Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
29. 4. 2014,
13.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Carlo Ancelotti Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo rekord Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 29. 4. 2014, 13.49

8 let

Ronaldo ima priložnost, da Messija pahne v pozabo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši madridskega Reala bodo na povratni polfinalni tekmi lige prvakov branili prednost zadetka, a na Allianz Areni jih po zagotovilih navijačev Bayerna čaka pravi pekel.

Četa Carla Ancelottija je prvo tekmo pred domačimi gledalci na Santiagu Bernabeuu začela zelo previdno, s čvrsto obrambo je spravljala v obup Bavarce, ki jih je ranila s hitrim protinapadom, ko je Manuela Neuerja premagal Karim Benzema.

Madridski Real bo za razliko od prve tekme lahko od prve minute računal tudi na valižanskega zvezdnika Garteha Bala, prav tako pa je po poškodbi spet v strašanski formi prvi mož Reala, Cristiano Ronaldo, ki je konec tedna s projektili polnil mrežo Osasuni. Finale je tako zelo blizu, vse bolj verjeten in realen pa se zdi tudi jubilejni deseti naslov, ki si ga "galaktiki" tako zelo želijo.

"Zelo težko bo. Igrali bomo proti aktualnim zmagovalcem, pred njihovimi navijači, imamo pa le prednost zadetka. Nismo tako neumni, da bi mislili, da smo že v finalu. Odločale bodo malenkosti, veseli pa me, da imam na voljo vse svoje najboljše može," je zelo optimističen trener Madridčanov, ki bo po dolgem času spet lahko v napadu združil ubijalski BBC (Benzema, Bale, Cristiano).

"Odločala bo mentalna čvrstost enih in drugih"

Po mnenju prekaljenega italijanskega trenerja se je njegova ekipa na prvi tekmi postavila preveč globoko, če se to ponovi tudi zdaj, bi bilo to lahko za njegovo ekipo zelo nevarno.

"Menim, da se taktično tekma ne bo veliko razlikovala od prve, Bayern in Real imata povsem drugačno filozofijo igre, in menim tudi, da taktika ne bo tista odločilna. Bayern bomo morali prijeti višje in se ne samo braniti, odločala bo mentalna čvrstost enih in drugih, kdor bo dalj časa ohranil trezno glavo, bo v veliki prednosti. Na igrišču potrebujemo maksimum od vsakega posameznika, drugače nimamo kaj razmišljati v finalu."

Po bolezni se v kader vrača Bale, drugih večjih težav s poškodbami pa v taboru "belega baleta" nimajo. Ne bo samo trojke Alvaro Arbela, Samija Khedire in Jeseja.

Čeprav Realu za finale zadošča tudi remi brez zadetkov, pa se zanašanje na to Ancelottiju ne zdi ravno pametno. "Drži, z 0:0 bi se v finale uvrstili mi. A to sezono smo dosegli v ligi prvakov in La Ligi že toliko zadetkov, da ne vidim razloga, zakaj ga ne bi dosegli tudi tokrat. Znamo igrati obrambo, a bolj domače nam je napadaje nasprotnikovih vrat," je še za konec pripomnil izkušeni Italijan.

Ne spreglejte