Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 12. 2012,
12.28

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Andrej Razdrh

Torek, 4. 12. 2012, 12.28

4 leta, 10 mesecev

Razdrh bo vodil Olimpijo še pet let

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaše Olimpije bo vsaj do poletja 2017, če vmes ne bo prišlo do kakšnih zapletov, vodil Andrej Razdrh. Ekipo je prevzel pred tremi meseci, povzdignil rezultate in jesen zaključil na drugem mestu.

Vodstvo Olimpije se je po kidriškem šoku, ko so Ljubljančani s porazom pri Aluminiju zdrsnili v spodnji del razpredelnice, nato pa izgubili še trenerja Ermina Šiljaka in športnega direktorja Milenka Ačimovića, odločilo za pogumen korak. Mesto prvega trenerja je zaupalo 36-letnemu Vrhničanu, ki je na vodstvo ''zmajev'' naredil izjemen vtis z uspešnim vodenjem mladinske vrste. Ker je na vrata članske ekipe trkalo vedno več obetavnih imen, je dobil priložnost Andrej Razdrh in se izkazal.

Zmagoviti niz je prekinil šele na derbiju v Ljudskem vrtu, na 15 tekmah pa popeljal Olimpijo kar do enajstih zmag. V zadnjem jesenskem nastopu, ko so se Ljubljančani doma z Gorico razšli brez zmagovalca (2:2), je izkusil komaj prvi remi na klopi ''zeleno-belih''. Zato ne čudi odločitev vodstva, da z njim podaljša sodelovanje. ''Razdrh je s svojim strokovnim štabom več kot upravičil pričakovanja. Že ko smo ga postavili na čelo članske ekipe, smo povedali, da ne gre za začasno rešitev. Popolnoma mu zaupamo. Vedeli smo, da je pravi človek za to mesto in za uresničevanje klubske usmeritve, ki bo bazirala predvsem na vzgoji lastnih igralcev. Sklenitev nove pogodbe s trenerjem je prvi kamenček v mozaiku celotne klubske strukture, ki jo postavljamo v zadnjih mesecih,'' je napovedal direktor Sanel Konjević. Olimpija je z Razdrhom podaljšala sodelovanje z štiri leta. Pogodba se mu po novem izteče po koncu sezone 2016/17: ''Zelo sem vesel, da smo se dogovorili in da bomo nadaljevali z delom, ki smo ga začeli pred tremi meseci. Vselej sem čutil podporo vodstva na čelu s predsednikom kluba. Že od prvega dne smo se pogovarjali o dolgoročnem sodelovanju, ki je ključno za skupno vizijo razvoja kluba. Pred nami je ogromno trdega dela, saj želimo Olimpiji in njenim navijačem ponuditi le najboljše, kar si nedvomno zaslužijo. Vsi, ki delamo v klubu, se zavedamo, kakšna čast in odgovornost je to,'' je ob podpisu nove pogodbe povedal Razdrh, najmlajši trener Olimpije v zgodovini 1. SNL. Ljubljanski klub bo prezimil na drugem mestu, za vodilnim Mariborom (slednjega v nedeljo čaka še prestavljena tekma v Velenju) pa zaostaja devet točk.

Ne spreglejte