Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 12. 2010,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 6. 12. 2010, 16.19

8 let

Slovo Birse od Evrope, Arsenalu uspelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Znanih je vseh 16 udeležencev osmine finala nogometne lige prvakov. Napredovala sta tudi Roma in Arsenal. Valter Birsa je z Auxerrjem izpadel iz Evrope.

V sredo si je v skupini E z remijem v Romuniji pri Cluju, spet je za Rimljane zadel Marco Borriello, Roma ob porazu Basla v Münchnu zagotovila osmino finala. Prvo mesto si je že pred tem zagotovil Bayern, medtem ko bo Basel sezono nadaljeval v ligi Europa. V skupini F je bilo že pred sredinimi tekmami vse jasno. Marseille in Chelsea sta napredovala, moskovski Spartak pa je bil tretji. Moskovčani so sicer tokrat zmagali na Slovaškem, Marseille pa je Chelseaju prizadejal nov poraz.

V skupini G je Valter Birsa, ki je igral 90 minut, z Auxerrjem upal na presenečenje v Madridu, a je izgubil z 0:4 - junak je bil strelec treh golov Karim Benzema -, in se poslovil od Evrope. Tudi če bi Francozi zmagali, bi bili zadnji, saj je Ajax nekoliko presenetljivo zmagal v Milanu. V skupini H je Arsenal po izenačenju Partizana v Londonu nekaj časa celo trepetal za uvrstitev v osmino finala, saj je Braga medtem igrala izenačeno proti Šahtjorju, a so se nato stvari zasukale v korist Londončanov. Zabili so dva gola, medtem pa je Braga dva prejela v Ukrajini in zagotovili so si napredovanje. Tretje mesto je zasedla Braga.

Torkova srečanja v skupinah A, B, C in D so razkrila še enega potnika za preboj med 16 najboljših elitne lige prvakov. V skupini D si je namreč po zmagi nad Panathinaikosom prestižno vozovnico priboril Köbenhavn, ki je s tem podvigom dosegel zgodovinski uspeh. Stari znanci Novogoričanov, ki so jih v drugem predkrogu lige prvakov v sezoni 2004/05 sredi danske prestolnice obdarili z nepozabno petardo, bodo v ligi prvakov tekmovali tudi spomladi.

V preostalih skupinah torkovega igralnega sporeda so bili udeleženci osmine finala znani že pred zadnjim krogom, dobili pa smo še potnike za uvrstitev v ligo Europa. V 1/16 finala so se kot tretjeuvrščeni klubi uvrstili Twente, Benfica, Glasgow Rangers in Rubin Kazan.

Ne spreglejte