Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
8. 1. 2013,
10.17

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Andrej Razdrh

Torek, 8. 1. 2013, 10.17

4 leta, 10 mesecev

Šok v Jami: Olimpija izgubila Zorca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Olimpije so prekinili zimski premor in pod budnim očesom trenerja Andreja Razdrha opravili krstni trening v letu 2013. Dobro voljo je prekinila novica o težji poškodbi Anžeta Zorca.

Jesenski podprvak se je v torek prvič zbral v celotnem številu in opravil uvodni trening v koledarskem letu 2013. Motivacija je na visoki ravni. Olimpija želi v prvenstvu (vsaj) zadržati drugo mesto, v pokalu pokvariti načrte branilcem naslova iz Maribora in se prebiti med najbolje štiri, za začetek pa zeleno-bele barve dobro predstavljati na močnem prijateljskem mednarodnem turnirju v Španiji, kjer se bo Razdrhova četa trikrat pomerila s skandinavskimi tekmeci. Na ''posladek'' priprav na spomladanski del pa se bo Olimpija opravila oslabljena, saj bo manjkal Anže Zorc. Da bo nesreča še večja, se je mladi, komaj 18-letni zvezni igralec poškodoval prav na krstnem treningu v letu 2013.

Nogometaši Olimpije so ga opravili v ŠC Jama, tik poleg ''legendarnega'' Plečnikovega štadiona. Ob nerodnem pristanku je začutil bolečino v stopalu, zdravniški pregled pa je potrdil domneve zdravniške službe Olimpije. Mlademu reprezentantu do 19 let je počila kost v levem stopalu, tako ga bo moral pod nož, okrevanje po operaciji pa naj bi trajalo tri mesece. Večji del spomladanskega dela, ki se bo začel s težko pričakovanima pokalnima dvobojema z Mariborom, bo tako up ljubljanskega kluba izpustil, vrnil pa bi se lahko šele ob koncu sezone.

Zorc ni bil edini, ki je uvodni trening zapuščal z bolečinami. Poškodbo zadnje stegenski mišice je utrpel tudi Brazilec William Franklin Vicente, a je njegova poškodba bistveno manj stresna od Zorčeve. Hitri napadalec bo odsoten le nekaj dni.

Po prilagojenem programu je še vedno treniral Đorđe Ivelja. Tako naj bi ostalo še deset dni, nato pa naj bi se Srb, ki je navdušil v začetku sezone, nato pa so mu načrte prekrižale zdravstvene težave, končno vrnil na igrišče. Dejan Djermanović, ki je trening soigralcev spremljal s tribun, ne bo takšne sreče in naj bi se vrnil na igrišče šele kasneje. Iz Kidričevega se je vrnil Adnan Bešić. V jesenskem delu je v dresu Aluminija kot posojen napadalec Olimpije dosegel en zadetek.

V skupini nogometašev, ki se je odpravila na prvi članski trening, je bil tudi mladi branilec Tevž Nabernik, ki s klubom še ni podpisal profesionalne pogodbe. ''Meni je bilo krasno. Fantje so dali vse od sebe. Malce se je izgubil občutek za žogo, kar pa je logično glede na premor. Smo na dobri poti,'' je po uvodnem treningu izpostavil vratar Elvis Džafić, ki želi v tem letu čim večkrat zadržati mrežo nedotaknjeno. Obratno željo - saj želi tresti mreže - pa ima najboljši strelec jesenskih podprvakov Andraž Šporar: ''Lepo je po dolgem času občutiti žogo. Težava je bila le umetna podlaga,'' je dejal mladi reprezentant, ki v konici napada ne bo več sodeloval z Davorjem Škerjancem. Slednji je, tako kot smo o tem že poročali, sporazumno prekinil sodelovanje z Olimpijo.

Trener Razdrh ostaja odločen, da se morebitne okrepitve pridružijo klubu še pred odhodom na pripravljalni turnir v Španijo.

Ne spreglejte