Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 2. 2024,
10.45

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Argentina nogometna reprezentanca David Beckham Lionel Messi Lionel Messi

Sobota, 10. 2. 2024, 10.45

2 meseca, 2 tedna

Slaba volja zaradi Lionela Messija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Lionel Messi | Neigranje Lionela Messija na ekshibicijski tekmi v Hongkongu je povzročilo obilo slabe volje med navijači.  | Foto Guliverimage

Neigranje Lionela Messija na ekshibicijski tekmi v Hongkongu je povzročilo obilo slabe volje med navijači. 

Foto: Guliverimage

Športni voditelji na Kitajskem so odpovedali dve prijateljski tekmi nogometnih svetovnih prvakov iz Argentine, potem ko njihov prvi zvezdnik Lionel Messi s svojim klubom Interjem iz Miamija ni nastopil na ekshibicijski tekmi v Hongkongu. Argentina ima na Kitajskem napovedano turnejo med 18. in 26. marcem, na kateri naj bi se pomerila z Nigerijo v Hangzhouju in Slonokoščeno obalo v Pekingu.

Lionel Messi Hong Kong | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

"Peking za zdaj ne namerava organizirati tekme, na kateri naj bi sodeloval Lionel Messi," je danes v sporočilu za javnost zapisala pekinška nogometna zveza, ki nadzira nogomet v kitajski prestolnici. Tekma v Hangzhouju je bila odpovedana že v petek zvečer. "Glede na razloge, ki so vsem znani, po mnenju pristojnih organov pogoji za izvedbo dogodka niso izpolnjeni," pa je dejal urad za šport v Hangzhouju.

Lionel Messi | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Kitajsko javnost še naprej jezi neigranje Lionela Messija na prijateljski tekmi proti enajsterici Hongkonga. Argentinski as in njegova ekipa Inter Miami sta v nedeljo povzročila bes navijačev, potem ko je Messi vseh 90 minut obsedel na klopi zaradi poškodbe.

Žvižgi tudi za Beckhama, ki se je skušal zahvaliti 

Za vstopnico je bilo treba v Hongkongu odšteti tudi do 450 evrov. Navijači so bili nezadovoljni in zahtevali vračilo denarja, izžvižgali pa so tudi solastnika ekipe Davida Beckhama, ko se je ta poskušal zahvaliti občinstvu za prihod na tekmo.

Messi je na naslednji pripravljalni tekmi svojega moštva na Japonskem odigral pol ure, kar je na Kitajskem povzročilo dodatno ogorčenje in obtožbe, da je s tem Messi namenoma škodoval kitajskemu ugledu in dal prednost Japonski.

Lionel Messi | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Odpoved tekem na Kitajskem je sicer slaba stvar za argentinsko nogometno zvezo, ki azijsko državo šteje za strateški trg. Junija lani je Argentina med obiskom v Pekingu odigrala prijateljsko tekmo, ki je prinesla donosne pogodbe z lokalnimi podjetji.

Preberite še:

Lionel Messi Hong Kong
Sportal Jezni zaradi Messija: "Sram naj jih bo!" #video

 

 

Ne spreglejte