Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2019,
22.52

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Betis Valencia španski pokal

Sreda, 6. 2. 2019, 22.52

5 let, 2 meseca

Španski pokal, polfinale (prvi tekmi)

Pred povratnim el clasicom v Madridu še nič odločenega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Lionel Messi, Sergio Ramos | Barcelona in Real sta se razšla z remijem, | Foto Reuters

Barcelona in Real sta se razšla z remijem,

Foto: Reuters

Španija je dočakala nogometni spektakel med Barcelono in Realom. Prvi letošnji el clasico na Camp Nouu se je končal brez zmagovalca (1:1), potnika v finale španskega pokala pa bo odločilo srečanje na štadionu Santiago Bernabeu čez tri tedne. V prvi postavi Barcelone zaradi poškodbe ni bilo Lionela Messija, ki je v igro vstopil v 63. minuti.

Galaktiki so hitro povedli, v vodstvo jih je v šesti minuti popeljal Lucas. Barcelona si je najlepšo priložnost v prvem polčasu priigrala v 32. minuti, ko je Ivan Rakitić zadel prečko. V drugem polčasu je v 57. minuti  najprej v protinapadu Barcelone vratnico zadel Luis Suarez, odbito žogo pa je v gol pospravil Malcom in izid poravnal na 1:1 ter s tem postavil tudi končni rezultat. Šest minut pozneje je v igro vstopil Lionel Messi.

Gol Malcoma:

Argentinec je na zadnji tekmi proti Valencii (2:2), na kateri se je dvakrat vpisal med strelce in poskrbel za preobrat Kataloncev (od 0:2 do 2:2), utrpel poškodbo mišice, zaradi katere je tekmo začel na klopi za rezerve. 

Messi bi lahko podaljšal pogodbo

Zdravstvene težave ima tudi Francoz Ousmane Dembele. | Foto: Reuters Zdravstvene težave ima tudi Francoz Ousmane Dembele. Foto: Reuters

Messi ni edini zvezdnik, ki se je pred velikim dvobojem spoprijemal z zdravstvenimi težavami. Poškodbo mišice ima tudi Francoz Ousmane Dembele, ki ga ni bilo v postavi Kataloncev. Kapetan Barcelone Messi bo kmalu dočakal novo ponudbo predsednika Josepa Marie Bartomeuja za podaljšanje pogodbe. Zdajšnja se mu izteče leta 2021, Bartomeu pa mu želi ponuditi novo vsaj do leta 2023.

Karim Benzema Real Madrid
Sportal Real odpihnil Alaves, poraz Atletica po 19 tekmah, Barcelona le do točke

Nogometaši Barcelone so v čast kitajskemu novemu letu nosili drese, na katerih so izpisani njihovi priimki tudi v mandarinščini.

V nasprotju s stanovskim kolegom Valverdejem, Argetinec Santiago Solari, ki je v krstni trenerski sezoni pri Realu od finala pokala oddaljen le še en korak, ni imel večjih težav z zdravjem izbrancev. Real si je pred povratnim srečanjem priigral vsaj navidezno prednost, saj je dosegel zadetek v gosteh.

Povratna tekma bo v Madridu 27. februarja, le nekaj dni pozneje pa se bosta večna tekmeca pomerila še za točke v prvenstvu (2. marca).

Ne spreglejte