Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 4. 2017,
13.40

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Emmanuel Balbo Argentina noad

Torek, 18. 4. 2017, 13.40

7 let

Argentina žaluje

Groza v Argentini: bežal pred navijači in zgrmel v smrt #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Balbo Smrt | Foto Twitter

Foto: Twitter

Argentino, deželo dvakratnih svetovnih prvakov, je pretresla smrt 22-letnega nogometnega navijača. Umrl je na tekmi 20. kroga argentinskega prvenstva v Cordobi, ko se je zapletel v prepir z navijači. Skušal jim je zbežati, a so ga sredi tribune porinili čez ograjo.

Sobotni mestni derbi argentinskega prvenstva med moštvoma Belgrano in Talleres (1:1) se je pred okrog 57 tisoč navijači sprevrgel v veliko tragedijo. Na navijaški tribuni, kjer so bili navijači domačega kluba Belgrano, sta se sprla dva privrženca. Dvaindvajsetletni Emanuel Balbo je stopil do navijača in ga obtožil, da je odgovoren za smrt njegovega brata, ki je leta 2012 umrl v prometni nesreči.

Mislili so, da je navijač tekmecev

Ta je začel vpiti, da je preoblečen navijač mestnega tekmeca Talleresa. Domači privrženci so mu verjeli in začeli udrihati po Balbu. V želji, da bi ušel razjarjeni množici, ki ji ni mogel dopovedati, da njegovo srce bije za Belgrano, je drvel po stopnicah navzgor. Nasilje nad njim se je le še stopnjevalo.

Navijači so ga porinili čez ograjo, nato pa je nesrečni Argentinec na štadionu, poimenovanem po nekdanjem argentinskem zvezdniku Mariu Kempesu (najboljši strelec SP 1978), padel v globino. Zgrmel je pet metrov globoko in si močno poškodoval glavo. Prepeljali so ga v bolnišnico, kjer pa mu ni bilo pomoči. Zdravniki so se trudili, da bi mu rešili življenje, a je bil njihov trud zaman. V ponedeljek so sporočili žalostno novico.

Nogomet v Argentini od leta 2013 odnesel 40 življenj

Štirim navijačem, ki so ga potisnili čez ograjo, je policija v nedeljo in ponedeljek odvzela prostost. Tožilka Liliana Sanchez je sporočila, da bodo obtoženi naklepnega umora.

Argentinska nogometna zveza (AFA) zahteva, da odgovorne osebe zaradi tako krutega dejanja doseže roka pravice. Prizadeva si, da se podobni incidenti na argentinskih štadionih, kjer kraljujejo temperamenti in pogosto nasilni navijači, ne bi več ponavljal. Najhujše so želeli preprečiti z odlokom, da navijači ne smejo več organizirano hoditi na gostovanja. V domovini tanga je v zadnjih štirih letih na različnih nogometnih dogodkih umrlo že 40 ljudi.
Ne spreglejte