Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
21.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

1

Natisni članek

Luka Elsner Jaka Bijol Domen Črnigoj Tim Matavž Jasmin Kurtić Josip Iličić Robert Berić Roman Bezjak Andraž Šporar Valter Birsa Boštjan Cesar Samir Handanović Žan Majer Kevin Kampl Rene Krhin Leo Štulac Petar Stojanović Benjamin Verbič Miha Zajc Luka Krajnc Aljaž Struna Andraž Struna Antonio Delamea Mlinar Miha Mevlja Nemanja Mitrović Nejc Skubic Bojan Jokić Vid Belec Matic Kotnik Jan Oblak Jan Oblak slovenski nogometaši na delu v tujini

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 21.00

5 let, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Slovenec izkoristil osnovnošolsko napako vratarja v Avstriji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

1

Slovenski nogometaši na delu v tujini ta konec tedna nastopajo še zadnjič pred torkom, ko bo selektor Matjaž Kek predstavil seznam kandidatov za začetek kvalifikacij za EP 2020. Jan Oblak je prvič nosil kapetanski trak Atletica, Jaka Bijol je dočakal strelski krst v Rusiji, Damjan Bohar se je na Poljskem izkazal z zadetkom in podajo, v polno je zadel tudi Rajko Rep v Avstriji in izkoristil veliko napako vratarja.

Slovenski trener na delu v tujini:

Pred začetkom boja za Evropo počiva

Luka Elsner je ta konec tedna počival. | Foto: Guliverimage/Getty Images Luka Elsner je ta konec tedna počival. Foto: Guliverimage/Getty Images Mladi slovenski trener Luka Elsner je na začetku leta z belgijskim drugoligašem Unionom Saint-Gilloisejem izpadel v polfinalu nogometnega pokala, v prvenstvu, v katerem se je potegoval za drugoligaške točke, pa je osvojil tretje mesto.

Union na skupni lestvici tekmovalne sezone 2018/19 belgijske druge lige zaseda tretje mesto. Tretje mesto je osvojil tudi v posebnem drugem delu drugoligaškega tekmovanja.

S tem je izpolnil cilj, saj se bo v nevsakdanjem formatu najboljših belgijskih lig po koncu skupinskega dela znašel v posebni kvalifikacijski skupini za nastop v ligi Europa. Možnost za preboj v Evropo so si zagotovili trije najboljši drugoligaši, prav tako pa tudi devet prvoligaških klubov, ki bodo po koncu rednega dela sezone uvrščeni med 7. in 15. mestom.

Ta konec tedna Union Saint-Gilloise ni aktiven, saj čaka na konec rednega dela belgijskega prvenstva, ko bo spoznal tekmece v posebni skupini za kvalifikacije za ligo Europa.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Veselje nadomestnega kapetana Jana Oblaka in soigralcev Atletica po zmagi nad Leganesom. | Foto: Reuters Veselje nadomestnega kapetana Jana Oblaka in soigralcev Atletica po zmagi nad Leganesom. Foto: Reuters

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v prvi italijanski ligi v nedeljo izgubila pred domačimi gledalci v Genovi proti Atalanti (1:2). Slovenski vratar, ki še naprej čaka na prvo klubsko minuto v novi sezoni, je tekmo spremljal na klopi domačih.

Aljaž Ivačič: klub Portland Timbers, ki je v prejšnji sezoni osvojil drugo mesto v ligi MLS, je v drugem nastopu v novi sezoni visoko izgubil na gostovanju pri klubu Los Angeles (1:4). Slovenec ni kandidiral za dvoboj, saj ga zaradi poškodbe mišice čaka daljši prisilni počitek. Poškodba nekdanjega čuvaja mreže Olimpije je tako razhudila njegove nove delodajalce, da ljubljanskemu klubu ne bodo odšteli vsega načrtovanega odškodninskega zneska.

Jan Koprivec: Pafos, ki v ciprskem prvenstvu nastopa v skupini za obstanek, je v drugi tekmi drugega dela sezone v soboto remiziral pri Doxi (0:0). Izkušeni slovenski vratar, ki zaradi poškodbe stopala v tej sezoni ni igral niti minute, še ni nared za vrnitev.

Matic Kotnik: Panionios je v grškem prvenstvu v ponedeljek gostoval pri Panaitolikosu in doživel pravcato katastrofo. Izgubil je kar z 0:5, nekdanji vratar Celja pa zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo. Njegov rojak Milan Kocić, nekdanji branilec Rudarja in Aluminija, je gostiteljem olajšal pot do občutljive zmage z rdečim kartonom v 59. minuti, ko je bil rezultat že 4:0.

Jan Oblak: najboljši slovenski nogometaš je v soboto z Atleticom doma premagal Leganes (1:0) in se na razpredelnici španskega prvenstva utrdil na drugem mestu. Škofjeločan je ostal nepremagan že peto tekmo zapored v vseh tekmovanjih. Zadnji, ki ga je premagal, je bil Gareth Bale v 74. minuti mestnega derbija z Realom, nato pa prvi vratar Atletica ni prejel zadetka že 466 minut, kar je odlična napoved za bližajoči se evropski izziv, ko bo prihodnji teden gostoval pri Juventusu in poskušal na povratni tekmi osmine finala lige prvakov ubraniti prednost s prve tekme (2:0).

Zmaga nad Leganesom je bila še toliko slajša, saj je Oblak prvič, odkar je leta 2014 prišel v Madrid, nosil kapetanski trak. Zaradi kazni namreč ni igral prvi kapetan rdeče-belih Diego Godin, tako da je odgovorno in častno nalogo prevzel 26-letni Slovenec. Trener Diego Simeone mu zelo zaupa. Je to znak, da bo slovenski reprezentančni vratar, za katerega se znova zanima PSG, kmalu podaljšal zvestobo Atleticu? Oblak je v soboto branil 99. v dresu Atletica na domači tekmi (Vicente Calderon oziroma Wanda Metropolitano), na kar dveh tretjinah srečanj (66) pa je ohranil mrežo nedotaknjeno.

Bojan Jokić je z Ufo gostoval v Sankt Peterburgu in ostal praznih rok (1:2). V prvenstvu zaseda predzadnje mesto. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Bojan Jokić je z Ufo gostoval v Sankt Peterburgu in ostal praznih rok (1:2). V prvenstvu zaseda predzadnje mesto. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Branilci:

Kenan Bajrić: Slovanu iz Bratislave, ki premočno vodi v najboljši slovaški ligi, se nasmiha naslov prvaka, saj ima pred najbližjima zasledovalcema kar 14 točk naskoka. V soboto je gostoval pri predzadnjeuvrščeni Senici in zmagal z 2:1. Ljubljančan je odigral vso tekmo.

Jure Balkovec: Hellas Verona je v drugi italijanski ligi v petek zvečer na gostovanju pri Perugii osvojila vse tri točke. Zmagala je z 2:1, gostom pa je do dragocene zmage v boju za napredovanje v serie A pomagal tudi slovenski branilec. Odigral je vso tekmo in v prvem polčasu prejel rumeni karton.

Miha Blažič: vodilni Ferencvaroš je v prvi madžarski ligi v soboto gostoval pri MTK (3:1) in se z novo zmago še bolj utrdil na vodilnem položaju. Primorec je odigral vso tekmo.

Matija Boben: Livorno je v drugi italijanski ligi v nedeljo remiziral pri Ascoliju (1:1). Dolenjec ni dobil priložnosti za nastop, ampak obsedel na klopi.

Antonio Delamea Mlinar: New England Revolution je drugo tekmo v severnoameriški ligi MLS odigral v soboto in doma izgubil proti moštvu Columbus Crew (0:2). Slovenski branilec je odigral vso tekmo.

Erik Janža: Osijek je v prvi hrvaški ligi v nedeljo gostil zagrebško Lokomotivo in osvojil točko (1:1). S tem je prekinil niz dveh prvenstvenih tekem brez zmage. Prekmurec ni kandidiral za nastop.

Bojan Jokić: lanski kapetan Slovenije je v elitni ruski ligi z Ufo v nedeljo gostoval v Sankt Peterburgu pri Zenitu (1:2). Odigral je vso tekmo, Ufa pa ostaja na nehvaležnem predzadnjem mestu, ki ob koncu sezone pelje v drugo ligo.

Luka Krajnc: Frosinone, ki je v prvi italijanski ligi trenutno na predzadnjem mestu, je v nedeljo na domačih tleh izgubil proti Torinu (1:2). Slovenski branilec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce, njegov klub pa ostaja na predzadnjem mestu.

Uroš Korun: Piast iz Gliwic je bil v prvi poljski ligi na delu že v petek, ko je zmagal na gostovanju pri Gorniku Zabrzeju (2:0). Slovenec ni kandidiral za dvoboj.

Miha Mevlja: z Rostovom je v nedeljo v ruski premier ligi gostil Arsenal iz Tule in osvojil točko (0:0). Dvoboj se je končal brez zadetkov, posojeni branilec Zenita pa je na igrišču prebil vso tekmo.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v poljskem prvenstvu na petkovem gostovanju pri Slasku Vroclavu ostala praznih rok (0:2). Ljubljančan je odigral vso tekmo, sodnik pa mu je v 29. minuti pokazal rumeni karton.

Petar Stojanović: zagrebškemu Dinamu gre v zadnjih mesecih vse po načrtih. V četrtek je v prvi tekmi osmine finala lige Europa premagal Benfico z 1:0, v nedeljo pa v velikem derbiju hrvaškega prvenstva Rijeko s 3:1. Trener Nenad Bjelica je varčeval z močmi, saj ga prihodnji četrtek čaka evropski spopad sezone, gostovanje v Lizboni. Zaradi tega je proti zasedbi Igorja Bišćana spočil večino vodilnih posameznikov, med njimi tudi Ljubljančana, a je bil tudi z "drugo" postavo boljši od Rečanov in jih kljub zgodnjemu zaostanku premagal s 3:1. Prednost pred njimi znaša že 17 točk.

Aljaž Struna: Houston Dynamo je v drugem nastopu v novi sezoni v soboto remiziral z moštvom Montreal Impact. Pirančan, ki v prvem krogu ni igral, je tokrat dočakal debi v severnoameriški ligi MLS. Dvoboj se je končal z zmago gostiteljev (2:1), Struna, ki ga v ZDA napovedujejo z vzdevkom Kiki, pa je odigral vso tekmo.

Andraž Struna: Anorthosis Famagusta, ki v drugem delu sezone na Cipru nastopa v ligi za obstanek, je v nedeljo doma remiziral proti Enosisu (1:1). Primorec je odigral vso tekmo.

Nejc Skubic: Konyaspor je v prvi turški ligi v nedeljo gostoval pri Bešiktašu in izgubil z 2:3. Slovenski branilec je odigral vso tekmo, gostiteljem pa je zmago v zadnji minuti zagotovil japonski as Šindži Kagava.

Jaka Bijol se je prvič v karieri znašel na seznamu strelcev v ruskem prvenstvu. | Foto: Reuters Jaka Bijol se je prvič v karieri znašel na seznamu strelcev v ruskem prvenstvu. Foto: Reuters

Vezisti:

Jaka Bijol: moskovski CSKA je v ruski premier ligi v soboto na domačem igrišču nadigral Rubin Kazan (3:0). Dvoboj si bo s posebnim zadovoljstvom zapomnil 20-letni Korošec. V igro je vstopil v zadnji minuti, ko je bil rezultat 2:0, nato pa po natančnem strelu z roba kazenskega prostora zadel v polno v tretji minuti sodnikovega podaljška in poskrbel za strelski prvenec v Rusiji. Dosegel ga je v 15. nastopu v tej sezoni, odkar igra za ruskega podprvaka. CSKA se je utrdil na tretjem mestu.

Zadetek Jake Bijola pri 4:18:

Domen Črnigoj: Lugano je v prvi švicarski ligi v nedeljo doma remiziral z Baslom (1:1). Primorec je prvič v tem koledarskem letu odigral vso tekmo in v 77. minuti prejel rumeni karton.

Josip Iličić: slovenski zvezdnik, ki v zadnjem času igra v izjemni formi, je Atalanti pomagal do nove zmage, še kako pomembne v boju za Evropo. Klub iz Bergama je v nedeljo v gosteh premagal Sampdorio (2:1). Vsi zadetki so padli v drugem polčasu, prvega je po atraktivni globinski podaji izkušenega Kranjčana dosegel Kolumbijec Duvan Zapata. Iličić je odigral 87 minut. V tej sezoni je prispeval osem zadetkov in pet asistenc.

Podaja Josipa Iličića pri 0:41:



Rene Krhin: z Nantesom, s katerim si je med tednom priigral napredovanje v pokalu, bi moral ta konec tedna v prvi francoski ligi gostiti zvezdniški PSG, a je bila tekma odpovedana.

Jasmin Kurtić: s Spalom, za katerega je v prejšnjem krogu zabil gol, je v prvi italijanski ligi v nedeljo gostoval v Milanu na San Siru pri Interj in ostal brez točk (0:2). Klub iz Ferrare ima pred 18. Bologno le še dve točki prednosti.

Žan Majer: prejšnji mesec je podpisal pogodbo do konca sezone z italijanskim drugoligašem Leccejem, s katerim je v soboto v drugi italijanski ligi doma premagal Foggio (1:0). Odigral je 75 minut.

Rajko Rotman: zadnjeuvrščeni klub turške elitne lige Akhisarspor je v soboto izgubil na gostovanju pri Trabzonsporju (1:2). Mariborčan je odigral vso tekmo in v 65. minuti prispeval podajo za edini zadetek gostov (1:1).

Leo Štulac: Parma je v prvi italijanski ligi v soboto doma premagala Genoo z 1:0, slovenski vezist pa zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za srečanje.

Benjamin Verbič: v četrtek pri visokem porazu z 0:3 na Stamford Bridgeu pri Chelseaju v ligi Europa ni igral, saj je bil kaznovan, tokrat pa ga je trener odpočil na tekmi ukrajinskega prvenstva proti mestnemu tekmecu Arsenalu, saj je želel v tej sezoni zelo razigranega Vojničana prihraniti za evropsko tekmo sezone, ko bo v četrtek v Kijevu gostoval Chelsea. Dinamo je zlahka napolnil mrežo Arsenalu (4:0), za vodilnim Šahtarjem pa še vedno zaostaja sedem točk.

Miha Zajc: v začetni postavi Fenerbahčeja, h kateremu je prišel letos pozimi, se je pojavil tudi v nedeljo, ko je s slovitim klubom iz Istanbula v turškem prvenstvu gostoval pri prvouvrščenem klubu turškega prvenstva Istanbulu Basaksehirju in po hudem boju ostal brez točk (1:2). Gostitelji so odločilni zadetek dosegli sedem minut pred koncem.

Andraž Šporar je prekinil niz sedmih srečanj v prvenstvu, na katerih se je vpisal med strelce. | Foto: Vid Ponikvar Andraž Šporar je prekinil niz sedmih srečanj v prvenstvu, na katerih se je vpisal med strelce. Foto: Vid Ponikvar

Napadalci:

Robert Berić: Saint Etienne je v prvi francoski ligi v nedeljo doma izgubil proti Lillu (0:1). Krčan se je znašel v začetni enajsterici in odigral 72 minut. Ko je zapustil igrišče, je bil rezultat še vedno 0:0, nato pa je nekdanji klub Milenka Ačimovića odločil zmagovalca v 87. minuti. V sodnikovem podaljšku sta rdeči karton prejela kar dve Berićeva soigralca. Zeleni so na lestvici padli na šesto mesto.

Roman Bezjak: APOEL iz Nikozije je v prvi ciprski ligi v skupini za prvaka v nedeljo doma remiziral z moštvom AEL iz Larnake, gledalci pa so zaman čakali na zadetke (0:0). Korošec ni prejel priložnost za nastop, ostal je na klopi.

Tim Matavž: ta teden smo dočakali novico, ki smo jo pričakovali že nekaj časa. Izkušeni slovenski napadalec se je po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe vrnil na treninge Vitesseja, v nedeljo, ko je moštvo iz Arnheima v nizozemskem prvenstvu doma remiziralo s Feyenoordom (1:1), pa še ni igral.

Andraž Šporar: Ljubljančan je končal izjemen strelski niz, ko se je vpisal med strelce na kar sedmih zaporednih tekmah slovaškega prvenstva. V soboto je odigral vso tekmo na gostovanju pri Senici. Tokrat ni zatresel mreže tekmeca, a je pomagal Slovanu do nove zmage (2:1), s katero je slovaški velikan iz Bratislave ohranil ogromno prednost pred najbližjima zasledovalcema. Znaša kar 14 točk. Šporar je v 20 prvenstvenih nastopih v tej sezoni dosegel že 19 zadetkov in z naskokom vodi na lestvici najboljših strelcev.

Andres Vombergar: po debiju v majici Ufe pred tednom dni se je v ruski premier ligi v nedeljo prvič predstavil še na gostovanju. Na enem najlepših stadionov v Evropi, na dvorišču Zenita v Sankt Peterburgu, je izgubil z 1:2. V igro je vstopil v 53. minuti in zamenjal rojaka Lovra Bizjaka, ki je prispeval podajo za edini gol gostov. Ufa po novem porazu ostaja na predzadnjem mestu, tako da jo čaka krčevit boj za obstanek.

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na kateremkoli od seznamov Tomaža Kavčiča in Igorja Benedejčiča v letu 2018 ter na letošnjem prvem seznamu Matjaža Keka za dvoboj s Kitajsko (U-25), razen tistih, ki so vmes končali reprezentančno kariero oziroma najavili njen konec.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Zadetek Rajka Repa v Avstriji (pri 4:40):

 

Zadetek Damjana Boharja proti Pogonu:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Huddersfield : Bournemouth 0:2

Odigral je vso tekmo in v 56. minuti prejel rumeni karton.
Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Northampton Town : Exeter City 2:1

V igro je vstopil v 90. minuti.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

LASK : Wacker Innsbruck 2:0

Odigral je vso tekmo.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Hartberg : Wolfsberger 1:1

Odigral je vso tekmo in v 66. minuti dosegel zadetek za 1:1. To je bil že njegov osmi zadetek v tej sezoni, prvi v letu 2019.
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Ried : Kapfenberger 0:0 Odigral je 67 minut.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Austria Celovec : Wattens 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, 1. liga Mouscron : St. Truiden 1:1 Ni kandidiral za srečanje.

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga

Ta konec tedna brez tekme.

 
Lamin Diallo (Mladost Doboj Kakanj) BiH, 1. liga

Mladost Doboj : Zrinjski 0:0

Ni igral.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Široki Brijeg : Sarajevo 0:3

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

Čelik : GOŠK Gabela 3:1

Ni igral.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Mladost Doboj : Zrinjski 0:0 Branil je vso tekmo.
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga Čelik : GOŠK Gabela 3:1 Ni igral.
Dino Martinović (Vereja) Bolgarija, 1. liga Botev Vratsa : Vereja 3:0 Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Lokomotiv Plovdiv : Dunav 2010 4:1 V igro je vstopil v 68. minuti.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Omonija Nikozija : Nea Salamis 0:0

Ni kandidiral za tekmo.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga

Doxa : Pafos 0:0

V igro je vstopil v 54. minuti.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Sigma Olomouc : Slovan Liberec 2:1

Ni kandidiral za tekmo.
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga Vejle : Vendsyssel 1:1 Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Toulouse : Guingamp 1:0

Ni kandidiral za tekmo.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Rennes : Caen 3:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Panetolikos : Panionios 5:0

Zaradi rdečega kartona je moral v 59. minuti zapustiti igro. Prvi rumeni karton je prejel v 11. minuti. To je njegova prva izključitev, odkar igra v Grčiji.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Larissa : Levadiakos 2:0

Odigral je 64 minut.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Ni tekme.  
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Ni tekme.

 
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Bologna : Cagliari 2:0 Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.
Žan Celar (Roma) Italija, 1. liga Roma : Empoli 2:1 V igro je vstopil v 86. minuti in dočakal krstni nastop v serie A.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Milan 1:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Inter : SPAL 2:0

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Parma : Genoa 1:0 Ni igral, ostal je na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Spezia : Padova 0:2

Odigral je vso tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Ta konec tedna brez tekme.

 

Dejan Vokić (Benevento) Italija, 2. liga Cremonese : Benevento 1:0 V igro je vstopil v 70. minuti.
Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga

Kaisar Kyzylorda : Atyrau 0:1

Odigral je vso tekmo.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Diosgyor : Puškaš 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga RB Leipzig : Augsburg 0:0 Odigral je vso tekmo.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Greuther Fürth - Dynamo Dresden, tekma je bila zaradi slabega vremena prestavljena

 

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Krefelder Uerdingen : Karlsruher 1:3

Odigral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Unterhaching : Meppen 0:1

Odigral je vso tekmo.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga Ajax : Fortuna Sittard 4:0 Ni igral, ostal je na klopi.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

TOP Oss : Twente 0:2

Ni kandidiral za tekmo.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Zimski premor do 1. aprila.

 
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Pogoń Szczecin : Zaglebie Lubin 0:3

Odigral je 89 minut. V 18. minuti je povedel Zaglebie v vodstvo z 1:0, v 69. pa prispeval podajo za končnih 3:0. V tej sezoni je dosegel že šest zadetkov, med strelce se je vpisal drugi krog zapored.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Arka Gdynia : Legia Varšava 1:2

Ni kandidiral za tekmo.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Wisla Krakov 2:6

Odigral je vso tekmo, v 28. minuti podal za vodstvo z 2:1, v 71. minuti pa prejel rumeni karton.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Wisla Krakov 2:6

.V igro je vstopil v 72. minuti.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Ahmat Grozni : Ural 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Zenit : Ufa 2:1

Odigral je 57 minut, po dolgem času začel v prvi postavi in v 28. minuti prispeval podajo za edini zadetek Ufe.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Krasnodar : Orenburg 2:2

Odigral je vso tekmo.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Krila Sovjetov : Jenisej 4:0

Odigral je vso tekmo.
Filip Starić (Vojvodina Novi Sad) Srbija, 1. liga Napredak : Vojvodina 0:0 Ni kandidiral za tekmo.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Thun : Zürich 2:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Servette : Schaffhausen 6:1 Odigral je vso tekmo.
Aris Zarifović (Samut Prakan) Tajska, 1. liga PTT Rayong : Samut Prakan 2:1 Odibgral je vso tekmo.
Matic Fink (Boluspor) Turčija, 2. liga Giresunspor : Boluspor 3:1 Ni kandidiral za tekmo.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte