Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 10. 2021,
23.24

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Barcelona Real Sociedad Sevilla Valencia Atletico Madrid Real Madrid La Liga špansko prvenstvo Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 28. 10. 2021, 23.24

2 leti, 6 mesecev

Špansko prvenstvo, 11. krog

Real Sociedad izkoristil spodrsljaje tekmecev, razočaranje za Oblaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Jan Oblak | Jan Oblak je z Atleticom vknjižil le točko. | Foto Guliverimage

Jan Oblak je z Atleticom vknjižil le točko.

Foto: Guliverimage

V 11. krogu španskega prvenstva smo bili priča kar nekaj spodrsljajem največjih favoritov za osvojitev naslova. Spodrsljaja Real Madrida in Seville je izkoristil Real Sociedad, ki se je z zmago nad Celto Vigo (2:0) povzpel na vrh prvenstvene lestvice. Atletico Madrid z Janom Oblakom je na zadnji tekmi kroga gostoval pri predzadnjemu Levanteju in le remiziral (2:2). Oblak je bil dvakrat premagan z bele točke, Atleti pa zdaj z odigrano tekmo manj za prvim mestom zaostajajo za pet točk.

Na zadnji tekmi kroga so Jan Oblak in soigralci iz Atletica gostovali pri Levanteju. Začelo se je dobro za Madridčane, saj je Antoine Griezmann zadel v 12. minuti, toda pred koncem polčasa je po prekršku Luisa Suareza za najstrožjo kazen z bele točke Oblaka premagal Enis Bardhi. V nadaljevanju je bil Levante dolgo enakovreden tekmec, potem je neodločnost domače obrambe kaznoval Matheus Cunha. A končnica je bila dramatična; najprej je zaradi ugovarjanja sodnikom dva rumena kartona v eni minuti dobil gostujoči strateg Diego Simeone in moral na tribuno, v 90. minuti pa je še drugo enajstmetrovko na tekmi – dosodili so jo po posredovanju sistema VAR – izkoristil Bardhi za končnih 2:2.

Atletico je s predzadnjo ekipo lige le remiziral. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Atletico je s predzadnjo ekipo lige le remiziral. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Oblak je sicer že na prejšnji tekmi postavil nov zgodovinski mejnik, saj je postal tujec s tretjim največjim številom nastopov za rdeče-bele. Ta mejnik je na tekmi z Levantejem še popravil. Zgodovina Atletica je bogata, v njej pa ima iz leta v leto pomembnejše mesto slovenski vratar. Slovenski čuvaj mreže se med vratnicama rdeče-belih dokazuje od leta 2014, v tem obdobju pa je na uradnih tekmah zbral že 316 nastopov. Na večni klubski lestvici tako v kategoriji tujcev zaseda visoko tretje mesto. Največ nastopov je kot tujec v zgodovini Atletica zbral Urugvajec Diego Godin (389), takoj za njim je Brazilec Filipe Luis (333). 28-letni Škofjeločan je tako na dobri poti, da se še v tej sezoni povzpne na drugo mesto. Na četrtem mestu je Kolumbijec Luis Amaranto Perea (314).

Oblak sicer v zadnjem času ni najbolj zadovoljen s svojimi predstavami. V tej sezoni je na 13 tekmah v dresu Atletica prejel 14 zadetkov.

Poraz odnesel trenerja Barcelone, Real le do točke

V sredo je Real Madrid po sladki zmagi na el clasicu gostil Osasuno in zabeležil le remi (0:0). Še slabše jo je odnesla Barcelona, ki je na gostovanju v španski prestolnici pri Rayu Vallecanu utrpela nov hud udarec, saj je klonila z 0:1.Ta poraz je s trenerskega stola Barcelone odnesel Ronalda Koemana. Priložnost za samostojni skok na vrh je zapravila tudi Sevilla, ki je remizirala pri Mallorci (2:1). 

Ronald Koeman ni več trener Barcelone. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ronald Koeman ni več trener Barcelone. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Real Madrid je v sredo zvečer pričakal Osasuno, tekmeca pa sta se razšla brez golov. Madridčani so imeli v prvem polčasu ves čas pobudo, a gola niso dosegli. V drugem pa je tako domače kot goste rešil okvir vrat. V 50. minuti je Jon Moncayola zadel vratnico, enajst minut kasneje pa je Karim Benzema stresel prečko.

Barcelona je doživela še hujši udarec, potem ko je izgubila v Madridu pri Rayu Vallecanu (0:1). Za Rayo Vallecano je edini zadetek na tekmi dosegel kolumbijski napadalec Falcao, ki je septembra prišel iz Galatasaraya. V 30. minuti je po izgubljeni žogi Sergia Busquetsa na sredini igrišča Falcao stekel v prostor, preigral Gerarda Piqueja in od desne vratnice vrat Marc-Andreja ter Stegna postavil končni izid tekme. Sodnik Mateu Lahoz je v 71. minuti pokazal na belo piko v korist Barcelone, ko je Oscar Valentin spotaknil Memphisa Depaya. Ta je kar sam prevzel odgovornost, a mu je Stole Dimitrievski slabše odmerjen strel obranil.

Špansko prvenstvo, 11. krog:

Torek, 26. oktober:
Alaves : Elche 1:0 (0:0)
Ndiaye 47.

Espanyol : Athletic Bilbao 1:1 (1:0)
de Tomas 33./11m; Williams 52. R.K.: de Tomas 90.+3/Espanyol.

Villarreal : Cadiz 3:3 (1:2)
Torres 43., Dia 80., Danjuma 90.+5; Lozano 14., 45.+1, 52.

Sreda, 27. oktober:
Mallorca : Sevilla 1:1 (1:0)
Sanchez 22.; Lamela 73. R.K.: Costa 90.+2/Mallorca.

Rayo Vallecano : Barcelona 1:0 (1:0)
Falcao 30.
Depay (Barcelona) je v 72. minuti zapravil 11m.

Betis : Valencia 4:1 (2:1)
Iglesias 14./11m, 30., Pezzella 61., Juanmi 68.; Gabriel Paulista 39.

Real Madrid : Osasuna 0:0

Četrtek, 28. oktober:
Celta Vigo : Real Sociedad 0:2 (0:0)
Isak 55., Elustondo 80.

Granada : Getafe 1:1 (0:1)
Molina 90.+7; Ünal 36.
Suarez (Granada) je v 78. minuti zapravil 11m.

Levante : Atletico Madrid 2:2 (1:1)
Bardhi 37./11m, 89./11m; Griezmann 12., Cunha 76. R.K. Simeone (trener) 81./Atletico.
Jan Oblak (Atletico) je branil celotno tekmo.

Lestvica strelcev:

9 – Benzema (Real Madrid),
6 – de Tomas (Espanyol), Oyarzabal (Real Sociedad), Suarez (Atletico Madrid),
5 – Danjuma (Villarreal), Vinicius Junior (Real Madrid),
4 – Depay (Barcelona), Falcao (Rayo Vallecano), Garcia (Rayo Vallecano), Juanmi (Betis), Lamela (Sevilla), Lozano (Cadiz), Mina (Celta Vigo), Mir (Sevilla), Morales (Levante), Willian Jose (Betis),
... 

 

Ne spreglejte