Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 2. 2019,
22.57

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,02

2

Natisni članek

Betis Valencia Real Madrid Barcelona španski pokal Ernesto Valverde Santiago Solari

Četrtek, 28. 2. 2019, 22.57

5 let, 1 mesec

Španski pokal, polfinale (povratni tekmi)

Barceloni bo peto pokalno lovoriko v nizu skušala izmakniti Valencia

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,02

2

Real Madrid, Barcelona | Veliko veselje nogometašev Barcelone na štadionu Santiago Bernabeu v Madridu. | Foto Reuters

Veliko veselje nogometašev Barcelone na štadionu Santiago Bernabeu v Madridu.

Foto: Reuters

Valencia je v četrtek v povratni tekmi polfinala z 1:0 odpravila Betis in se s skupnim izidom 3:2 uvrstila v finale španskega nogometnega pokala. V sredo je vanj kot prva vstopila Barcelona, ki se je v finale uvrstila še petič v nizu, potem ko je Real v Madridu premagala s 3:0 in napredovala s skupnim izidom 4:1. Junak Kataloncev, ki lovijo peto zaporedno pokalno lovoriko, je bil tokrat vratar Marc Andre ter Stegen.

Barcelona, ki je osvojila rekordnih 30 pokalnih naslovov (Real jih ima 19), bo še petič v nizu zaigrala v finalu španskega kraljevega pokala. Čeprav rezultat kaže drugačno sliko dogajanja na igrišču štadiona Santiago Bernabea, so Katalonci potrdili primat, ki ga imajo na španskih tleh v zadnjih letih. Tudi v španskem prvenstvu namreč premočno vodijo in imajo devet točk prednosti, že v soboto, ko bodo v Madridu v prvenstvu gostovali še enkrat, pa jo lahko še povišajo.

Marc Andre ter Stegen je blestel. | Foto: Reuters Marc Andre ter Stegen je blestel. Foto: Reuters Lionel Messi in soigralci so v Madrid prišli v podrejenem položaju, saj so pred tremi tedni doma remizirali z 1:1, še bolj zaskrbljeni pa so bili navijači Barcelone po prvem delu igre, saj je bil Real veliko boljši nasprotnik. Medtem ko si gostje niso priigrali niti ene zrele priložnosti, so se akcije pred vrati Barcelone kar vrstile, a je tokrat fantastični vratar Kataloncev Marc Andre ter Stegen zaklenil vrata.

V 50. minuti pa je Barcelona po akciji Ousmaneja Dembeleja in Luisa Suareza, ki je zadel iz prvega udarca v okvir vrat, prišla do vodstva. Sledile so nove minute prevlade Madridčanov in obrambe vratarja Barcelone, potem pa je v 69. minuti po novi akciji Dembeleja odločilen gol zabil domači branilec Raphäel Varane, ki je nespretno zatresel svojo mrežo. Suarez je štiri minute pozneje z drugim golom na tekmi z enajstih metrov le dokončal nalogo.

Valencia se je po golu Rodriga na Mestalli veselila prve uvrstitve v finale pokala po letu 2008. | Foto: Reuters Valencia se je po golu Rodriga na Mestalli veselila prve uvrstitve v finale pokala po letu 2008. Foto: Reuters

Valencia prvič po letu 2008

V četrtek sta se v Valencii po izjemno zanimivi prvi tekmi, ki se je v Sevilli po vodstvu domačih z 2:0 končala z remijem 2:2, udarila še Valencia in Betis. Z 1:0 je na Mestalli zmagala prva z golom Rodriga v 56. minuti in se prvič po letu 2008 uvrstila v finale pokala. Takrat je tudi osvojila zadnjo lovoriko v tem tekmovanju, v katerem jih je do zdaj zbrala sedem.

Veliki finale bo na sporedu 25. maja.

 

Antoine Griezmann, Alvaro Morata
Sportal Jan Oblak spet zaklenil vrata in zmagal, Real do točk z dvema enajstmetrovkama
Sergio Ramos Damir Skomina Amsterdam liga prvakov
Sportal Je kapetan Reala namenoma storil prekršek za rumeni karton?
Marcelo Real
Sportal Ronaldo prepričal Marcela, Brazilec zapušča Real
Ne spreglejte