Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 3. 2013,
23.00

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Malaga Porto

Sreda, 13. 3. 2013, 23.00

4 leta, 2 meseca

Santa Cruz podaljšal pravljico Malage

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po Realu in Barceloni je fenomen španske rapsodije na povratnih tekmah osmine finala lige prvakov občutila še Malaga. Čeprav je v Portu izgledala nebogljeno, je tokrat smelo izkoristila igralca več.

Kakšno veselje v Andaluziji! Malaga nastopa prvič v ligi prvakov, pa se je že prebila med veličastnih osem. In se znašla v eminentni družbi. Na prvi tekmi v Portu je bila nadigrana, močno naravnana obrambna igra pa ji je vseeno prinesla upanje, saj je izgubila le z zadetkom razlike. Na povratnem srečanju na domači Rosaledi je obljubljala maščevanje in ga tudi udejanjila. Po boljšem začetku gostov, ki so ostali dosledni napadalnemu slogu in dinamično vstopili v srečanje, jih je pred nebesa popeljal zadetek mladega zvezdnika španskega nogometa Isca. Na mojstrski način je bil dosežen v zaključku prvega polčasa, ravno ob najbolj ranljivem času za samozavest portugalskih ''zmajev''. Do takrat so gledalci spremljali nepovezano igro, polno prekrškov (vsaj za to raven lige prvakov) in brez izrazitejših priložnosti. Šele v 35. minuti je vratarju gostov Heltonu zapretil Antunes, nato še Javier Saviola, ki je v nadaljevanju akcije storil prekršek nad vratarjem, v 43. minuti pa je Isco imenitno sprejel podajo Manuela Iturre in jo z natančnim strelom pretopil v vodstvo. In skupno izenačenje na 1:1.

Ko je Belgijec Steven Defour (Porto) na začetku drugega dela prejel drugi rumeni karton (po prekršku nad Joaquinom) in so gostje ostali na igrišču z igralcem manj, so se možnosti Malage o preboju v četrtfinale skokovite povečale. Da je Porto še zelo nevaren, so dokazovali posamezni streli, ki so še iskali pot do domače mreže. Denimo prosti strel Jamesa Rodrigueza. Nato pa je v 77. minuti občinstvo na noge dvignil Santa Roque Cruz. Izkušeni napadalec iz Paragvaja je v igro vstopil le tri minute poprej, ko je zamenjal brazilskega veterana Julia Baptisto. Odlično je spremljal izvajanje Isca s kota ter s strelom z glavo zapečatil usodo portugalskega velikana. Slednjemu ni preostalo nič drugega, kot da je z vsemi silami krenil po zadetek, ki bi bil vreden zlata, hkrati pa tudi vstopa med najboljših osem. A izbranci Vitorja Pereire ga niso dočakali. Najboljši strelec Jackson Martinez je resda zatresel mrežo, a iz nedovoljenega položaja, pred njim je podobno usodo podoživel soigralec Maicon. Zabava v Malagi se je lahko začela. Malaga je še devetič v dvanajstem domačem evropskem srečanju ohranila mrežo nedotaknjeno, Španija pa dočakala še tretjega četrtfinalista.

Ne spreglejte