Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
11. 11. 2011,
14.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slaviša Stojanović reprezentanca Ptuj

Petek, 11. 11. 2011, 14.13

8 let

'Slave' poln hvale na račun izbrancev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
''Vesel sem, ker igralci izpolnjujejo vse naloge,'' poudarja Slaviša Stojanović. Na uvodnih treningih je spoznal, da je zgodba o složnosti in pristopu, ki jo je omenjal Matjaž Kek, še kako resnična.

Nekdanji domžalski ''profesor'' in Katančev vajenec na delu na Arabskem polotoku je z reprezentanco na Štajerskem opravil tri treninge. ''V bistvu dva in pol, saj je bil današnji malce bolj drugačne narave,'' je skrivnostno pojasnjeval na druženju z novinarji in z nasmehom dodal, da je zelo vesel, ker igralci izpolnjujejo vse naloge. ''Moje delo je s tem bistveno olajšano. Približujemo se taktičnim zamislim, ki naj ne bi vladale samo za to tekmo, ampak tudi v bodoče . Sem pa vesel, da fantje od prihoda do konca opravijo trening na vrhunski, profesionalni ravni. V tem ritmu moramo nadaljevati'' je izpostavil Slaviša Stojanović. Zelo je zadovoljen tudi s sodelovanjem s pomočniki, s katerimi je hitro našel sožitje. Informacije pridobiva z različnih zornih kotov, kar mu bo v nadaljnjem delu le v dodatno pomoč.

Brečko zbolel, odločitev o kapetanu pozneje

Za zdaj poteka skoraj vse v najlepšem redu. Za manj prijetno plat reprezentančne zgodbe je poskrbela le resnejša poškodba Mateja Mavriča, ki jo Pirančan vleče že dober mesec in je pred dnevi že zapustil najstarejše mesto v Sloveniji, na zadnjih treningih pa ni sodeloval tudi Mišo Brečko.

''Žal je zbolel, a upam, da bo že kmalu nared. Danes (v petek, op. p.) bomo oddelali še trening brez drugega vratarja Jasmina Handanovića in Aleša Mertlja, ki se z Mariborom pripravljata na prvenstveno tekmo v Velenju.'' Izboru kapetana se še ni posvetil. Zaupal je, da bo igralca, ki bo na prijateljski tekmi z ZDA nosil kapetanski trak, izbral sam, odločitev pa bo sporočil v prihodnjih dneh: ''To je eno izmed vprašanj, ki se neprestano ponavlja, čeprav v tem trenutku niti ni tako pomembno. O tem še nisem razmišljam, bo pa rešeno do torka.''

Če gre soditi po zadnjih dogodkih, imata največ možnosti Boštjan Cesar, ki je bil kapetan na zadnji tekmi s Srbijo, ter prvi vratar Samir Handanović.

Navdušen nad predstavo mlade reprezentance

V četrtek je pozorno spremljal dvoboj mlade izbrane vrste med Slovenijo in Litvo. Kavčičeva četa ga je navdušila: ''Lahko samo čestitam igralcem na zelo korektni, dinamični in lepi tekmi, navsezadnje tudi zmago''. Poleg dveh igralcev, ki se bosta v soboto na Brdu pri Kranju pridružila starejšim kolegom (Rene Krhin in Dejan Lazarević), mu je padlo v oko še nekaj posameznikov. O imenih raje ni želel govoriti, se bo pa o njih podrobneje pogovoril s selektorjem Kavčičem.

''To je le tekmovanje, kjer tekmuješ z vrstniki, ki so približno enakih fizičnih sposobnosti. Pri članih je drugačna raven, zato ni treba ovir preskakovati pretirano hitro.'' Za sistemsko postavitev, s katero se bo predstavil v torek na štadionu v Stožicah, se bo odločil v nedeljo, si bo pa prizadeval, da bi imel za vsak primer pripravljeno še kakšno rezervno. Odločitev bo lažje podal po ogledu posnetka dvoboja med Francijo in ZDA. Torkovo tekmo, krstno v vlogi selektorja, želi dobiti, v najslabšem primeru pa ostati neporažen. Podobnega mnenja so tudi reprezentanti, kar obeta visoko motivacijo pred srečanjem. Nenazadnje je spomin na remi v Johannesburgu še vedno grenak …

Ne spreglejte