Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 8. 2012,
13.10

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Real Madrid Barcelona

Sreda, 22. 8. 2012, 13.10

8 let, 5 mesecev

Real Madrid utišal kritike in osvojil superpokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Real Madrid je na povratni tekmi superpokala po izjemni igri v prvem polčasu premagal branilko naslova z 2:1. Ker je na Camp Nouu bilo 3:2 za Barcelono, so naslov osvojili španski prvaki.

Real Madrid, ki je bil na Camp Nouu v podrejenem položaju in izgubil z 2:3, je povratno tekmo začel silovito. Sprva je Marcelo z leve strani podal do Gonzala Higuaina, a mu je prvi poizkus obranil osmoljenec prve tekme Victor Valdes, v drugem poizkusu v 11. minuti pa je Argentinec po napaki rojaka Javierja Mascherana le zadel za vodstvo Madridčanov. Vodstvo Reala, ki ima v prvenestvu že pet točk zaostanka (to je najslabši začetek po letu 1973), je osem minut kasneje s solo akcijo povišal Cristiano Ronaldo. Portugalec je namreč prejel globinsko podajo, s peto žogo spravil preko Gerarda Piqueja, ga na ta način preigral in z močnim strelom z desnico premagal Valdesa. V 22. minuti pa se je vratar Barcelone izkazal s še eno obrambo proti Higuainu. Med drugim so sodniki razveljavili še zadetek Pepeja z glavo, ekipa Josea Mourinha pa so bili pol pol ure igre precej boljši. Barcelona je v 28. minuti ostala brez Adriana, ki je bil po prekršku nad Ronaldom izključen. Tik pred koncem prvega polčasa pa je iz edine večje priložnosti zadetek za v prvem polčasu nebogljeno Barcelono po prostem strelu dosegel Lionel Messi.

Madridčani bi lahko tretji zadetek na tekmi dosegli v 80. minuti, ko je Higuain sam stekel proti Valdesu, a zadel vratnico. Novinec pri Real Madridu, Luka Modrić je ob bučnem aplavzu v igro vstopil v 83. minuti, ko je zamenjal Mesuta Özila. Hrvat bi lahko že ob debiju dosegel prvi zadetek, vendar so njegov strel blokirali. Tudi pri Barceloni je priložnost dobil novinec Alex Song. Katalonci so do konca tekme še poizkušali doseči izenačujoči zadetek, a sta Montoya in Messi bila v končnici za malenkost nenatančna. Superpokalni naslov je tako šel v roke Reala Madrida.

Ne spreglejte