Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
9. 5. 2011,
20.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Domžale

Ponedeljek, 9. 5. 2011, 20.31

7 let, 12 mesecev

Razočarani Pekič odhaja z igrišč

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri 32 letih bi lahko še nekaj časa igral, a Damir Pekič je razočaran nad stanjem v slovenskem klubskem nogometu, zato se vse bolj nagiba k odhodu v pokoj. Razlog verjetno tudi neplačevanje Domžal.

V zadnjih dveh tekmah je zabil tri gole, z 12 prvenstvenimi zadetki v tej sezoni je drugi najboljši strelec prvenstva, s 97 v prvi slovenski ligi je četrti najboljši strelec v njeni zgodovini. Damir Pekič bi lahko še nekaj časa igral in zabijal gole, to je jasno, a vse kaže, da bo po koncu sezone odšel v pokoj. ''Glede na stanje, ki je v slovenskem nogometu, se vse bolj nagibam k temu, da se po koncu sezone preneham z igranjem nogometa. Dvomim, da bom še nadaljeval. Imam družino, ki se ji zdaj v veliki meri odrekam. In za to, kar dobim, se ne nameravam več. Razočaran sem nad slovenskim nogometom,'' pravi izkušeni slovenski napadalec in dodaja: ''Zdravje mi v zadnjem času služi. Tudi gole zabijam, zato bo slovo toliko težje, a tako pač ne gre naprej. V Domžalah smo se že nekaj pogovarjali o podaljšanju pogodbe, a kot sem že rekel. Imam družino, vsak dan se vozim iz Maribora. Enostavno se mi ne zdi več vredno. Morda si še premislim, a za zdaj ne kaže, da si bom.''

Razlog za takšno razmišljanje zagotovo tiči tudi v razmerah v domžalskem klubu. Čeprav nam tega niti Pekič ni želel potrditi, je več ali manj jasno, da domžalski nogometaši že nekaj časa niso prejeli plač. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da naj bi zdaj počasi na bančne račune dobivali šele januarske plače. V Domžalah finančno stanje ni rožnato, čeprav v vodstvu trenutno drugouvrščenega slovenskega prvoligaša to skrivajo. Podobno je tudi v večini preostalih slovenskih prvoligašev, zato ne čudi, da se izkušeni napadalec vse bolj spogleduje z idejo o odhodu z nogometnih zelenic.

Želja je 100. zadetek

Ne glede na vse, bo do konca sezone skušal igrati čim bolje. Motiva ne manjka. Boj za prvenstvo, pokal in stoti zadetek. V prvenstvu imajo Domžalčani še vedno teoretične možnosti za naslov, v pokalu so v finalu, do jubilejnega zadetka Pekiču manjkajo še trije.

''Na voljo imam še štiri tekme, v katerih moram zabiti trikrat. Verjamem, da mi lahko uspe. To bi bilo lepo. Še bolj pomembno je, kako bodo igrale Domžale. Upam, da bomo uspešno zaključili sezono,'' razmišlja štajerski golgeter, ki pred zaključkom prvenstva pravi: ''Seveda bomo, dokler ostajajo teoretične možnosti, s soigralci upali tudi na naslov prvaka. A bolj kot to, da prehitimo Maribor, nas zanima ohranitev drugega mesta. Zdaj smo temu cilju že veliko bližje. Potem pa je seveda tu še finale pokala, ko se bomo v Stožicah pomerili z Mariborom. Zelo si želimo lovorike, ki jo Domžale doslej še niso osvojile. Prvenstvene tekme so za nas tudi neka vrsta priprave na veliki finale. Glede na to, kako igramo v zadnjem času, smo lahko optimisti.''

Pekič se je med strelce vpisal na zadnjih dveh tekmah Domžal v prvenstvu. Nase je opozoril predvsem v 31. krogu, ko je dvakratnim slovenskim prvakom prinesel zmago proti Nafti. Lendavčani so v Domžalah vse do sodnikovega podaljška vodili z 2:1, nato pa je zadel v 94. in 95 minuti ter svoji ekipi prinesel tri točke. ''Ne spomnim se, da bi mi kdaj uspelo kaj takega. Bilo je res neverjetno. Takšni preobrati niso nekaj, kar na nogometnih igriščih vidimo vsak dan. Bilo je nepozabno. Pred prvim zadetkom sem imel stoodstotno priložnost, ki je nisem izkoristil, in zdelo se je, da bomo ostali brez točk, nato pa se je zgodilo. Prvi in takoj za njim drugi zadetek. Prišli smo do zmage, ki je za nas zelo pomembna. Seveda je to tekma, ki je ne bom nikoli pozabil,'' je krajši pogovor zaključil najboljši strelec Domžal, kamor je prišel pred slabima dvema letoma. Pred tem je igral za Nafto, Celje in Maribor, preizkusil pa se je tudi v tujini. Nekaj časa je igral na Madžarskem, pred tem pa si izkušnje nabiral tudi v Nemčiji in na Portugalskem.

Ne spreglejte