Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
12.52

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,81

Natisni članek

David Villa Andres Iniesta Vissel Kobe Barcelona Sergi Samper

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 12.52

5 let, 1 mesec

Sergi Semper

Barcelona mu je dovolila, da prekine pogodbo in odide k Iniesti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,81
Sergi Samper | Sergi Samper je v dresu Barcelone debitiral v sezoni 2014/15 na tekmi lige prvakov proti Apoelu iz Nikozije. | Foto Reuters

Sergi Samper je v dresu Barcelone debitiral v sezoni 2014/15 na tekmi lige prvakov proti Apoelu iz Nikozije.

Foto: Reuters

Japonski prvoligaški klub Vissel Kobe krepi svojo kolonijo španskih legionarjev. Po Andresu Iniesti in Davidu Villi je odprl vrata še Sergiju Semperju, ki je danes prekinil pogodbo z Barcelono in se odpravlja na Japonsko. Semper je v dresu Barcelone debitiral leta 2014, nastopil na 13 tekmah in s Katalonci osvojil pet lovorik.

Camp Nou je v ponedeljek uradno zapustil Sergi Semper. 24-letni Katalonec, ki najraje igra na položaju zadnjega zveznega igralca, se je pri Barceloni zaradi velike konkurence znašel na stranskem tiru. Katalonci so ga v preteklosti posodili Granadi in Las Palmasu, zdaj pa se je Semper odločil za veliko spremembo.

Skupaj z Iniesto in Villo

Sergi Samper se bo po novem dokazoval v Aziji. | Foto: Reuters Sergi Samper se bo po novem dokazoval v Aziji. Foto: Reuters Z Barcelono se je dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja in sklenil dogovor z japonskim klubom Vissel Kobe. Nekdanji mladi španski reprezentant je za Barcelono v petih letih odigral 13 tekem in sodeloval pri osvojitvi petih lovorik. V sezoni 2017/18, ko je igral kot posojen nogometaš Barcelone pri Las Palmasu, mu je načrte prekrižala huda poškodba.

V tej sezoni je čakal na priložnost v članski ekipi Barcelone, a se je Ernesto Valverde vedno odločal za druge kandidate. Redno tekmovalno formo namerava ujeti na Japonskem, kjer si bo slačilnico delil s slovitima rojakoma Andresom Iniesto in Davidom Villo, ki sta v preteklosti navduševala tudi v dresu Barcelone, pri Visselu pa igra tudi nekdanji nemški as Lukas Podolski.

Vissel Kobe je vstopil v novo sezono japonskega prvenstva s porazom in zmago. V zadnjem nastopu je z 1:0 premagal Sagan Tosu, zmagoviti zadetek pa je prispeval zvezdniški napadalec Villa. V sredo bo v pokalu gostoval pri Nagoyi Grampus, v nedeljo pa v prvenstvu pri moštvu Vegalta Sendai.

Alvaro Morata
Sportal Oblak in Morata junaka Atletica, Barcelona ušla Realu
Real Madrid, Barcelona
Sportal Barceloni bo peto pokalno lovoriko v nizu skušala izmakniti Valencia
Ne spreglejte