Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 5. 2013,
8.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Smrkci

Ponedeljek, 27. 5. 2013, 8.31

8 let

Smrkci v Celju odpihnili tekmece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
SiOL POKAL je v soboto in nedeljo z malonogometnim vzdušjem in zabavo za vso družino popestril dogajanje v Celju. Z veliko prednostjo so zmagali Smrkci in se uvrstili v finale.

Petnajst ekip iz Celja in okolice se je pomerilo na petem turnirju SiOL POKAL-a. V finalnem obračunu si je z veliko prednostjo 8:1 vstopnico na ljubljanski septembrski finalni turnir zagotovila ekipa Smrkci. Ekipa Coma je osvojila drugo mesto, ekipa B52 pa je z zmago nad Athleticom (s 7:6) zasedla tretje mesto. Najboljši strelec turnirja je z devetimi goli na finalnem dnevu postal Jetmir Torra iz ekipe B52, naziv najboljšega igralca pa je pripadel kapetanu ekipe Smrkci, Dejanu Kosu.

Že od četrtfinala naprej smo si lahko v prijetnem navijaškem vzdušju ogledali izjemno zanimive tekme dokaj izenačenih ekip, v finalnem obračunu pa so z dobro igro, zagretostjo in timskim duhom odločno zmagali Smrkci, ki so nasprotnike ugnali z 8:1. Kapetan ekipe, ki je osvojil tudi naziv najboljšega igralca, Dejan Kos, je bil nad izidom več kot zadovoljen: "Zmagali smo odločno. V sobotnem skupinskem delu so bili nasprotniki nekoliko slabši od naše ekipe, v polfinalu pa so se izkazali kot enako močni." Prijatelji, ki se bodo na finalnem ljubljanskem turnirju potegovali za ogled finala lige prvakov, se poznajo že od rojstva, ekipo pa so ustanovili pred 3 leti. Ime so izbrali skupaj, po tem, ko so se v Smrkce našemili za pusta. Ekipi največ pomeni timski duh in druženje, kar je bilo občutiti tudi izven igrišča, saj so jih navijači (še posebej mlajši) budno spremljali in zanje bučno navijali.

Jetmir Torra iz tretjeuvrščene ekipe B52 si je z 9 goli v finalnem delu turnirja priboril naziv najboljšega strelca. "Tak naziv sem osvojil že večkrat, tudi na drugih tekmovanjih, ki se jih udeležujemo kot ekipa," se je pohvalil Jetmir. Njegovi pripravljenosti so gotovo botrovali tudi treningi v okviru velikega nogometa, ki potekajo vsak dan, včasih celo dvakrat dnevno.

Finalni obračun so spremljali tudi člani glasbene skupine NUDE, ki letos praznuje 20. obletnico obstoja, radijec Miha Deželak iz Radia 1, plesna skupina Superstar z bivšo članico skupine Power Dancers, Cvetano Rozman, in nogometna legenda Marinko Galič, ambasador projekta SiOL POKAL.

Naslednji turnir SiOL POKAL-a bo potekal 1. in 2. junija v Ljubljani, ko bomo poleg atraktivnih predstav ljubiteljskih igralcev malega nogometa navdušeno spremljali tudi revijalne tekme v družbi slovenskih zvezdnikov. Vabljeni k navijanju in nepozabni zabavi. Z obiskom boste podprli tudi družbeno-odgovorno noto projekta, ki bo otrokom iz socialno-ogroženih družin omogočila nepozabne nogometne počitnice.

Ne spreglejte