Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 8. 2017,
15.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,70

4

Natisni članek

Antonio Delamea Mlinar Srečko Katanec Kevin Kampl Nogometna zveza Slovenije Brdo pri Kranju slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 29. 8. 2017, 15.15

6 let, 6 mesecev

Priprave slovenske reprezentance (2. dan)

Zdaj je dokončno: Kampla sploh ne bo v Slovenijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,70

4

Kevin Kampl | Foto Reuters

Foto: Reuters

Selektor slovenske nogometne izbrane vrstre Srečko Katanec je v torek pod streho spravil uvodni trening, s katerim je začel priprave na petkovo kvalifikacijsko tekmo na Slovaškem. Treniral je tudi "ameriški zamudnik" Antonio Mlinar Delamea. Manjkal je le Kevin Kampl, ki ga je selektor naknadno črtal s seznama kandidatov. Zvezdnik Bayerja v teh dneh ureja prestop k nemškemu podprvaku RB Leipzigu, tako da bo izpustil reprezentančno akcijo.

Slovenija bo v petek ob 20.45 v Trnavi odigrala sedmo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški. V ponedeljek jo v Stožicah, prav tako ob 20.45, čaka še kvalifikacijska tekma proti Litvi. Štiri kroge pred koncem rednega dela skupine E je z 11 točkami na tretjem mestu. Za drugouvrščeno Slovaško zaostaja za točko, za vodilno Anglijo pa tri. Pred Škotsko na četrtem mestu ima tri točke prednosti. Prvo mesto prinaša neposredno uvrstitev v Rusijo, drugo pa dodatne kvalifikacije.

Slovenska reprezentanca, ki na Gorenjskem ne skriva želje, da v petek v Trnavi ostane nepremagana, s tem pa ohrani možnosti za napredovanje na SP 2018, je torkov trening oddelala skoraj v popolni postavi.

Vsaj tako je razmišljal Srečko Katanec, saj je pričakoval, da se mu bo v nadaljevanju tedna pridružil še Kevin Kampl. Nato pa so se njegovi načrti izjalovili, saj je 26-letni zvezni igralec sredi dogovarjanja z novim delodajalcem. Zaradi tega je z dovoljenjem selektorja ostal v Nemčiji, Nogometna zveza Slovenija (NZS) pa je sporočila, da ne bo pripotoval v Slovenijo.

V Trnavi ga ne bo, morda nastopi v ligi prvakov

Kevin Kampl je v zadnjem obdobju večkrat manjkal na reprezentančnih pripravah. Po nezadovoljstvu z igralnim položajem, utrujenosti in zdravstvenih težavah bo preskočil reprezentančni tekmi še zaradi urejanja klubskega statusa. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kevin Kampl je v zadnjem obdobju večkrat manjkal na reprezentančnih pripravah. Po nezadovoljstvu z igralnim položajem, utrujenosti in zdravstvenih težavah bo preskočil reprezentančni tekmi še zaradi urejanja klubskega statusa. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Kampl v zadnjih dneh prestopnega roka ureja svoj klubski status, strokovno vodstvo slovenske reprezentance pa se je odločilo, da mu to omogoči in ga izpusti iz tokratne reprezentančne akcije," se glasi del sporočila krovne zveze, po katerem je postalo jasno, da Kampla, ki je že pred tem izpustil dobršen del kvalifikacijskega ciklusa za SP 2018, ne bo tudi na tej reprezentančni akciji.

Kampla v Nemčiji že dalj časa povezujejo z rekordnim prestopom v zgodovini slovenskega nogometa. Zanj se zanima nemški podprvak RB Leipzig, ki krepi svoje moštvo pred napornim delom sezone, v katerem bo nastopal tudi v skupinskem delu lige prvakov. Med evropsko elito se bo pomeril z Bešiktašem, Portom in Monacom.

Dražji tudi od Oblakovega prestopa?

Jan Oblak je že na Brdu pri Kranju. Novinarjem se bo predstavil v sredo, ko bo na treningu pogrešal Kampla. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jan Oblak je že na Brdu pri Kranju. Novinarjem se bo predstavil v sredo, ko bo na treningu pogrešal Kampla. Foto: Žiga Zupan/Sportida Če bi Kampl ostal pri Bayerju iz Leverkusna, bi v tej sezoni ostal brez evropskih nastopov. Trener Heiko Herrlich je na javnih nastopih večkrat poudaril, da bi najraje videl, kako bi se slovenski zvezni igralec odločil za nadaljevanje kariere pri Bayerju, a so možnosti za kaj podobnega vse manjše.

Kampl v uvodnih dejanjih sezone v Nemčiji ni dobival igralnih minut, s prestopom v Leipzig, ki je pred desetletji pripadal Vzhodni Nemčiji, pa bi Leverkusnu pripadla zajetna odškodnina.

Nemški mediji omenjajo vsote med 20 in 25 milijoni evrov. Če bi se to uresničilo, bi Kampl postavil nov slovenski rekord. Najdražji prestop je za zdaj uspel Janu Oblaku, za katerega je Atletico leta 2014 Benfici plačal 16 milijonov evrov.

Mevlja razkril cilj: Doseči zadetek več od tekmeca

Slovenska reprezentanca je prvič skušala trenirati že v ponedeljek, a ji je slabo vreme prekrižalo načrte. Danes se je nebo nad Gorenjsko razvedrilo, tako da je selektor Katanec v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravil prvega od dveh načrtovanih treningov pred odhodom na Slovaško. Med nogometaši, ki so bili dejavni na skrbno pripravljeni zelenici, je bil tudi Miha Mevlja. Primorec se je na reprezentančni zbor odpravil iz Rusije.

"Nekatere stvari moramo še uigravati. Motivacija je na najvišji ravni, moramo se čim bolje pripraviti na tekmo," meni bradati branilec Rostova, ki s soigralci še ni spremljal zadnjih predstav Slovaške. Za tovrsten del priprav na zahtevno gostovanje v Trnavi, ki bo neposredno odločalo o tem, kdo bo v kvalifikacijski skupini najbližje vodilni Angliji, bo še dovolj časa. Dvoboj na Slovaškem si bo ogledalo tudi okrog 700 slovenskih navijačev.

Mevlja je razkril cilj. V petek bi rad premagal Slovake, kot branilca pa ga pri tem ne bi prav nič zmotilo, če bi tekmeci večkrat zatresli slovensko mrežo. "Cilj je dati zadetek več od tekmeca in zmagati," je 27-letni slovenski legionar, ki si slačilnico Rostova deli z dvema rojakoma, odločen pred petkovim nastopom.

Slovenska reprezentanca je na zadnji kvalifikacijski tekmi v Stožicah premagala Malto, od igranja v državnem dresu pa se je poslovil Milivoje Novaković. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenska reprezentanca je na zadnji kvalifikacijski tekmi v Stožicah premagala Malto, od igranja v državnem dresu pa se je poslovil Milivoje Novaković. Foto: Grega Valančič/Sportida

Kaj bo povedal Oblak?

Slovenska reprezentanca bo pred odhodom na Slovaško opravila še en trening. V sredo bo trenirala v NNC Brdu v dopoldanskem terminu (ob 10.30). Pred treningom bo svoja pričakovanja razkril Jan Oblak. Vratar Atletica se je v tem prestopnem roku pojavljal na naslovnicah največjih medijev, bolj ko se norija poletne nogometne borze bliža koncu, bolj verjetna je možnost, da bo še naprej ostal zvest rdeče-belim.
Ne spreglejte