Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 5. 2012,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Aleksander Šeliga Ermin Šiljak

Torek, 22. 5. 2012, 10.21

8 let

Šeliga ostaja, kaj pa Šiljak?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Športni direktor Milenko Ačimović je napovedal, da bo najkasneje v sedmih dneh znana usoda začasnega trenerja Ermina Šiljaka, le nekaj dni po koncu sezone pa je zvestobo podaljšal Aleksander Šeliga.

Pred dvema letoma je bil s slovensko odpravo na jugu Afrike udeleženec svetovnega prvenstva, kjer ob Samirju Handanoviću razumljivo ni dočakal priložnosti na tekmah najvišje ravni, leto dni kasneje pa se je po boleči izkušnji pri nizozemskem drugoligašu iz Rotterdama kot prost igralec preselil v Ljubljano. Pri Olimpiji je želel vrniti tekmovalno formo in postati prvi vratar ''zeleno-belih'', a ga je prehitel mlajši kolega Elvis Džafić, ki je postal nezamenljiv člen udarne enajsterice, tako da je Aleksander Šeliga obstal na klopi. Sezono je sklenil z nastopom v Domžalah, ambicije pa bo želel uresničiti prihodnjo sezono, saj ostaja del ''zmajev''. Olimpija je namreč izkoristila možnost v pogodbi in še za leto dni podaljšala sodelovanje z 32-letnim Celjanom. Po odhodih Dareta Vršiča in Saše Ranića ter podaljšanju sodelovanja z Nikom Omladičem se je vodstvo kluba tako le nekaj dni po koncu sezone odločilo še za en korak.

Bo sledila kakšna sprememba tudi na trenerskem mestu? Erminu Šiljaku se počasi izteče pogodba z Olimpijo, v zraku pa se poraja vprašanje, ali jo bo nadaljeval v Stožicah: ''Šiljak je mlad trener, na začetku svoje poti, bo pa prvi, s katerim se bomo v klubu pogovorili. Lahko povem, da bomo v naslednjih sedmih dneh sporočili, kdo bo Olimpijo vodil v prihodnji sezoni,'' je izpostavil Milenko Ačimović, ki je v pogovoru za klubsko stran priznal, da je po vseh nihanjih v sezoni 2011/12 na koncu zadovoljen z drugim mestom in priigranim nastopom v Evropi. ''Lani smo končali na četrtem mestu, zdaj pa je pred nami le še en klub. Zavedamo pa se, da se od Olimpije zahteva boj za lovorike in priznam, da nam je žal, da smo tu ostali prekratki. Prvenstvo smo izgubili na malih tekmah, jeseni nismo izkoristili nastopanja Maribora v evropski ligi,'' je dodal nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste, ki je v zadnjih tednih tesno sodeloval z nekdanjim soigralcem iz slovenske reprezentance. Šiljak je na vroči trenerski stolček vskočil pred gostovanjem v Velenju in nato v zaključku prvenstva na štirih tekmah osvojil devet točk, izgubil (2:3) pa je v gosteh s prvakom Mariborom.

Ne spreglejte