Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
9. 1. 2018,
13.10

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Marcelo Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo špansko prvenstvo Real Madrid Zinedine Zidane

Torek, 9. 1. 2018, 13.10

6 let, 3 mesece

Rdeči alarm pri Realu, Zidane v težavah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Real Madrid Zinedine Zidane | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Reala so v nedeljo ponovno razočarali navijače. Čeprav si zaradi visokega zaostanka za Barcelono niso smeli privoščiti novega spodrsljaja, so v Vigu proti Celti osvojili le točko (2:2). Največ kritik je deležna obramba. Zinedine Zidane se zaveda, da ne bo vodil belih baletnikov za vedno, predsednik Florentino Perez pa že razmišlja o njegovem nasledniku.

Pri španskem športnem dnevniku Marca, ki pozorno spremlja dogajanje v madridskem Realu in mu je zelo naklonjen, niso ovinkarili. Zapisali so, da so v taboru španskega velikana po novem neuspehu, zgolj točki v Vigu (2:2), razglasili rdeči alarm.

"Zdaj moram ugotoviti, kje tiči težava," je po nedeljskem remiju dejal Zidane. Njegovi izbranci so zelo razočarani, največ kritik pa je deležna obramba. Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah je prejela pet zadetkov, kar klubu, ki je aktualen španski, evropski in svetovni prvak, ni v čast.

Je dežurni krivec Marcelo?

Rezultatski neuspehi Reala v španskem prvenstvu so zelo prizadeli nogometaše. "Trudimo se po najboljših močeh. Skušamo igrati dobro, a nam igra ne steče. Znašel sem se v eni najtežjih situacij, odkar sem pri Realu," je dejal Marcelo. Španski dnevnik Marca je brazilskega levega branilca označil za dežurnega krivca in trditev obrazložil s podatkom, da je šest od 16 prejetih golov v prvenstvu padlo po njegovi strani.

Marcelo, levi bočni branilec Reala, se je iz Viga vrnil le s točko. | Foto: Reuters Marcelo, levi bočni branilec Reala, se je iz Viga vrnil le s točko. Foto: Reuters Conte ali Löw?

Trener Zinedine Zidane v času zimskega prestopnega roka vztrajno ponavlja, da Real ne potrebuje novih igralcev. Prepričan je, da zdajšnji kader zadošča vsem potrebam. Kapetan Sergio Ramos razmišlja drugače. Okrepitve, zlasti v obrambnih vrstah, bi ga osrečile. Najraje bi videl, če bi prišel italijanski reprezentant Leonardo Bonucci, ki ne more biti zadovoljen s ponesrečeno sezono pri Milanu. Real bi moral pohiteti, saj se za Bonuccija zanima tudi Chelsea.

Zidane, ki je na tekmah španskega prvenstva izgubil občutek, kako z zvezdniško zasedbo ohraniti zmagoviti niz, najraje ne bi kupoval. Predsednika Florentina Pereza zaradi nemoči v prvenstvu, kjer je Real šele na četrtem mestu, počasi mineva potrpljenje. Španski Diario Gol poroča, da je predsednik trenerju Zidanu dejal, da razlog za krizno obdobje Reala prav on. Omenjata se že morebitna naslednika. To sta Italijan Antonio Conte (Chelsea) in nemški selektor Joachim Löw, ki pa bosta na voljo šele poleti. Zlasti Löw, ki bo z elfom v Rusiji skušal ubraniti svetovni naslov.

Realu do zmage pri Celti nista pomagala niti zadetka Garetha Bala ter ubranjena enajstmetrovka. | Foto: Reuters Realu do zmage pri Celti nista pomagala niti zadetka Garetha Bala ter ubranjena enajstmetrovka. Foto: Reuters

Nezadovoljstvo zaradi visokega zaostanka za Barcelono je vedno večje. Katalonci s tekmo več bežijo Realu za 16 točk, belim baletnikom pa se ob zdajšnji formi nič dobrega ne piše niti v ligi prvakov, kjer jim je žreb v osmini finala za tekmeca dodelil PSG. Razigrani francoski podprvak za razliko od Madridčanov navdušuje s spektakularno igro, polno zadetkov in mojstrskih potez.

PSG se je v francoskem pokalu znesel nad Rennesom (6:1): 

Real pogreša spektakel. V španskem prvenstvu ni igre, še manj pravih rezultatov. Leto 2017 je resda končal z lovoriko, še eno v obdobju Zidana, postal je svetovni klubski prvak, a niti to ni odtehtalo velikih pričakovanj. Ozračje v španski prestolnici ni spodbudno. Navijači Reala od svojih ljubljencev, zlasti najboljšega nogometaša na svetu Cristiana Ronalda, pričakujejo, da na tekmah španskega prvenstva dosega boljše rezultate.

Bale potreboval 18, Ronaldo kar 83 strelov

Cristiano Ronaldo verjame v boljši jutri. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo verjame v boljši jutri. Foto: Reuters Real tako malo točk po 17 nastopih ni imel že devet let. Portugalec je v tej sezoni v la ligi dosegel le štiri zadetke. V Vigu je imel na nogi zmago, a je zapravil nekaj izjemnih priložnosti. Štiri zadetke v tej sezoni je dosegel iz 83 strelov proti vratom. Neučinkovitost je ogromna, kar dokazuje tudi primerjava z Valižanom Garethom Balom. V nedeljo je dosegel dva zadetka, skupno pa jih je dal v tej sezoni štiri. Iz 18 strelov na gol.

"Po vsaki nevihti posije sonce," skuša navijače Reala pomiriti Ronaldo. Na Instagramu je objavil fotografijo, ki jo je posnel v fitnesu. S tem je želel opozoriti, da bo skušal Real dvigniti iz krize z dodatnim trudom, izraženo željo, da dvigne raven svoje igre.

Real bo naslednjič nastopil v sredo, ko bo na povratni tekmi osmine finala španskega pokala gostil Numancio. Prvo tekmo je dobil s 3:0, tako da Zidane ne bo zaigral z najmočnejšo postavo. Najboljše igralce bo odpočil za sobotno tekmo, ko bo na Santiagu Bernabeuu gostoval Villarreal, neposredni tekmec za četrto mesto, ki bo skušal presenetiti ranjenega favorita.

Ne spreglejte