Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
14. 2. 2017,
13.27

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

PSG Barcelona UEFA liga prvakov liga prvakov liga prvakov Unai Emery Luis Enrique Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 14. 2. 2017, 13.27

1 leto

Pred prvo tekmo osmine finala lige prvakov: PSG – Barcelona

PSG še noče končati sezone

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Unai Emery PSG | Foto Reuters

Foto: Reuters

Že prvi dan prvih tekem osmine finala lige prvakov bo postregel z najbolj zanimivo tekmo. V Parizu bo gostovala Barcelona, kjer jo na Parku princev pričakuje vse boljši PSG.

Čeprav mnogi menijo, da osmina ponuja še večji obračun od omenjenega (Arsenal – Bayern), bo par med francoskim in španskim velikanom, vsaj tako pravi zgodovina, veliko bolj zanimiv in izenačen.

PSG je v sezono z novim trenerjem Unaiem Emeryjem vstopil zelo slabo, v zadnjem času pa le ujel tisti pravi, pričakovan ritem in začel zmagovati kot po tekočem traku. Francoski prvak je na zadnjih 11 tekmah zmagal kar desetkrat, njihov najbolj vroči nogometaš pa je Edinson Cavani, ki je na zadnjih šestih tekmah Parižanov dosegel devet zadetkov.

"Pričakujem zelo dobro tekmo. Odločale bodo malenkosti. Ne glede na to, da nam nasproti stoji ena najboljših ekip na svetu, nas zanima le napredovanje. Moje moštvo je motivirano, ne bojimo se Barcelone in to bomo pokazali tudi na igrišču," je španski strokovnjak na klopi PSG napovedal boj na vse ali nič.

Edinson Cavani je v zadnjem času neustavljiv. Na zadnjih šestih tekmah je dosegel devet zadetkov. | Foto: Reuters Edinson Cavani je v zadnjem času neustavljiv. Na zadnjih šestih tekmah je dosegel devet zadetkov. Foto: Reuters

Priznava, da je Barcelona stroj

Pri Francozih je v zadnjih letih eden in edini cilj osvojitev lige prvakov, zato izpad proti Barceloni ne pride v poštev, če želijo sezono označiti kot uspešno. Domače lovorike PSG in njihovim lastnikom ne pomenijo nič.

"Verjamem, da lahko proti Barceloni obrnemo sezono na bolje. Res je, da je Barcelona stroj, a v nogometu je vse mogoče. Naša ekipa bo imela na igrišču bojevnike in vojake, naredili bomo vse, da tokrat mi izločimo Katalonce. Čutim, da imamo lepe možnosti," je trenerjeve besede dopolnil francoski reprezentant Blaise Matuidi.

Kdo bo zmagal na prvi tekmi?

  • PSG
    35,71 %
    45 glasov
  • Barcelona
    64,29 %
    81 glasov
Oddanih 126 glasov

V tretje gre rado?

Luis Enrique pravi, da je cilj jasen, a Barcelona je v tej sezoni pokazala že toliko šibkosti, kot že dolgo ne. Napredovanje proti PSG ne bo samoumevno. | Foto: Reuters Luis Enrique pravi, da je cilj jasen, a Barcelona je v tej sezoni pokazala že toliko šibkosti, kot že dolgo ne. Napredovanje proti PSG ne bo samoumevno. Foto: Reuters

Barcelona se bo še tretjič v zadnjih petih sezonah s Parižani pomerila v izločilnih bojih. Pred tem sta se obakrat srečala v četrtfinalu in obakrat so se napredovanja veselili Katalonci. Tokrat se bosta udarila že na prvi stopnički izločilnih bojev, na kateri Parižani še nikoli niso predali orožja.

"Pariz v zadnjih nekaj tednih res igra na najvišji ravni, a načrt je jasen. Moramo biti boljši in zmagati. Emery nam bo hotel zagreniti življenje, a mislim, da smo pripravljeni na vse. Bo zanimivo, a upam, da nam že na prvi tekmi uspe doseči ugoden rezultat," je optimist tudi trener Barcelone Luis Enrique.

Težjega debija mu trener ne bi mogel izbrati

21-letni Presnel Kimpembe bo danes po igrišču lovil Lionela Messija, Neymarja in Luisa Suareza. | Foto: Reuters 21-letni Presnel Kimpembe bo danes po igrišču lovil Lionela Messija, Neymarja in Luisa Suareza. Foto: Reuters Čeprav je Barcelona favorit, v Parizu ni blestela. Na svojem računu ima dva poraza, remi in zmago, ki so jo dosegli na zadnjem gostovanjem v Franciji. To je bilo v četrtfinalu pred dvema letoma, ko so Lionel Messi in druščina na Parku princev zmagali s 3:1, na koncu pa so PSG izločili s skupnim izidom 5:1.

Obe strani bosta pogrešali kar nekaj pomembnih igralcev. Domačini ne bodo mogli računati na kaznovanega Thiaga Motto in poškodovanega stebra obrambe Thiaga Silvo, ki ga bo zamenjal mladi 21-letni Prensel Kimpembe. Zanj bo to tudi debi v ligi prvakov.

Emery ne bi mogel izbrati slabše tekme za debitantski nastop mladega francoskega branilca, ki se bo moral zvečer spopasti z ubijalski napadalnim trojčkom, Lionelom Messijem, Luisom Suarezom in Neymarjem.

Gostje so v Pariz prispeli brez nesrečnega Aleixa Vidala, ki si je prejšnji konec tedna hudo poškodoval gleženj. Zaradi poškodbe manjkata tudi Javier Mascherano in Arda Turan.

Verjetni postavi:


PSG: Trapp; Aurier, Marquinhos, Kimpembe, Maxwell; Verratti, Rabiot, Matuidi; Lucas, Cavani, Draxler.
Manjkata: Thiago Motta (kartoni), Thiago Silva (poškodba mišice)

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Messi, Luis Suárez, Neymar.
Manjkajo: Arda Turan (poškodba mišice), Javier Mascherano (poškodba mišice), Aleix Vidal (poškodba gležnja)

Ne spreglejte