Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 2. 2021,
19.39

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Rijeka Simon Rožman

Torek, 16. 2. 2021, 19.39

3 leta, 2 meseca

Nova pogodba za slovenskega trenerja pri Rijeki

Rožman je prepričal Rečane, želijo ga vsaj do leta 2024

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Simon Rožman | Simon Rožman si je pridobil zaupanje pri Rijeki. | Foto Hina/STA

Simon Rožman si je pridobil zaupanje pri Rijeki.

Foto: Hina/STA

Hrvaška nogometna ekipa Rijeka je podaljšala pogodbo s slovenskim trenerjem Simonom Rožmanom do leta 2024, so danes potrdili v reškem klubu. Podaljšanje pogodbe pomeni, da uprava kluba na čelu s predsednikom Damirjem Miškovićem zaupa Rožmanu kljub aktualni rezultatski krizi in bledih predstavah.

Simon Rožman je prispel na Rujevico septembra 2019, podaljšanje pa je bila opcija že pri takratnem podpisu pogodbe. Rijeka je pod Rožmanovo taktirko v sezoni 2019/20 osvojila hrvaški pokal ter se uvrstila v skupinski del evropske lige.

Po današnjem podaljšanju pogodbe je Rožman izjavil, da si vsi v klubu želijo nadaljevanja po enaki poti. "V tem trenutku stanje v klubu ni najboljše, a smo vedeli, da bodo vzponi in padci", so Rožmanovo izjavo objavili na spletni strani kluba. Zaradi epidemije novega koronavirusa so morali letos odigrati zaostale tekme iz lanskega dela prvenstva, tako da so imeli osem prvenstvenih tekem v 27 dneh.

Izpostavil je, da si vsi želijo skupaj razvijati nogometne vsebine na igrišču in predstavljati mlade igralce, ob tem pa ne smejo pozabiti na osrednje cilje, kot so osvajanje pokalov in igranje v evropskih tekmovanjih. Zahvalil se je klubu na podpori ter izrazil upanje, da bodo skupaj uresničili vse cilje v prihodnosti.

Po uvrstitvi v ligo Europa v prvem delu sezone in zmagi na derbiju proti Dinamu ob otvoritvi drugega dela sezone je Rijeka padla v rezultatsko krizo. | Foto: Reuters Po uvrstitvi v ligo Europa v prvem delu sezone in zmagi na derbiju proti Dinamu ob otvoritvi drugega dela sezone je Rijeka padla v rezultatsko krizo. Foto: Reuters

Rijeki letos ne gre najbolje

Rijeka se je po uvodni zmagi v spomladanskem delu hrvaške nogometne lige nad vodilnim Dinamom, znašla v krizi rezultatov in igre. Na Rujevici niso zmagali v prvenstvu od novembra lani, v drugem delu prvenstva so osvojili manj kot polovico možnih točk.

Rijeka je medtem izgubila priključek za Dinamom in trenutno drugim Osijekom, osem točk pa zaostajajo za tretjo Gorico, s katero v sredo igra zaostalo tekmo iz jesenskega dela prvenstva. Novi poraz na gostovanju v Veliki Gorici bi bržkone pomenil tudi slovo od boja za tretje mesto v hrvaškem prvenstvu, ki odpira vrata evropskih tekmovanj.

Četrto mesto pelje v Evropo le v primeru, da nekdo izmed prvih štirih na lestvici zmaga tudi v hrvaškem pokalu.

Sportal Frontman nove slovenske uspešnice na Kvarnerju
Ne spreglejte