so v leto 2020 vstopili s prepričljivo zmago pri mestnem tekmecu Getafeju, ki mu gre tudi v tej sezoni imenitno, tako da meša štrene najboljšim in zaseda visoko šesto mesto. V 34. minuti je Real prešel v vodstvo.

Gostitelji, za katere je vso tekmo igral nekdanji zvezni igralec Domžal Nemanja Maksimović, so si mrežo zatresli kar sami. Osmoljenec je postal vratar David Soria, ki ga je Raphael Varane po visokem skoku v napadu "prisilil" k neposrečenem posredovanju, po katerem je zatresel lastno mrežo.

Če se francoski branilec ni vpisal med strelce v prvem, pa mu je to uspelo v drugem polčasu. V 53. minuti je zadel v polno po asistenci Tonija Kroosa in postal prvi strelec madridskega Reala v letu 2020, končni rezultat pa je v zadnji minuti dosegel hrvaški zvezdnik Luka Modrić. Real se lahko tako izdatni zmagi zahvali tudi belgijskemu vratarju Thibautu Courtoisu, ki je ubranil nekaj zelo nevarnih strelov.

Barcelona zapravila vodstvo

Espanyol je prekrižal načrte Barceloni z zadetkom Wuja Leija v 88. minuti. | Foto: Reuters Espanyol je prekrižal načrte Barceloni z zadetkom Wuja Leija v 88. minuti. Foto: Reuters Večerna poslastica v Kataloniji se je končala brez zmagovalca. Vodilna Barcelona se je mudil pri zadnjeuvrščenem Espanyolu, ki je sredi prvega polčasa prek Davida Lopeza povedla z 1:0. Izbranci Ernesta Valverdeja so bolje zaigrali v drugem polčasu in na krilih Luisa Suareza, strelca ter asistenta, preobrnili rezultat v svojo korist (2:1).

Ko je mladi Nizozemec Frenkie de Jong v 75. minuti prejel rdeči karton, se je gostiteljem odprla dodatna možnost za izenačenje. Izkoristil jo je rezervist Wu Lei in v 88. minuti postavil končni rezultat. To je bil prvi zadetek 28-letnega Kitajca v tej sezoni.

Špansko prvenstvo, 19. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

13 - Messi (Barcelona), 
12 - Benzema (Real Madrid),
11 - Suarez (Barcelona),
9 - Roger (Levante),
8 - Angel (Getafe), Chimy Avila (Osasuna), Loren (Betis), Lucas (Alaves), Moreno (Villarreal), Willian Jose (Real Sociedad)
...

Ne spreglejte