Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 8. 2015,
20.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Krka ND Gorica Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 2. 8. 2015, 20.28

8 let

Primorci zagrenili življenje Dolenjcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši novomeške Krke so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 1:2 (1:1). Novogoričani so zmagali drugič zapored in se povzpeli na razpredelnici.

Novogoričani so kljub vsem težavam sestavili spodobno ekipo, ki že nakazuje, da lahko marsikomu zagreni življenje. Po porazu v Ljubljani so premagali Rudar, tokrat pa še Krko v gosteh in imajo že šest točk ter so tik pod vrhom lestvice. Na drugi strani je Krka pri zmagi, porazu in neodločenem izidu.

Novomeščani in Novogoričani so v prvem polčasu pokazali kar dinamično predstavo. Domači so nekoliko konkretneje začeli in si priigrali nekaj polpriložnosti, eden nevarnejših strelov pa je bil tisti Denisa Mojstroviča v 24. minuti z 20 metrov. V tem obdobju so tudi Primorci prišli do svojih obetavnih akcij, ki pa so se končale s preslabimi streli.

V 31. minuti pa so gostitelji povedli, potem ko je Josip Fuček v kazenskem prostoru iz obrata premagal gostujočega vratarja. Žoga se je od tal odbila čez Sorčana in od okvira gola v mrežo. Deset minut pozneje so domači še enkrat zatresli mrežo, a iz prepovedanega položaja, minuto zatem pa je na drugi strani razigrani Amel Džuzdanović prišel sam pred vratarja Krke in ga z desetih metrov premagal za 1:1.

Gosti iz Nove Gorice so povedli v 53. minuti, ko je Matija Širok prišel do odbite žoge in s 25 metrov mojstrsko zadel za 2:1. Tako Novogoričani kot Novomeščani so nato prišli še do nekaj zaključnih strelov, enega nevarnejših je v 83. minuti sprožil Leo Ejup, Sorčan pa se je izkazal. Že pred tem pa je Krka na igrišču ostala le z deseterico, saj je neposredni rdeči karton dobil Jamilu Collins zaradi prekrška nad Alenom Joganom.

Krka bo v 4. krogu v petek gostovala Zavrču, Gorica pa v Celju.

Ne spreglejte