Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 6. 2020,
13.03

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

italijansko prvenstvo serie A italijanski pokal Inter Milano Samir Handanović

Sreda, 3. 6. 2020, 13.03

3 leta, 10 mesecev

Samir Handanović

Velikan slovenskega nogometa po tisto, kar mu manjka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Samir Handanović | Samir Handanović bi se lahko z Interjem vrnil na igrišče 12. oziroma 13. junija. | Foto Getty Images

Samir Handanović bi se lahko z Interjem vrnil na igrišče 12. oziroma 13. junija.

Foto: Getty Images

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant in čuvaj mreže italijanskega prvoligaša Interja iz Milana Samir Handanović se bo po navedbah italijanskega športnega časopisa Gazzetta dello Sport po novi poškodbi vrnil na zelenice v polfinalu italijanskega pokala. Tam se bo milanski velikan pomeril z Napolijem, ki je prvo tekmo polfinala dobil z 1:0. Handanović v dresu Interja še čaka na prvo lovoriko.

Samir Handanović
Sportal Prekrasna novica za Samirja Handanovića

Milanski Inter čaka zahtevno srečanje, pred njim pa so se modro-črni razveselili vsaj vrnitve 35-letnega Ljubljančana, ki po skoraj osmih letih igranja za črno-modre še vedno čaka na prvo lovoriko. Handanović, tudi prvi kapetan črno-modrih, je moštvo Interja okrepil 9. julija 2012.

Handanović saniral novo poškodbo

Handanović bo med vratnicama nasledil Danieleja Padellija.  | Foto: Getty Images Handanović bo med vratnicama nasledil Danieleja Padellija. Foto: Getty Images Vratar Samir Handanović, ki je za slovensko izbrano vrsto zbral 81 nastopov, se je pred prekinitvijo sezone zaradi novega koronavirusa ukvarjal z zlomom prsta na roki, po zapisih Gazzette dello Sport pa je v zadnjih tednih utrpel novo poškodbo, a jo saniral pred polfinalnim obračunom z Napolijem. Med vratnicama bo nadomestil rezervnega čuvaja mreže Danieleja Padellija, ki je vskočil ob poškodbi izkušenega Slovenca, branil na šestih tekmah (dvakrat je ostal nepremagan), a ni navdušil navijačev milanskega velikana.

Polfinalni dvoboj italijanskega pokala med Interjem in Napolijem bo predvidoma na sporedu 12. ali 13. junija, a datuma oblasti v državi in vodstvo tekmovanja še niso potrdili. Drugi polfinale med Juventusom in Milanom bo na sporedu dan pozneje, 13. ali 14. junija, a tudi tu ni izključeno, da tekmeca ne bi dvoboja odigrala na isti dan kot prvi polfinalni par, saj bo finale italijanskega pokala 17. junija. Inter je v prvi polfinalni tekmi 12. februarja pred domačim občinstvom izgubil z 0:1.

Simon Rožman
Sportal Noro, zgodovinski podvig Rožmana na Hrvaškem! #video

Čaka ga tudi izziv v Evropi

Izkušeni Ljubljančan v članskem nogometu še ni osvojil lovorike. | Foto: Reuters Izkušeni Ljubljančan v članskem nogometu še ni osvojil lovorike. Foto: Reuters Handanović je v letošnji sezoni za Inter odigral 22 tekem v prvenstvu, prejel 20 zadetkov in sedemkrat mrežo ohranil nedotaknjeno. Skupaj je v tekmovalnem obdobju 2019/20 zbral 30 nastopov, od tega dva v pokalu in šest v ligi prvakov, kjer je z milanskim velikanom izpadel kot tretjeuvrščeno moštvo. Handanović se spogleduje s podaljšanjem pogodbe, tako da bi lahko kariero nadaljeval na San Siru. Interju se je pridružil pred osmimi leti in še čaka na prvo klubsko lovoriko.

Inter bo posledično sezono nadaljeval v evropski ligi, kjer se bo v osmini finala pomeril s španskim Getafejem, ko bo to uradno potrdila Evropska nogometna zveza (Uefa), še poroča STA.

Juventus
Sportal Handanović izgubil derbi duhov v Milanu
Ne spreglejte