Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 3. 2013,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Pandev Jose Mourinho

Četrtek, 21. 3. 2013, 13.11

8 let

Škandal: Pandev glasoval za Mourinha, a ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Makedonski zvezdnik Goran Pandev se je začudil, ko je na seznamu za najboljšega igralca in trenerja leta opazil, da je podal glas Vicenteju del Bosqueju. Glasoval je namreč za Joseja Mourinha.

S tem so besede portugalskega stratega Joseja Mourinha, ki je pred dnevi razkril, da se slovesnosti v Zürichu ni udeležil prav zaradi tega, pridobile na veljavi. V začetku leta se je največ pisalo o tem, da se je trener madridskega Reala izognil potovanju v Švico zaradi slabih odnosov z nekaterimi izbranci, predvsem Ikerjem Casillasom in Sergiom Ramosom, čeprav je Portugalec kot uradni razlog navedel to, da se bo namesto slovesnosti v Švici raje posvečal prihajajočim pokalnim izzivom s Celto. Zdaj pa je javnosti navedel razlog povsem drugačne vrste. "Večkrat so me prosili, da bi vendarle prišel, a sem ostal doma, ker mi je nekaj oseb, ki so glasovale zame, dejalo, da so njihove glasove prišteli drugim," je dejal Mourinho. Če mu je takrat verjel le malokdo, pa je dodaten dvom v pravilnost poteka izbora dodal Goran Pandev.

Makedonec, ki se je pred leti preselil v Milano zaradi tega, da bi se pridružil Mourinhovemu Interju, naj bi kot makedonski kapetan reprezentance glasoval za Portugalca. "Sodeč po seznamu Fife sem glasoval za del Bosqueja, kar pa je nemogoče. Potem, ko sem oddal glas, sem celo poklical Mourinha in mu povedal, da sem glasoval zanj. Nato pa je nekdo spremenil odločitev. Sramota," je v pogovoru za Le Sexta dejal makedonski napadalec. Španski selektor Vicente del Bosque je prejel nagrado za trenerja leta.

To ni prvič, da se razpreda o nepravilnostih pri glasovanju za dobitnika zlate žoge in priznanja za najboljšega trenerja leta. Lani se je podobno godilo pri glasovanju za najboljšega igralca, saj naj bi se skrivnostno na lestvici velikokrat pojavil Xabi Alonso, iz Barcelone pa so deževali očitki, da so bili glasovi dejansko namenjeni Xaviju in je prihajalo do namernih tiskarskih škratov.

Ne spreglejte