Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2019,
11.51

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Florentino Perez Real Madrid Sergio Ramos

Petek, 31. 5. 2019, 11.51

4 leta, 10 mesecev

Ramos prekinil špekulacije o odhodu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Sergio Ramos | Sergio Ramos bi rad končal kariero v dresu madridskega Reala. | Foto Reuters

Sergio Ramos bi rad končal kariero v dresu madridskega Reala.

Foto: Reuters

Kapetan kraljevega kluba iz Madrida Sergio Ramos je v izjavi za španske medije sam prekinil špekulacije o morebitnem odhodu iz španskega nogometnega velikana na Kitajsko. Moje sanje so, da bi se tukaj upokojil, je dejal Ramos, ki je potrdil, da je dobil ponudbo kitajskega kluba, a ga Real noče izpustiti brez odškodnine.

Po koncu sezone se je v španskih medijih razpletla melodrama s Sergiom Ramosom v glavni vlogi. Ramos ostaja član galaktikov. "Res je. Nočem lagati, na mizo sem dobil ponudbo iz Kitajske, vendar so moje sanje, da bi nogometno pot končal tukaj," je dejal 33-letni nogometaš, ki je del belega baleta že vse od leta 2005, ko se mu je pridružil iz Seville.

Sergio Ramos
Sportal Predsednik Reala pojasnil dogajanje z Ramosom

"V nobenem trenutku nisem razmišljal o tem, da bi šel na Kitajsko. Včeraj sem šel do predsednika, da bi mu vse pojasnil. Povedal sem mu, da nikoli ne bi šel v klub, s katerim bi igral proti Real Madridu. Če bi se nekega dne odločil oditi, bi to storil zgolj zato, ker mi moje telo ne bi več dopuščalo igrati na najvišji ravni. Sem kapetan Real Madrida in čutim, da me moji soigralci podpirajo in imajo radi," je dejal Ramos.

Ne želi še več denarja

V španskem prvenstvu se pogosto meri z vratarjem Atletica Janom Oblakom. | Foto: Reuters V španskem prvenstvu se pogosto meri z vratarjem Atletica Janom Oblakom. Foto: Reuters Ramosa pogodba z Realom veže do konca sezone 2020/21. "Odločil sem se, da pogodbe ne bom podaljševal. Sem srečen s tem, kar imam. Ljudje mislijo, da gre za to, da želim še več denarja, a ni tako," je dodal. Za Real je zadel 84 golov na 606 tekmah. V tem času je skupaj z Realom osvojil štiri naslove državnega prvaka ter štiri lovorike zmagovalca lige prvakov.

Pretekla sezona pa se ni iztekla po načrtih Madridčanov. Ostali so brez osvojene lovorike. V la ligi so končali na tretjem mestu, devetnajst točk za prvaki iz Barcelone. V osmini finala lige prvakov so jih izločili mladci iz nizozemskega Ajaxa, tudi v španskem pokalu, Copi del Rey, so jih v polfinalu ukanili večni katalonski rivali.

Predsednik kraljevega kluba iz Madrida Florentino Perez je za španske medije sredi tedna opozoril, da se Real kapetanu ne bo odrekel brez odškodnine, potem ko mu je ta dejal, da ima izjemno dobro ponudbo kitajskega kluba, a da Kitajci ne morajo plačati odkupne klavzule.

Real Madrid Bayern München liga prvakov
Sportal Real Madrid prvič najbogatejši klub na svetu
Raul Bravo
Sportal Velika afera v Španiji, aretiran nekdanji zvezdnik Reala
Ne spreglejte