Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
27. 2. 2013,
11.57

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andrej Razdrh NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Sreda, 27. 2. 2013, 11.57

4 leta, 10 mesecev

Razdrh: Najlepše je igrati z Mariborčani

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po snežni odpovedi bo nogometaše Olimpije in Maribora danes na štadionu Stožice pozdravil dež, a tudi boljši igralni pogoji kot v soboto. Andrej Razdrh še razmišlja o tem, ali začeti z enako postavo.

Zaradi snega, ki je v soboto pobelil Ljubljano, pa tudi vso Slovenijo, se je strokovno vodstvo Olimpije znašlo v dodatnih težavah. Vadbenih površin z dobro pripravljeno naravno podlago v okolici Ljubljani ni, zato so se nogometaši Olimpije v ponedeljek in torek na sredin pokalni derbi pripravljali v Radomljah. Na igrišču z umetno naravno podlago, o katerem resda trener Olimpije meni, da omogoča "drugačen šport" od tistega na naravnih zelenicah, a druge rešitve ni bilo. V zimskem pripravljalnem obdobju so opravili že toliko potovanj z avtobusi in zamenjali ogromno hotelov, tako da so si pred srečanjem z Mariborom zaželeli domače topline. Po "spontanem" treningu, ki so ga po prekinjeni tekmi opravili v zasneženih Stožicah, jih je v slačilnici pričakal čaj, pa tudi sadje, nedelja je bila v znaku druženja z družinami. "Igralci so si zaželeli doma, saj mesec dni in pol živimo v hotelih in avtobusih," je pojasnil Andrej Razdrh, ki še ne ve, ali bo v sredo v boj za pokalni polfinale poslal na igrišče enako postavo, kot jo je na snežnem eksperimentu v soboto. Takrat so dvoboj začeli Džafić, Salkić, Zarifović, Delamea Mlinar, Mitrović, Trifković, Omladič, Lovrečič, Nikezić, Šporar in Valenčič.

Nikezić se je vrnil hitreje od pričakovanega

Zbrane je presenetila hitra vrnitev Nikole Nikezića, ki je na prijateljski tekmi v Splitu staknil poškodbo gležnja, prvotno pa je bilo govora o mesecu dni odsotnosti. Izkušeni napadalec je bil nared že za sobotno tekmo, in vzdržal vse napore. Čeprav je na dvoboju prejel lažji udarec (podobno kot še kapetan Elvis Džafić in novinec Nemanja Mitrović), bo nared tudi za današnjo tekmo: "Stanje se mu je v zadnjih dneh zelo izboljšalo. Najprej smo bili skeptični, nato pa sem ga postavil v ekipo. Je tak tip igralca, ki ima predvsem na takem igrišču določene kakovosti, da nam lahko pomaga. Tudi zaradi izkušenj," je trener zeleno-belih spregovoril o najstarejšem napadalcu, ki je bil pred leti že najboljši strelec 1. SNL. "V soboto smo se z enajsterico privajali na vreme, zato bo verjetno v sredo postava drugačna," je po snežni izkušnji dejal Razdrh. Bo napoved tudi uresničil? Vsekakor je mnenja, da bodo danes gledalci prišli na svoj račun. "To bo veliko boljša tekma za gledati,'' je prepričan 36-letni Vrhničan, ki ga je nekoliko začudil slab odziv na sobotni slovenski večni derbi. Tribune so bile zelo prazne, kar se je lahko hitro povezalo z neugodnimi vremenskimi razmerami. Pa bi bilo kaj drugače, če bi bile veliko boljše? Razdrh je izkazal določen dvom: "To je tako kompleksno vprašanje, da ne vem, če smo vsi skupaj dovolj pametni, da odgovorimo na to, zakaj jih ni bilo več. Verjetno je vreme naredilo svoje, ne vem pa, če bi bil štadion poln, če bi bilo 15 stopinj. Resnično ne vem," poudarja trener ljubljanskega kluba, ki že komaj čaka na začetek trilogije med "zmaji" in "vijolicami".

Večna tekmeca se bosta pomerila še 6. in 10. marca, tako da bo slovenski prostor preplavljen s pojavom domačega "el clasica". "Mariborčane spoštujemo, se jih pa ne bojimo. Z njimi je najlepše igrati," meni Razdrh. Ker je za danes napovedan dež, bodo nogometaši po snegu izpostavljeni padavinam nekoliko drugačne vrste. Bo pa prizaneseno igrišču, tako da bodo imeli igralci manj težav pri nadziranju žoge. V soboto so bili nemočni …

Ne spreglejte