Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
27. 9. 2015,
3.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Domžale Luka Elsner NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 27. 9. 2015, 3.55

7 let, 12 mesecev

Pušnik raje molčal, Elsner skriti avtsajder

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Derbi v Domžalah ni prinesel zmagovalca, po tekmi pa je bilo v obeh taborih začutiti določeno razočaranje. Domžale niso izkoristile prednosti igralca, Olimpija pa je zapravila vodstvo.

Tradicija se nadaljuje. Ko Olimpija igra v Domžalah, izgublja zelo redko. Nazadnje je padla na kolena pred štirimi leti in pol, v soboto pa je na derbiju 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije pred skoraj polnimi tribunami Športnega parka dolgo časa kazalo, da bo ponovno osvojila tri točke. V drugi polčas je vstopila s prednostjo, ki jo je zagotovil najboljši strelec tekmovanja Andraž Šporar, a jo nato v nadaljevanju zapravila.

V drugem polčasu, polnem ostrega boja za vsako žogo, kartonov in nekaterih sodniških odločitev, ki niso zadovoljile obeh taborov, so se Domžale vrnile v igro, izenačile in zaostanek za vodilnimi zmaji ohranile na petih točkah.

"Čestitke mojim fantom za dobro, borbeno in požrtvovalno tekmo ter osvojeno točko," je bil po srečanju sprva redkobeseden Marijan Pušnik. Med srečanjem ni skrival nestrinjanja z nekaterimi sodniškimi odločitvami in jih v svojem značilnem slogu komentiral glasno in zelo energično.

Sodnik Mitja Žganec ga je v drugem polčasu nekajkrat opozoril, izključitev je visela v zraku, a je Korošec le ostal na klopi. "Sodniških odločitev ne bom komentiral. Niti besedice," je bil jasen, ko je po tekmi napočila beseda o sojenju.

Fantov ni grajal, ampak jih opozarjal na slabosti

Pohvalil je Domžale, izpostavil več kot 20 minut, ki jih je Olimpija odigrala z igralcem manj (v 70. minuti je rdeči karton prejel Nemanja Mitrović), kar je bila za njegovo ekipo zelo neprijetna okoliščina, ter razkril dogovor, da njegovi varovanci blokirajo gostitelje na bokih in jih skušajo napasti prek protinapadov. "Uspevalo je do določenega trenutka … Brez komentarja," ponovno ni želel pogrevati sodniških odločitev v drugem polčasu.

Olimpija je tako osvojila točko, ki pa ni v popolnosti osrečila ljubljanskega moštva. "Igralci so bili po tekmi razočarani," je priznal strateg, ki vztraja na vrhu in ima pred Domžalami, Gorico in Zavrčem pet točk prednosti.

Vesel je bil, kako so se igralci odzvali po sredinem porazu z Zavrčem. "Čestitam fantom za odziv. Tudi prej jih nisem grajal, ampak samo opozoril na nekatere slabosti, ki jih bo še veliko. In tega ne skrivamo. To niso nobeni osebni napadi na igralce. Ko bo kdo igral slabo, bom to povedal, tokrat pa sem bil zadovoljen z njihovim odzivom. Bomo morali pa svojo igro dvigniti na prejšnjo raven."

Imeli so občutek, da bi lahko naredili še kaj več

Trener Domžal Luka Elsner je po sredini tekmi v Ljudskem vrtu prekrižale načrte še vodilni Olimpiji, proti kateri v tej sezoni sploh še ni izgubil. "V peklenskem ritmu, ko smo v šestih dneh odigrali tri izrazito težke tekme, smo zadovoljni s točko, čeprav smo imeli občutek, da bi lahko po izključitvi igralca Olimpije morda naredili kaj več," je dejal 33-letni strateg, ki je po odhodu Simona Rožmana s celjskega stolčka ponovno najmlajši trener Prve lige Telekom Slovenije. Opozoril je na pozitiven značaj Domžal, ki so se na zadnjih dveh tekmah vrnile po zaostanku. "Veseli me, da smo lahko odigrali izenačeno proti tako kakovostnim ekipam, kot sta Maribor in Olimpija. Držimo nek stik pri vrhu. Upam, da naši fantje razumejo, da bomo konkurenčni pri vrhu, če bomo nadaljevali dobro delo," si želi Elsner, ki ga je v prvem polčasu presenetila bojazljiva igra njegovih izbrancev.

Prezgodaj je še govoriti o tem, kdo bo izstopal pri vrhu

Olimpija je zaigrala zadržano, Domžalčani pa so se ustrašili igrati, ker je po izgubljeni žogi težko zapreti prostor njihovim napadalcem. V drugi polčas so krenili bolj odločno in si priigrali točko. "Ponavadi je pri nas Olimpija zmagovala, tako da smo naredili korak naprej," se je nasmehnil mladi trener Domžal, ki je po srečanju v slačilnici opazoval razočarane obraze varovancev.

"Fantje so se zavedali, da so imeli po izključitvi več prostora in bi lahko premagali Olimpijo," je opozoril na ponujeno priložnost, ki je ostala neizkoriščena.

Domžale za vodilno Olimpijo zaostajajo pet točk. Podobno velja za Gorico (s tekmo manj, op. p.) in Zavrč, Maribor pa se lahko z zmago v Krškem zeleno-beli Pušnikovi četi približa na sedem točk.

"Ostajamo skriti avtsajder. Tako je bilo mišljeno že pred prvenstvom. Želimo najti svoje mesto za Evropo, je pa v tem boju prisotnih veliko ekip. O tem, kdo bo izstopal in kako dolgo bo tukaj, je še prezgodaj govoriti. Lani smo imeli devet točk prednosti pred Mariborom, a nato za njim zaostali deset," raje ne želi ničesar napovedati. Ostaja pa enaka želja, to je vozovnica za Evropo.

Ne spreglejte