Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
27. 10. 2015,
15.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik Nemanja Mitrović NK Celje

Torek, 27. 10. 2015, 15.46

8 let

Pušnik noče zveneti prepotentno, a …

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Olimpije se bodo v sredo v Celju potegovali za vstop med štiri najboljše v pokalu Slovenije. Za napredovanje bodo morali doseči zadetek, saj se je prva tekma v Ljubljani končala z 2:2.

Odpoved sobotnega derbija je porušila ritem zeleno-belih, ki so ostali brez srečanja z izjemnim tekmovalnim nabojem. Stožice so samevale, izbranci Marijana Pušnika pa namesto težko pričakovanega spopada z Mariborom opravili nadomestni kondicijski trening.

Zaradi prestižnega srečanja z vijolicami jim je prejšnjo sredo spodrsnilo proti Celju. Trener je priznal, da so nogometaši Olimpije prehitro razmišljali le o derbiju, kar so gostje iz knežjega mesta rade volje izkoristili in si z remijem 2:2 priigrali dragoceno prednost, saj jih v polfinale na sredinem srečanju v Areni Petrol popelje že remi brez zadetkov (0:0).

Rad bi se oddolžil navijačem za slabšo igro na prvi tekmi

Ljubljančani v scenarij, da se ne bodo med strelce vpisali niti enkrat na tekmi, ne verjamejo. Še več. V tej sezoni, ko se lahko pohvalijo z izvrstnim napadom in dosegajo največ zadetkov v Prvi Ligi Telekom Slovenije, so prepričani, da se bo celjska mreža zatresla vsaj enkrat.

"Morda bo zvenelo malce prepotentno, a resnično menim, da bomo v Celju že dosegli zadetek. O tem niti najmanj ne dvomim. Bomo pa na drugi strani morali še posebej paziti v obrambi, da nam se ne ponovijo napake s predhodnih tekem," bo od varovancev zahteval bolj preudarno in agresivno igro v zvezni vrsti, v napadu pa pričakuje večjo učinkovitost.

Korošca na klopi zeleno-belih zanima le napredovanje. Izpad v četrtfinalu bi doživel kot veliko razočaranje, podobno velja za igralce, še bolj pa za navijače, ki so ostali prikrajšani za sobotni derbi in bi se lahko v velikem številu odpravili v Celje.

"Navijačem bi se radi oddolžili za slabšo igro na prvi tekmi," je izpovedal željo Pušnik, ki je pred leti vodil tudi Celjane. Še večjega razočaranja na prvi četrtfinalni tekmi ga je rešil visoki branilec Nemanja Mitrović.

Na prvi tekmi niso dali niti 30 odstotkov svojih možnosti

Nekdanji mladi reprezentant je dosegel oba zadetka za Olimpijo, v Celju pa pričakuje zmago Ljubljančanov.

"Na prvi tekmi nismo bili niti na 30 odstotkih svojih zmožnosti. Dejstvo je, da je bilo Celje izjemno razpoloženo za igro, mi pa smo bili premalo konkretni, spretni in agresivni za kaj več kot neodločen izid," poudarja Mitrović, ki si na kaj drugega kot na napredovanje vodilnega prvoligaškega kluba ne upa niti pomisliti.

"Prejšnji teden smo bili z glavami že pri večnem derbiju z Mariborom, zdaj pa priprava na tekmeca poteka po ustaljenih tirnicah," je tudi on potrdil težavo, ki sta jo že med tekmo prepoznala trener Pušnik in predsednik Milan Mandarić. Tokrat se napaka ne bi smela ponoviti, Ljubljančani pa bodo od prve sekunde lovili nujen zadetek, brez katerega ne bodo mogli napredovati.

Dvoboj v Celju se bo začel v sredo ob 17.30.

Ne spreglejte