Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
7. 1. 2016,
12.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Nejc Vidmar Milan Mandarić Ranko Stojić Blessing Eleke NK Domžale

Četrtek, 7. 1. 2016, 12.27

6 let, 6 mesecev

Slovenski rekorder med vratnici Olimpije?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pri jesenskem nogometnem prvaku Olimpiji še vedno nimajo trenerja, prav tako še niso predstavili nobene okrepitve, a lahko se zgodi, da bo že čez nekaj dni drugače.

Po bogati prodaji najboljšega strelca in kapetana ekipe Andraža Šporarja v Basel ter presenetljivem odhodu Marijana Pušnika s trenerskega mesta pri Olimpiji še vedno ni nič novega. Navijače zanima predvsem, kdo bo trener, a seveda tudi to, s kakšno ekipo bodo Ljubljančani, ki bodo priprave začeli v ponedeljek, vstopili v drugi del sezone.

S trenerskim mestom Olimpije so nekaj časa povezovali slovitega Harryja Redknappa, a je predsednik Olimpije Milan Mandarić že pojasnil, da slovitega Angleža zagotovo ne bo v Ljubljano. Kdo bo sedel na vročo trenersko klop, bo znano v prihodnjih dneh. Največ možnosti je, da bo to mladi srbski trener Marko Nikolić. O tem, da nekdanjemu strategu beograjskega Partizana pripisujemo največ možnosti, smo že pisali.

Kdaj potrditev prestopa Blessinga Elekeja?

Znano je tudi to, da je tik pred uradno potrditvijo prestop Nigerijca Blessinga Elekeja, zanj naj bi Olimpija Gorici odštela kar 800 tisoč evrov, kar je slovenski rekord, a za zdaj prihoda strelca 12 prvenstvenih golov v prvem delu sezone v Stožicah še niso potrdili.

Velika želja je Nejc Vidmar, odločitev naj bi padla jutri

Zato pa se morda v naslednjih dneh obeta zveneča okrepitev iz Domžal. Kot so pred dnevi že pisali pri nogometnem portalu Nogomania, se Olimpija resno zanima za najboljšega vratarja slovenske lige Nejca Vidmarja.

Ljubljančan, ki že od mladih nog navija za Olimpijo in ne skriva simpatij do zeleno-belih, zaradi česar je zelo priljubljen tudi pri njihovih najzvestejših navijačih Green Dragons, si prestopa v klub, katerega član je bil že med letoma 2004 in 2005, želi, a se zatika predvsem pri pogajanjih med Domžalami in Olimpijo. Pri Nogomaniji so pisali, da je morebiten prestop že padel v vodo, a po naših informacijah se lahko še zgodi. Morda bo odločitev padla že v petek, ko naj bi se vodilni ljudje obeh klubov spet sestali.

Olimpiji po bogatem zaslužku ni lahko

Za zdaj je ponudba, ki jo je poslala Olimpija, vsaj nekolikokrat manjša od odškodnine, ki jo za Vidmarja, ta je z njimi pogodbeno vezan do junija leta 2018, zahtevajo Domžalčani. Po informacijah, ki jih imamo, so pri Olimpiji ponudili manj kot sto tisoč evrov, kar so v Domžalah gladko zavrnili. Zahtevali naj bi vsaj trikrat več.

Olimpiji po tem, ko je razkrila, koliko je zaslužila s prodajo Šporarja v Švico, seveda ni lahko, saj od nje pri pogajanjih za nakupe vsi zahtevajo čim več denarja, a bo morala za nogometaša, kot je 26-letni Vidmar, vseeno globlje seči v svoj žep.

Gre namreč za reprezentanta, čigar tržna vrednost znaša 600 tisoč evrov (vir Transfermarkt). Pohvali se lahko s skoraj 200 nastopi v prvi slovenski nogometni ligi, v prejšnji sezoni je poskrbel za rekord v nepremaganosti (gola ni prejel kar 1.002 minuti), zelo dobro brani tudi v tej sezoni. Na 22 prvenstvenih tekmah je prejel l4 golov, na kar 13 tekmah je ohranil nedotaknjeno mrežo in skupaj s soigralci poskrbel, da imajo Domžalčani najboljšo obrambo v ligi.

Zdaj so na potezi Mandarić in sodelavci. Bodo poskrbeli za potezo, s katero bi po turbulentnih decembrskih dneh prav gotovo vlili nekaj zaupanja ljubljanskim navijačem, ali ne? Jasno naj bi bilo že v prihodnjih dneh.

Ne spreglejte