Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
4. 10. 2012,
0.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jose Mourinho Sergio Ramos Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Četrtek, 4. 10. 2012, 0.25

7 let, 12 mesecev

Rekord Reala, ki je spet na pravi poti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nova tekma, nova zmaga, nov strelski šov Cristiana Ronalda. Besede, s katerimi bi lahko opisali gostovanje Reala Madrida v Amsterdamu.

Po porazu v Sevillii pred dvema tednoma in pol se je zdelo, da je Real v krizi. Na prave tirnice ga je spravila zmaga nad Manchester Cityjem pred dvema tednoma v ligi prvakov, do katere je prišel po velikem preobratu v zaključku tekme. Od takrat naprej je nanizal štiri zaporedne zmage. Zadnjo v sredo, ko je v gosteh premagal Ajax s 4:1. Madridčani so v skupini smrti, kot so jo mnogi poimenovali, a po dveh krogih se zdi, da se bodo sprehodili v nadaljnje tekmovanje. Dve tekmi, dve zmagi in vrh lestvice s šestimi točkami. Tretjeuvrščeni Manchester City zaostaja že za pet, zato je dobra volja trenerja Reala razumljiva. ''Zadovoljen sem s tem, kar sem videl. Tri četrtine tekme sem gledal, kar sem si želel. Le po golu Ajaxa je bilo nekaj minut, v katerih vse ni bilo tako, kot bi moralo biti. Bilo je nevarno, a k sreči se je razpletlo po naših željah,'' je na novinarski konferenci po tekmi povedal Jose Mourinho. ''Ko smo zabili tretji gol, je bilo vse odločeno. Potem smo povsem prevzeli kontrolo nad igro in prišli do visoke zmage,'' je še povedal Portugalec.

Junak tekme v Amsterdamu je bil zagotovo Cristiano Ronaldo. Trenerjev rojak je zabil tri gole. Zdaj je s štirimi najboljši strelec tekmovanja. Vprašanjem o prvem zvezdniku moštva se Mourinho seveda ni mogel izogniti. ''Ronaldo ve, da so njegovi goli še kako pomembni za našo ekipo. Vesel sem, da je v dobri strelski formi,'' je o enem izmed najboljših nogometašev na svetu povedal kontroverzni trener. Še nekaj besed o Sergiu Ramosu. Mediji so v zadnjih dneh iskali pikantnosti v odnosu med Ramosom in Mourinhom. Španec je tokrat igral vso tekmo, o njegovi igri pa je Mourinho povedal: ''Igral je dobro. Moje delo je, da iz svojih igralcev potegnem kolikor se da. V zadnjih treh tekmah je bil odličen. Po tem, ko je sedel na klopi, je reagiral tako, kot si želim. To je bil moj cilj, ki sem ga dosegel.'' Očitno so nesporazumi z izkušenim branilcem pozabljeni.

Ne spreglejte