Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
9. 11. 2017,
11.25

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

Ernesto Valverde Barcelona Real Madrid Neymar PSG Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Sergio Ramos Florentino Perez francosko prvenstvo špansko prvenstvo UEFA liga prvakov Nasser Al-Khelaifi Unai Emery

Četrtek, 9. 11. 2017, 11.25

12 mesecev

Naslednik Cristiana Ronalda?

Ramos odpira vrata Reala Neymarju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30
Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Bi lahko brazilski nogometni zvezdnik Neymar v kratkem zapustil PSG in okrepil madridski Real? O možnosti selitve, ki bi zaradi pestrega obdobja Brazilca v dresu Barcelone dvignila nemalo prahu, je spregovoril kapetan belih baletnikov Sergio Ramos. Branilec Reala, ki je z Brazilcem v dobrih odnosih, bi se razveselil prihoda.

Pri evropskem prvaku Realu ni nikoli dolgčas. V zadnjem času najbolj odmeva strelski post Cristiana Ronalda. Portugalec, pred tedni izbran za najboljšega nogometaša na svetu, je na 11 tekmah španskega prvenstva dosegel le en zadetek. Real na lestvici krepko zaostaja za Barcelono, a je CR7 še vedno prepričan, da lahko do konca sezone ne le ujame, ampak tudi prehiti največjega tekmeca Lionela Messija (12 zadetkov) ter postane strelski kralj la lige.

Ronaldo je nedavno napovedal, da ne razmišlja o podaljšanju pogodbe z Realom. Izteče se mu leta 2021. Takrat bo star 36 let, tako da bo moral madridski velikan počasi razmišljati o njegovem nasledniku.

Želel je vlogo največjega klubskega asa

Cristiano Ronaldo je najboljši nogometaš na svetu, a mu v tej sezoni v domačem prvenstvu ne gre vse po načrtih. Veliko več zadetkov dosega v ligi prvakov. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je najboljši nogometaš na svetu, a mu v tej sezoni v domačem prvenstvu ne gre vse po načrtih. Veliko več zadetkov dosega v ligi prvakov. Foto: Reuters Kdo bi lahko vskočil v njegove čevlje in se spopadel z vlogo največjega asa Reala? Eden izmed kandidatov je tudi Neymar. Brazilec je sedem let mlajši od Ronalda. Pri Barceloni se je navadil osvajanja lovorik, motilo pa ga je, da se je moral zadovoljiti z vlogo stranskega junaka.

Večina žarometov je izpostavljala starejšega kolega Messija, sam pa je moral živeti v njegovi senci. Čeprav je večkrat zablestel, se ni mogel vriniti na vrh lestvice najboljših nogometašev, ki je v zadnjih letih rezerviran le za večna tekmeca, strelska fenomena Ronalda in Messija.

Poleti si je zaželel spremembe. Presenetil je navijače Barcelone in se za rekordnih 222 milijonov evrov, ki so sprožili ostre debate o finančnem fair-playju, preselil v Pariz.

Neymar je bil na Camp Nouu primoran živeti v medijski senci južnoameriškega soseda Lionela Messija. | Foto: Neymar je bil na Camp Nouu primoran živeti v medijski senci južnoameriškega soseda Lionela Messija.

V Franciji je hitro izpolnil pričakovanja. Zdaj je prvi as zvezdniškega kluba. V osmih prvenstvenih nastopih je zbral sedem zadetkov. PSG je na prvem mestu, pred branilcem naslova Monacom ima štiri točke prednosti, odlično mu gre tudi v ligi prvakov, kjer je jeseni nadigral Bayern s 3:0.

Če ne bo evropski prvak do leta 2019 ...

Neymar želi s Parižani stopiti na evropski prestol. Čakati namerava le dve leti. | Foto: Reuters Neymar želi s Parižani stopiti na evropski prestol. Čakati namerava le dve leti. Foto: Reuters Po pisanju nekaterih španskih medijev pa v Parizu vseeno ni povsem srečen. Ni se še povsem privadil na življenje v Franciji. Moti ga način dela trenerja Unaija Emeryja, pa tudi kakovost tekmecev v francoskem prvenstvu in manjši štadioni od tistih, s katerimi je imel opravka kot napadalec Barcelone.

Katalonski športni dnevnik Mundo Deportivo je med tednom poročal o tem, da se zanj zanima Real. Predsednik Florentino Perez, ki ga je želel pripeljali na štadion Santiago Bernabeu že leta 2013, a je nato izgubil bitko z Barcelono, naj bi že navezal stik z njegovimi predstavniki, tudi očetom.

Real pozorno spremlja razvoj dogodkov v Parizu. Neymar je ob prihodu dejal predsedniku PSG, premožnemu Katarcu Nasseru Al-Khelaifiju, da bo zapustil Park princev, če v dveh letih ne bo osvojil lige prvakov. Tako bi lahko v primeru neuspeha v Evropi zapustil PSG že leta 2019. In se morda opravil proti Madridu.

Lažje priti v Madrid prek Pariza kot pa iz Barcelone

Tako je predsednik Uefe Aleksander Čeferin po zadnjem finalu lige prvakov predal lovoriko kapetanu belih baletnikov Sergiu Ramosu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Tako je predsednik Uefe Aleksander Čeferin po zadnjem finalu lige prvakov predal lovoriko kapetanu belih baletnikov Sergiu Ramosu. Foto: Guliverimage/Getty Images Če bi o tem odločal Sergio Ramos, ki se s špansko reprezentanco pripravlja na prijateljski tekmi s Kostariko (11. november) in Rusijo (14. november), bi ga z veseljem sprejel v ekipi. ''Z njim bi brez pomisleka sklenil pogodbo. Je eden od najboljših igralcev na svetu. Je poseben igralec, ki prinaša dodano vrednost. Če želi, se nam lahko pridruži že decembra,'' je dejal obrambni steber Reala in španske izbrane vrste, ko je gostoval na španski radijski postaji Cadena SER.

''Zanj je lažje priti v Madrid prek Pariza kot pa neposredno iz Barcelone,'' je ponudil zanimivo misel in dodal, da je z Neymarjem v dobrih odnosih.

Kmalu madridski derbi z Oblakom

Andaluzijec se ne strinja z Ronaldovo opazko o tem, da so poletni odhodi oslabili evropskega prvaka. | Foto: Reuters Andaluzijec se ne strinja z Ronaldovo opazko o tem, da so poletni odhodi oslabili evropskega prvaka. Foto: Reuters V radijski oddaji El Larguero se je dotaknil tudi kritike Cristiana Ronalda, ki ni bil zadovoljen z nekaterimi odhodi v prestopnem roku. Portugalec je očital vodstvu, da je Real brez Pepeja, Jamesa Rodrigueza in Alvara Morate izgubil na kakovosti.

Ramos se z njim ne strinja. ''O tem ni nobeden razmišljal, ko smo osvojili superpokala. Ne pogrešam nikogar,'' je dejal kapetan, ki je na začetku sezone s soigralci osvojil že dve lovoriki. Najprej evropski superpokal v Skopju, nato še španski superpokal, ko je Real nadigral Barcelono.

Zdaj se je razmerje moči na španskih zelenicah spremenilo. Izbranci Ernesta Valverdeja kraljujejo v prvenstvu, medtem ko si je četa pod vodstvom Zinedina Zidana priigrala velik zaostanek. Kmalu se lahko še poveča, saj čaka Real po koncu reprezentančnega premora zelo zahtevna tekma. V mestnem derbiju se bo pomeril z Oblakovim Atleticom, ki v tej sezoni v la ligi še ni izgubil. Zanimivo srečanje se obeta tudi PSG, ki se bo z Neymarjem na Parku princev pomeril s Krhinovim Nantesom.

Cristiano Ronaldo in Jan Oblak se bosta pomerila v velikem madridskem derbiju 18. novembra. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo in Jan Oblak se bosta pomerila v velikem madridskem derbiju 18. novembra. Foto: Reuters

Tako bosta kmalu imela slovenska reprezentanca opravka z zvezdnikoma, ki bi lahko v prihodnosti spisala posebno zgodbo pri Realu. Če bi vprašali kapetana Ramosa, bi ju rad videl skupaj že v spomladanskem delu.

Ne spreglejte