Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 3. 2017,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Natisni članek

disciplinski sodnik NZS NK Domžale NK Celje NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 2. 3. 2017, 15.00

6 let, 6 mesecev

Sklepi disciplinskega sodnika (večni derbi v 22. krogu)

Maribor in Olimpija kaznovana zaradi navijaških grehov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Maribor Olimpija | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev na večnem derbiju v Ljudskem vrtu (1:0) kaznoval najboljša slovenska kluba. Maribor bo moral zaradi navijaških grehov plačati 11 tisoč, Olimpija pa 4.600 evrov.

Največji spopad, kar ga premore slovenski klubski nogomet, je na igrišču pripadel vijolicam. Mariborčani so v velikem derbiju, ki je zaznamoval uvodni spomladanski krog, premagali Olimpijo z 1:0 in ji pobegnili na razpredelnici Prve lige Telekom Slovenije. Srečanje je v 51. minuti odločil zadetek Luke Zahovića.

Glavni sodnik Damir Skomina je v razgretem ozračju, bučno je bilo tako na južni (navijači Maribora) kot severni tribuni (navijači Olimpije), dvakrat prekinil srečanje. Pirotehnična sredstva so se večkrat znašla na igralni površini, beležnica delegata srečanja, ki je pozorno spremljal dogajanje na štadionu, pa se je polnila iz minute v minuto.

Vrhunci srečanja v Mariboru:

Veliko dela je čakalo tudi disciplinskega sodnika NZS Romana Roglja. Pet dni po derbiju je podal končno poročilo in predstavil sklepe o kaznovanju. Najvišjo kazen so prejeli Mariborčani.

''Žaljivo vzklikanje nasprotni ekipi in njenim navijačem, večkratno prižiganje večje količine bakel na tribuni, povzročitev močnih detonacij, večkratno metanje pirotehničnih sredstev na igralno površino, aktiviranje večje količine raket, dvakratna povzročitev prekinitve tekme, večkratno metanje bakel v ograjeni del igrišča za golom, metanje več predmetov proti sodnikom po koncu tekme,'' je naštel razloge, zaradi katerih je kaznoval vodilnega prvoligaša z denarno kaznijo v vrednosti 11 tisoč evrov.

Dvoboj na štadionu pod Kalvarijo je bil zaradi pirotehničnih sredstev na igrišču dvakrat prekinjen. | Foto: Grega Valančič/Sportida Dvoboj na štadionu pod Kalvarijo je bil zaradi pirotehničnih sredstev na igrišču dvakrat prekinjen. Foto: Grega Valančič/Sportida

Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev bo morala seči v žep tudi Olimpija. Na tekmi je ostala brez načrtovanih točk, klubski proračun pa bo oklestila še denarna kazen. Znaša 4.600 evrov, disciplinski sodnik pa jo je ob upoštevani predkaznovasti odredil zaradi žaljivega vzklikanja nasprotni ekipi in njenim navijačem, večkratnega prižiganja večje količine bakel na tribuni, odvrženih dveh bakl na tribuni, metanja bakel na igralno površino in povzročitve močnih detonacij.

Maribor bo v soboto v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo dan pozneje v Stožicah gostila velenjski Rudar.

Ne spreglejte