Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
18. 3. 2017,
9.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Celje NK Maribor NK Maribor NK Domžale ND Gorica NK Krško NK Radomlje

Sobota, 18. 3. 2017, 9.25

6 let, 6 mesecev

Pred sobotnimi tekmami 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Najprej dokazati sebi, nato še Katancu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Začenja se zadnja tretjina Prve lige Telekom Slovenije. Danes bodo na sporedu srečanja 25. kroga v Novi Gorici, Domžalah in Celju. Največjega zanimanja je deležen štajerski derbi, v katerem se bosta pod žarometi udarila letos neporažena Celje in Maribor. Vijolice lahko uidejo Olimpiji na 12 točk razlike!

Gorica – Domžale, ob 16.00

Novopečeni članski reprezentant Matija Širok je v Domžale prišel iz Nove Gorice. | Foto: Vid Ponikvar Novopečeni članski reprezentant Matija Širok je v Domžale prišel iz Nove Gorice. Foto: Vid Ponikvar Nekdanja prvaka, ki sta imela pred desetletjem vodilno vlogo v slovenskem klubskem nogometu, želita sezono 2016/17 oplemenititi z nastopom v Evropi. Vrtnice skušajo ujeti četrto mesto, tretjeuvrščenim Domžalam, ki po sladki nedeljski zmagi za Olimpijo zaostajajo le še tri točke, pa se ponuja tudi priložnost, da osvojijo pokalno lovoriko. Izbranci Simona Rožmana ustrezajo merilom selektorja Srečka Katanca.

Največjo zasedbo so imeli že na januarski reprezentančni akciji v Abu Dabiju, za kvalifikacijsko srečanje na Škotskem pa bosta med najboljšimi dva novinca, in sicer Primorec Matija Širok, nekdanji nogometaš Gorice, in Štajerec Žan Majer. Na gostovanju v Športnem parku v mestu vrtnic bosta pod posebnim drobnogledom javnosti. "Želimo zmagati in ob tem prikazati dobro igro ter se hkrati seveda še zabavati ob igranju nogometa," je izrazil željo Širok.

Pri Gorici bosta zaradi kazni manjkala dirigent zvezne vrste Rifet Kapić (prvi podajalec ekipe) in branilec Matija Boben. "Imamo dovolj širok kader, tako da se njuni odsotnosti zaradi kazni ne bi smeli poznati," pravi zvezni igralec Dejan Žigon. Ko sta se tekmeca nazadnje srečala v Domžalah, Gorici ni bilo do smeha. Izgubila je kar z 0:5.

Radomlje – Krško, ob 18.00

Derbi začelja bo v Domžalah. Na štadionu, kjer so Domžale v nedeljo v sosedskem derbiju premagale Olimpije, bodo skušale Radomlje osvojiti prve točke v tem letu. So prepričljivo na zadnjem mestu. Pošteno jim gori pod nogami, misel na to, da bodo v prihodnji sezoni tekmovali v razširjeni drugi ligi - ta bo štela 16 klubov -, pa ima vedno bolj realno podlago. V domžalskem Športnem parku se bosta pomerila tekmeca, ki sta se v jesenskem delu dvakrat razšla brez zmagovalca.

Igor Barukčić (levo) zaradi kartonov ne bo mogel pomagati soigralcem v derbiju začelja. | Foto: Vid Ponikvar Igor Barukčić (levo) zaradi kartonov ne bo mogel pomagati soigralcem v derbiju začelja. Foto: Vid Ponikvar

Če so Radomljani pogosto menjali trenerje, pa to ni bili stalnica pri posavskem prvoligašu. Med tednom se je zgodila sprememba tudi v Krškem. Po treh letih sodelovanja s Krčani se je poslovil Tomaž Petrovič, ki je v zadnjih srečanjih zaman čakal na zmage, trenersko paličico pa je prevzel dolgoletni klubski delavec Rok Zorko. Odlično pozna mlade igralce, saj je vodil nogometno šolo v Krškem, pri 39 letih pa se lahko pohvali z velikim številom nastopov za Krško v 2. SNL.

Gostitelji bodo nastopili brez kaznovanega kapetana Igorja Barukčića, Krčani pa bodo pogrešali najboljšega strelca, Hrvata Filipa Dangubića, in obrambnega stebra Damjana Vukliševića. Posojena igralca Rijeke in Maribora bosta manjkala zaradi kartonov, kar bo velik udarec za Krško, ki bi si s prvo zmago v tem letu priigral že 17 točk prednosti pred Radomljami. Te za devetouvrščenim Aluminijem 12 krogov pred koncem zaostajajo 13 točk.

Celje – Maribor, ob 20.15

Goran Cvijanović je pred leti blestel v dresu Maribora ... | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Goran Cvijanović je pred leti blestel v dresu Maribora ... Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Večerni sobotni termin je rezerviran za štajerski spopad, v katerem bosta imeli glavno vlogo letos še neporaženi ekipi. Celjani pod vodstvom hrvaškega stratega Igorja Jovičevića, nekdanjega velikega upa madridskega Reala, ki so ga zdelale poškodbe, so vedno bolj usklajeni. Z ekipo, v kateri ne manjka nekdanjih vijolic (Goran Cvijanović, Elvedin Džinić, Dalibor Volaš in Amar Rahmanović, ki bo danes manjkal zaradi kartonov), so se prebili na želeno četrto mesto, ki najverjetneje vodi v Evropo.

Danes jih na Areni Petrol čaka najtežji izpit spomladanskega dela. "Na takšnih tekmah je najlepše igrati," sporoča Rudi Požeg Vancaš, ki pričakuje dober obisk štajerskega derbija. Veliko podporo bo imel tudi vodilni prvoligaš, ki je v letu 2017 nanizal tri zmage, prednost pred Olimpijo pa povišal na devet točk. Njegovi najboljši posamezniki - v tem letu blestita zlasti prvi strelec (Luka Zahović) in asistent tekmovanja (Dare Vršič) - bodo imeli še razlog več, da najprej sebi, nato pa še selektorju Srečku Katancu dokažejo, da igrajo nogomet kariere.

Celjani se ne bojijo Mariborčanov

... Dare Vršič pa je prve izkušnje v 1. SNL nabiral v dresu Celja. | Foto: Vid Ponikvar ... Dare Vršič pa je prve izkušnje v 1. SNL nabiral v dresu Celja. Foto: Vid Ponikvar Namesto poškodovanega Marwana Kabhe se bo v udarni enajsterici znašel Blaž Vrhovec, nekdanji kapetan Celjanov, ki je podobno kot soigralec v zvezni vrsti Aleks Pihler lani že okusil igranje v državnem dresu. Celjski obrambi bi lahko poleg Zahovića, ki se je vpisal med strelce na zadnjih sedmih srečanjih, veliko preglavic povzročala še Milivoje Novaković in kapetan Marcos Tavares.

Cilj vijolic je znan. "Pričakujem nadaljevanje niza ob naši zelo dobri in zreli predstavi," trener Maribora Darko Milanič verjame, da ne bodo razočarali mnogih navijačev, ki se bodo danes odpravili v knežje mesto.

Podobno velja za Celjane. "Ne sme nas biti strah. Tekmeca spoštujemo, a gremo po zmago. Tako kot na vsaki tekmi," poudarja Jovičević.

Najlepši zadetki 24. kroga:

Ne spreglejte